Youmag.gr
10 Τρόποι Για Να Εξοικονομήσετε Χρήματα Στα Αεροπορικά Εισητήρια 10 Τρόποι Για Να Εξοικονομήσετε Χρήματα Στα Αεροπορικά Εισητήρια
10 τρόποι για να εξοικονομήσετε χρήματα στα αεροπορικά εισητήρια Σίγουρα όταν ταξιδεύετε και ειδικά όταν προετοιμάζετε το ταξίδι σας, το πρώτο πράγμα που σκέφτεστε... 10 Τρόποι Για Να Εξοικονομήσετε Χρήματα Στα Αεροπορικά Εισητήρια

10 τρόποι για να εξοικονομήσετε χρήματα στα αεροπορικά εισητήρια

Σίγουρα όταν ταξιδεύετε και ειδικά όταν προετοιμάζετε το ταξίδι σας, το πρώτο πράγμα που σκέφτεστε είναι το κόστος του ταξιδιού και τι χρήματα θα χρειαστείτε για να πραγματοποιηθεί. Σ’αυτό το άρθρο θα σας αναλύσουμε 10 χρυσούς κανόνες για να κερδίζετε χρήματα, πάνω στα αεροπορικά εισητήρια που θα κλείσετε!

1) Έχετε υπομονή!

Αν και μερικές φορές υπάρχουν ευκαιρίες της τελευταίας στιγμής, καλό είναι να αρχίσετε να ψάχνετε για εισιτήρια περίπου 3-4 μήνες πιο πριν από την αναχώρησή σας. Έχοντας υπομονή θα πετύχετε τη καλύτερη δυνατή τιμή. Θα χρειαστεί όμως να ψάξετε αρκετά και να μην απογοητευτείτε.
Αποθηκεύστε την αναζήτησή σας και πραγματοποιήστε κάθε πρωί και κάθε βράδυ έναν έλεγχο για να ελέγξετε τις τιμές!

Αρκετές ιστοσελίδες προσφέρουν ένα ημερολόγιο τιμών – όπου αναλύουν χαρακτηριστικά τις τιμές για τη πτήση που σας ενδιαφέρει, όλες τις ημέρες που είναι διαθέσιμη. Έτσι εαν μετακινήσετε λίγο το ταξίδι σας, μερικές ημέρες, θα μπορέσετε να πετύχετε τις καλύτερες δυνατές τιμές!

2) Δείτε αρκετές ιστοσελίδες

Ελέγξτε αρκετές ιστοσελίδες με αεροπορικά εισητήρια. Για το ίδιο δρομολόγιο μπορεί διαφορετικές ιστοσελίδες, να σας δείχνουν άλλες τιμές! Αυτό συμβαίνει γιατί τα αεροπορικά είναι κατά κάποιον τρόπο σαν το χρηματιστήριο. Μπορούν να ανέβουν αρκετά και να πέσουν κατά τη διάρκεια της ημέρας, ανάλογα τη ζήτηση και τον ανταγωνισμό!

3) Ελέγξτε τα δρομολόγια από εναλλακτικά,μικρότερα, αεροδρόμια

Αυτό μπορεί να σας προκαλέσει κάποια έξτρα καθυστέρηση στο προορισμό σας, ειδικά μέχρι να φτάσετε στο κέντρο της πόλης, όμως σίγουρα θα σας εξοικονομήσει αρκετά χρήματα. Τα κεντρικά αεροδρόμια έχουν υψηλότερους φόρους και αυτοί “εισέρχονται” μέσα στη τελική τιμή του εισιτηρίου σας. Τα περιφερειακά αεροδρόμια, που συνήθως είναι λίγο πιο έξω από την πόλη που επισκέπτεστε, έχουν χαμηλότερους φόρους. Τις περισσότερες φορές υπάρχουν ειδικά λεωφορεία που μεταφέρουν τους επιβάτες από το αεροδρόμιο στο κέντρο ή σε κεντρικούς σταθμούς έναντι κάποιου αντιτίμου. Η ιστοσελίδα της airtickets σας δίνει τη δυνατότητα να ελέγξετε όλες τις αεροπορικές εταιρείες ακόμα και τις low cost καθώς και όλα τα αεροδρόμια. Έτσι μπορείτε να βρείτε φθηνές πτήσεις και αεροπορικά εισιτήρια για όλους τους προορισμούς.

4) Ακολουθήστε τις αεροπορικές εταιρείες στα social media

Αρκετές φορές οι εταιρείες βγάζουν κάποιες δεκάδες εισιτήρια σε προσφορά, για περιορισμένο χρονικό διάστημα – ακόμα και κάποιες ώρες! Αυτές τις προσφορές δεν τις ανακοινώνουν ούτε σε διαφημίσεις ούτε στην ιστοσελίδα τους(μερικές φορές). Τις ανακοινώνουν μέσα από διαφημιστικό email καθώς και στα social media που οι χρήστες μαθαίνουν την είδηση άμεσα.

5) Κλείστε ξεχωριστά αεροπορικά και ξενοδοχείο

Μερικές φορές ο συνδυασμός κράτησης αεροπορικών εισιτηρίων και ξενοδοχείου, μπορεί αν σας αποφέρει μια καταπληκτική τιμή. Όμως μπορεί να βρείτε μια καταπληκτική προσφορά για αεροπορικά και να μην προλάβετε να το συνδυάσετε με κάποιο ξενοδοχείο. Μη φοβηθείτε όμως να κλείσετε τα εισιτήρια! Κάντε τη κράτησή σας και θα βρείτε κάποιο οικονομικό ξενοδοχείο ξεχωριστά. Υπάρχουν αρκετές προσφορές στα ξενοδοχεία, ακόμα και της τελευταίας στιγμής!

6) Μάθετε ποιές ημέρες τα αεροπορικά είναι φθηνότερα!

Τα αεροπορικά εισητήρια είναι φθηνότερα όταν πετάτε Τρίτη και Τετάρτη. Αυτές οι ημέρες είναι με τους χαμηλότερους ναύλους κι αυτό καθώς έχουν τη χαμηλότερη ζήτηση. Οι ημέρες με την υψηλότερη τιμή, λόγω αυξημένης ζήτησης, είναι η Παρασκευή και η Κυριακή. Φυσικά αυτός είναι ένας γενικός, εμπειρικός κανόνας και δεν ισχύει στο 100% των περιστάσεων. Καθημερινές ημέρες πριν από γιορτές ή αργίες μπορεί να είναι πάλι ακριβές, σαν μια Κυριακή!

7) Εξοικονομήστε χρήματα από τη βαλίτσα σας

Οι περισσότερες αεροπορικές θα σας χρεώσουν περί τα 30-40€ για μια βαλίτσα, για ένα δρομολόγιο. Δηλαδή 60-80€ για ένα ταξίδι με επιστροφή! Όμως όλες σχεδόν οι εταιρείες προσφέρουν δωρεάν χειραποσκευή εως 10kg. Εαν ταξιδεύετε για λίγες ημέρες προσπαθήστε να βολέψετε τα πράγματά σας μέσα σ’αυτή τη χειραποσκευή και να μην χρειαστείτε εξτρά βαλίτσα. Επιπλέον γλυτώνετε και την ταλαιπωρία από το να περιμένετε τη παραλαβή της βαλίτσας στους ιμάντες καθώς και το ενδεχόμενο απωλειών και καθυστέρησης παραλαβής!

8) Ασφάλεια ταξιδιού

Καλό είναι να κάνετε μια ασφάλιση ταξιδιού καθώς και υγείας που να ισχύει για τον προορισμό που επισκέπτεστε. Έτσι θα είστε 100% εξασφαλισμένοι εαν κάτι τύχει στο ταξίδι σας και δεν θα ψάχνεστε τελευταία στιγμή. Αυτό θα σας γλυτώσει και αρκετά έξοδα, καθώς εαν δεν έχετε ασφάλεια θα χρειαστεί να πληρώσετε αρκετά στον τόπο που επισκέπτεστε.

9) Μην επιλέγετε εξτρά χρεώσεις

Συνήθως οι εταιρείες σας προσφέρουν μια τυχαία θέση. Εαν δεν έχετε ιδιαίτερη προτίμηση μην επιλέγετε τη θέση σας καθώς αυτό θα σας κοστίσει από 3 εως 12 ευρώ – ανάλογα την εταιρεία και την θέση. Φανταστείτε ότι πλέον υπάρχουν αεροπορικά εισιτήρια με 9.90€ – εσείς θα πληρώνατε τη θέση 12€ ;

10) Εκμεταλευτείτε το πρόγραμμα miles των εταιρειών

Πολλές εταιρείες συνεργάζοντε μεταξύ τους και έχουν δημιουργήσει προγράμματα ανταμοιβής των τακτικών επιβατών. Εσείς πετάτε και συγκεντρώνετε μίλια και η εταιρεία σας τα μετατρέπει σε δωρεάν αεροπορικά ή σε εκπτώσεις. Έτσι ενώ ταξιδεύετε κερδίζετε σημαντικά από την ίδια την εταιρεία!…