Youmag.gr
Στην Κίνα είναι αγενές να τρως όλη τη μερίδα. Αφήνουμε λίγο στο πιάτο. Αυτό δείχνει ότι ο μάγειρας έχει παράσχει αρκετό φαγητό για να...

Στην Κίνα είναι αγενές να τρως όλη τη μερίδα. Αφήνουμε λίγο στο πιάτο. Αυτό δείχνει ότι ο μάγειρας έχει παράσχει αρκετό φαγητό για να ταΐσει με επιτυχία τον επισκέπτη.

Στις μουσουλμανικές χώρες, τρώγοντας κρατώντας τα σκεύη στο δεξί χέρι. Το αριστερό χέρι θεωρείται ακάθαρτο σε αυτές τις χώρες. Εάν είστε αριστερόχειρας, χρησιμοποιήστε το αριστερό σας χέρι, αλλά μην παρεμβαίνετε στο δεξί σας χέρι.

Το ρέψιμο είναι αποδεκτό σε ορισμένες χώρες. Για παράδειγμα, στην Κίνα και μέρος του Καναδά. Αυτή η ενέργεια δείχνει εκτίμηση για το γεύμα. Αλλά στην Ιαπωνία δεν επιτρέπεται.

Αποφύγετε τη χρήση μπαχαρικών – μην ζητάτε αλάτι στην Αίγυπτο, αλλά μην ζητάτε κέτσαπ στη Γαλλία. Έτσι λες ότι το φαγητό δεν έχει αρκετά έντονη γεύση. Ο μάγειρας θα το πάρει αυτό ως ισχυρή προσβολή.

Aegean Airlines – Ο μεγαλύτερος ελληνικός αερομεταφορέας σας ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο με μοναδικές προσφορές!

Στην Ευρώπη παρατηρείται σε ποιο χέρι να κρατάτε τα σκεύη. Θα πρέπει να κρατάτε ένα μαχαίρι στο δεξί σας χέρι και ένα πιρούνι στο αριστερό σας χέρι – με τα δόντια προς τα κάτω.

Χρησιμοποιούνται ξυλάκια. Προσπάθησε τουλάχιστον. Εάν ταξιδεύετε σε μια χώρα όπου αυτά είναι σκεύη φαγητού, εξασκηθείτε εκ των προτέρων. Όταν βρίσκεστε στην Ιαπωνία, μην κολλάτε τα ξυλάκια σας στο ρύζι σε καμία περίπτωση. Μια τέτοια ενέργεια εκτελείται κατά τη διάρκεια μιας κηδείας.

Αεροπλάνο

Δεν καταλαμβάνει τη θέση άλλων επιβατών. Πάρτε μόνο ό,τι χρειάζεστε μαζί σας στο αεροπλάνο και βάλτε τα υπάρχοντά σας μόνο στον χώρο που σας παρέχεται. Μην ξαπλώνετε την καρέκλα σας έτσι ώστε να ενοχλεί το άτομο που κάθεται πίσω σας.

Μην είστε πολύ φλύαροι και δυνατοί. Πείτε ένα γεια, να είστε ευγενικοί, αλλά αν το άτομο που κάθεται δίπλα σας δεν ενδιαφέρεται, μην ενοχλείτε. Οι περισσότεροι άνθρωποι θέλουν να απολαμβάνουν να πετούν στη σιωπή.

Μην κινείστε πολύ συχνά. Εάν σηκώνεστε συνεχώς από τη θέση σας και βιάζεστε να προσπεράσετε άλλα καθίσματα, μπορεί να ενοχλήσει και να ενοχλήσει τους ανθρώπους που κάθονται δίπλα σας. Σηκωθείτε όταν πραγματικά το χρειάζεστε και αφήστε τους άλλους να κάθονται ήσυχοι.

Δεν καταλαμβάνει πολύ χρόνο προσωπικού. Εκτός εάν έχετε μια σημαντική ερώτηση ή αίτημα, μην συμμετέχετε σε πολύ μεγάλες συζητήσεις με τα άτομα που είναι υπεύθυνα για την ασφάλειά σας κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Μην πετάτε ενώ είστε άρρωστοι. Το αεροπλάνο είναι το ιδανικό μέρος για να εξαπλωθούν βακτήρια και μικρόβια. Όταν πρέπει να φτερνιστείτε, κάντε το στο εσωτερικό του αγκώνα σας και φέρτε απολυμαντικό χεριών που δεν έχει πολύ άρωμα.

Μην παίζετε πολύ δυνατή μουσική. Παρόλο που παίζουν στα ακουστικά σας, το άτομο που κάθεται δίπλα σας θα μπορούσε επίσης να το ακούσει. Μην τρώτε φαγητό με πολύ έντονο άρωμα που οι άλλοι ταξιδιώτες μπορεί να μην βρίσκουν ευχάριστο. Και μην είστε από τους ανθρώπους που μιλάνε δυνατά στο τηλέφωνο. Σκεφτείτε τους άλλους.

Στον προορισμό

Σεβαστείτε τον πολιτισμό των άλλων εθνών. Εάν ταξιδεύετε ποτέ σε άλλη χώρα, τηρήστε τα έθιμα, τη θρησκεία και τους κανόνες συμπεριφοράς της. Να είστε προετοιμασμένοι ότι πολλά θα είναι διαφορετικά από το πώς είναι στο σπίτι. Να είστε ανοιχτοί και έτοιμοι για νέες περιπέτειες.

Μην στέκεσαι μπροστά σε τίποτα. Αξιοθέατα, μνημεία, πίνακες ζωγραφικής. Αν χρειαστεί να σταθείτε κάπου, κάντε στην άκρη. Να θυμάστε ότι μάλλον δεν είστε ο μόνος τουρίστας. Και αυτοί οι άλλοι θέλουν να βγάλουν φωτογραφίες χωρίς εσένα μέσα τους.

Περιορίστε τη χρήση συσκευών. Για να βγάλετε selfie, βρείτε ένα πιο απομονωμένο μέρος από ένα γεμάτο πεζοδρόμιο ή ένα δωμάτιο όπου εμποδίζετε την κίνηση των άλλων. Μην στέλνετε μηνύματα ενώ κινείστε και μην μιλάτε στο κινητό για να το ακούσουν όλοι γύρω σας.

Προετοιμαστείτε έγκαιρα. Εάν περιμένετε στην ουρά, βγάλτε το πορτοφόλι ή τα απαραίτητα έγγραφα από την τσάντα σας πριν φτάσετε στο τέλος της. Σκεφτείτε τι θέλετε να παραγγείλετε για να μην χάνετε τον χρόνο των άλλων.