Youmag.gr
Θεραπεία μαλλιών με κερατίνη ή Βραζιλίανικο ίσιωμα Θεραπεία μαλλιών με κερατίνη ή Βραζιλίανικο ίσιωμα
Το δίλημμα στο οποίο βρίσκονται συχνά αρκετές γυναίκες (αφού έχουν ήδη αποφασίσει ότι θα καταφύγουν στην βοήθεια της κερατίνης) είναι θεραπεία με προϊόντα κερατίνης ή βραζιλιάνικο... Θεραπεία μαλλιών με κερατίνη ή Βραζιλίανικο ίσιωμα

Το δίλημμα στο οποίο βρίσκονται συχνά αρκετές γυναίκες (αφού έχουν ήδη αποφασίσει ότι θα καταφύγουν στην βοήθεια της κερατίνης) είναι θεραπεία με προϊόντα κερατίνης ή βραζιλιάνικο ίσιωμα;

Η απάντηση είναι δύσκολη μιας και οι δύο μέθοδοι είναι εξίσου αποτελεσματικές και γι αυτό κάνουν πάταγο παγκοσμίως. Θέλοντας να σας βοηθήσουμε στην επιλογή, παρακάτω θα αναλύσουμε τα μυστικά της κάθε μίας από αυτές.

Θεραπεία με προϊόντα κερατίνης

Βλέποντας ότι η κερατίνη έχει πέραση και μεγάλη απήχηση στον γυναικείο πληθυσμό όλο και περισσότερες εταιρίες λανσάρουν σειρές με εξειδικευμένα προϊόντα περιποίησης που έχουν σαν βάση την κερατίνη. Οι σειρές αυτές λοιπόν προορίζονται για οικιακή χρήση και είναι πολύ εύκολες στην εφαρμογή τους. Η τιμή μπορεί να ποικίλλει από εταιρία σε εταιρία, αλλά κυμαίνεται από 100 € μέχρι και 200 €. Ιδανική για κάθε τύπο μαλλιών και με ορατά αποτελέσματα ακόμα και μετά από τρεις μήνες.

Θέλεις να μειώσεις τον λογαριασμό του ρεύματός σου; Είναι απλό!

Αν πάσχετε από κάποια δερματική πάθηση, όπως ψωρίαση ή σμηγματορροϊκή δερματίτιδα, δώστε ιδιαίτερη προσοχή ζητώντας τη συμβουλή κάποιου δερματολόγου πριν κάνετε τη θεραπεία. Αποτελέσματα μετά τις πρώτες χρήσεις των προϊόντων με κερατίνη είναι η βαθιά αναδιάρθρωση, η επίτευξη λαμπερών και με όγκο μαλλιών, η ευελιξία και πρόληψη του φριζαρίσματος.

Βραζιλιάνικο ίσιωμα

Αυτή η θεραπεία είναι γνωστή ως βραζιλιάνικο ίσιωμα με κερατίνη, μιας και η ιδέα της γεννήθηκε πρώτα στη Βραζιλία. Αυτό που κάνει ουσιαστικά είναι έγχυση και στερέωση φυσικής κερατίνης στον πυρήνα της τρίχας με τη βοήθεια θερμότητας που παράγει μια κεραμική πλάκα. Αν και δεν πρόκειται για μια μέθοδο χημικού ισιώματος (όπως για παράδειγμα το Ιαπωνικό ίσιωμα), είναι σκόπιμο η εφαρμογή της να γίνεται μόνο από κάποιο επαγγελματία σε κομμωτήριο ή κέντρο ομορφιάς. Χαρίζει ένα αποτέλεσμα που κοστίζει περισσότερο από την προηγούμενη μέθοδο που περιγράψαμε, δηλαδή μπορεί να κυμαίνεται από € 150 για ίσιωμα σε κοντές τρίχες, μέχρι και € 380 για ίσιωμα σε μακριές τρίχες.

Αυτή η θεραπεία είναι ιδανική για κάθε τύπο μαλλιών (βαμμένα, περμανάντ κτλ) και αναζωογονεί τα μαλλιά σε βάθος, από τρεις έως και πέντε μήνες, ανάλογα βέβαια με τη φροντίδα και την εποχή. Μετά τη θεραπεία δεν πρέπει να λουστείτε για 3-4 ημέρες κι αυτό επειδή το προϊόν χρειάζεται χρόνο για να δράσει. Αναδόμηση, ελαστικότητα, κλείδωμα χρώματος, λεία υφή, ίσιωμα, καταπολέμηση φριζαρίσματος και λάμψη είναι μερικά από τα αποτελέσματα που θα δείτε μετά την εφαρμογή της συγκεκριμένης μεθόδου ισιώματος με κερατίνη.

Με κάθε burger, δώρο αναψυκτικό 330ml!

Εμπιστευτείτε και επιλέξτε επαγγελματίες που χρησιμοποιούν τις καλύτερες και πιο εξελιγμένες μεθόδους στην συγκεκριμένη θεραπεία κερατίνης κι ας κοστίζουν λίγο παραπάνω.

Θεραπεία με κερατίνη ή βραζιλιάνικο ίσιωμα;

Η επιλογή πλέον είναι δική σας. Το μόνο που πρέπει να σημειωθεί πριν την επιλογή και την έναρξη οποιασδήποτε θεραπείας με κερατίνη είναι να προσεχθεί η ύπαρξη φορμαλδεΰδης.

Πρόκειται για μία ουσία που σε μεγάλα ποσοστά είναι επιβλαβής για την υγεία μας. Οι επιπτώσεις δε φαίνονται άμεσα αλλά με παρατεταμένη χρήση. Ουσιαστικά δηλαδή οι κίνδυνοι αφορούν περισσότερο τους κομμωτές και συναφείς ειδικότητες (σε άτομα δηλαδή που τη χρησιμοποιούν σε καθημερινή βάση) και όχι τα άτομα που λαμβάνουν τη θεραπεία με κερατίνη. Ωστόσο καλό θα ήταν να την αποφύγουμε αν έχουμε την δυνατότητα.