Youmag.gr
Οργανώστε το καλοκαιρινό σας ταξίδι! Οργανώστε το καλοκαιρινό σας ταξίδι!
Οι καλοκαιρινές διακοπές είναι η στιγμή που περιμένουμε όλο τον χρόνο! Αυτές οι 10-15 ημέρες που θα καθίσουμε, θα απολαύσουμε τον ήλιο και θα... Οργανώστε το καλοκαιρινό σας ταξίδι!

Οι καλοκαιρινές διακοπές είναι η στιγμή που περιμένουμε όλο τον χρόνο! Αυτές οι 10-15 ημέρες που θα καθίσουμε, θα απολαύσουμε τον ήλιο και θα γεμίσουμε τις μπαταρίες μας ενόψει της νέας σεζόν.

Για να αποφύγετε ανεπιθύμητες καταστάσεις που θα χαλάσουν τις διακοπές σας, θα πρέπει να τις οργανώσετε με ευλάβεια και αρκετό καιρό πριν την αναχώρησή σας.

Σ’αυτόν τον οδηγό, θα μάθετε τα 5 tips οργάνωσης των καλοκαιρινών διακοπών!

Κλείστε τα εισιτήριά σας νωρίς!

Η βασική συμβουλή που δίνουμε σε όλους τους ταξιδιώτες, είναι να κλείσουν τα εισιτήριά τους αρκετά νωρίς!

Ειδικά αν πρόκειται για αεροπορικά εισιτήρια, τότε όσο πιο νωρίς τόσο πιο φθηνά εισιτήρια θα βρείτε.

Στην περίπτωση των ακτοπλοϊκών, αυτό διαφέρει. Συνήθως τα εισιτήρια για πλοία έχουν σταθερές τιμές και οι μεταβολές τους είναι ελάχιστες – κι αυτό συμβαίνει συνήθως αν υπάρχει κάποια προσφορά από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες ή – τα τελευταία χρόνια – προσφορά από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας

Όσον αφορά τα αεροπορικά εισιτήρια εδώ θα πρέπει να ψάξετε λίγο περισσότερο για να πετύχετε την καλύτερη δυνατή τιμή. Δυστυχώς, επειδή το καλοκαίρι η ζήτηση είναι μεγαλύτερη από την προσφορά στα περισσότερα δρομολόγια, οι τιμές είναι αρκετά υψηλές , ειδικά μερικές ημέρες πριν την αναχώρησή σας!

Γι’αυτό τον λόγο έχουν δημιουργηθεί ιστοσελίδες που συγκρίνουν τιμές μεταξύ ταξιδιωτικών πρακτορείων καθώς και αεροπορικών εταιρειών και σας επιστρέφουν την χαμηλότερη τιμή για τα αεροπορικά εισιτήρια που ενδιαφέρεστε.

Μια τέτοια ιστοσελίδα με προσφορές σε αεροπορικά εισιτήρια και χαμηλές τιμές όπου εκεί μπορεί να ανακαλύψετε ό,τι χρειάζεστε για το επόμενό σας ταξίδι!

Αφήστε τις offline μεθόδους

Παλαιότερα όταν θέλαμε να κλείσουμε ένα ταξίδι, απευθυνόμασταν στο ταξιδιωτικό γραφείο της γειτονιάς μας και αυτό με τη σειρά του τα κανόνιζε όλα. Πλέον, στην εποχή του διαδικτύου, δε χρειάζεται να κουνηθείτε από τον καναπέ σας για να κλείσετε αεροπορικά ή ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Ίσα ίσα που στο ίντερνετ θα βρείτε αρκετά φθηνότερα εισιτήρια απ’ότι στο ταξιδιωτικό γραφείο και θα γλυτώσετε και ανεπιθύμητες χρεώσεις και προμήθειες.

Υπάρχουν όμως και μερικά ταξιδιωτικά γραφεία που δουλεύουν τόσο offline με φυσική παρουσία όσο και online και προσφέρουν τις ίδιες τιμές και στις 2 υπηρεσίες τους.

Τρανό παράδειγμα είναι η airshop.gr που αποτελεί εκ των κορυφαίων ταξιδιωτικών γραφείων στη χώρα μας.

Η airshops προσφέρει ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια προς όλο τον κόσμο και μπορεί να γίνει ο νο1 σύμβουλός σας για το ταξίδι σας.

Στην ιστοσελίδα μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τα αεροπορικά εισιτήρια και τις υπηρεσίες της airshop στην Ελλάδα.

Αναζητήστε ξενοδοχεία πέρα από το Booking.com

Ο περισσότερος κόσμος αναζητάει ξενοδοχεία στο Booking.com ή σε παρεμφερή ιστοσελίδες. ΣΤΟΠ!

Αυτό είναι ένα μεγάλο λάθος που θα πρέπει άμεσα να το σταματήσετε!

Η αναζήτηση ξενοδοχείων σε ιστοσελίδες του στυλ Booking.com είναι ένα μεγάλο χρυσορυχείο σε ό,τι αφορά την εύρεση των διαθέσιμων ξενοδοχείων της περιοχής.

Όμως οι τιμές στο Booking είναι αισθητά πιο υψηλές σε σχέση με τις τιμές που έχει το ξενοδοχείο.

Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να δείτε τα ξενοδοχεία που σας ενδιαφέρουν στο Booking ή σε παρεμφερή ιστοσελίδες και να ψάξετε τα στοιχεία επικοινωνίας ώστε να μιλήσετε απευθείας με το ξενοδοχείο που θέλετε να κάνετε κράτηση.

Είναι 99% σίγουρο ότι θα πετύχετε μια μειωμένη τιμή της τάξης του 10-15%!

Αν ταξιδεύετε με αεροπλάνο, μην αποφεύγετε τις low cost εταιρείες!

Αν το ταξίδι σας περιλαμβάνει μεταφορά με αεροπλάνο, τότε μην αποφεύγετε τις εταιρείες χαμηλού κόστους.

Αρκετές φορές οι low cost αεροπορικές εταιρείες βολεύουν πολύ περισσότερο απ’ότι οι συμβατικές στις ώρες μετακίνησης ή στο αεροδρόμιο προορισμού και αναχώρησης.

Για παράδειγμα η εταιρεία Ryanair προσφέρει αεροπορικά εισιτήρια από Αθήνα για Σαντορίνη σε πολύ καλές ώρες (νωρίς το πρωί) δίνοντας τη δυνατότητα να μην χάσετε μέρος από την πρώτη ημέρα των διακοπών σας.

Αναζητήστε αεροπορικά εισιτήριακαι όλων των εταιρειών low cost και μετά κάντε μια σύγκριση μεταξύ όλων των εταιρειών, για να δείτε τι σας συμφέρει!

Άμα δείτε μια καλή προσφορά, κλείστε αμέσως!

Αρκετοί ταξιδιώτες βρίσκουν μια πολύ καλή προσφορά και περιμένουν 1-2 ημέρες μήπως κατέβει λίγο ακόμα η τιμή. ΜΗΝ το κάνετε αυτό!

Όταν βλέπετε μια δελεαστική προσφορά είτε σε αεροπορικά εισιτήρια είτε σε κάποιο συνδυαστικό deal ταξιδιού, τότε κλείστε το αμέσως!

Το πιο πιθανόν είναι οι τιμές να ανέβουν παρά να πέσουν κι άλλο – και εσείς θα έχετε χάσει την ευκαιρία για φθηνά αεροπορικά εισιτήρια.

Συνοψίζοντας τις τοπ 5 συμβουλές για να οργανώσετε τις καλοκαιρινές σας διακοπές, σας προτείνουμε να κλείνετε εισιτήρια online, από ιστοσελίδες που συγκρίνουν τα ίδια εισιτήρια που θέλετε μεταξύ όλων των εταιρειών, ώστε να βρίσκετε πάντα τα πιο φθηνά.

Επίσης να αναζητάτε τις προσφορές και όταν τις βρίσκετε να τις κλείνετε αμέσως!

Ακολουθήστε τις παραπάνω συμβουλές και θα δείτε αμέσως πως θα μπορέσετε να οργανώσετε εγκαίρως το ταξίδι σας και να εξοικονομήσετε αρκετά χρήματα!…