Youmag.gr
Η ασφάλεια της περιουσίας μας είναι κάτι που σίγουρα μας απασχολεί όλους, ειδικά τους κατόχους επιχειρήσεων και καταστημάτων. Ένα κατάστημα είναι στην ουσία η...

Η ασφάλεια της περιουσίας μας είναι κάτι που σίγουρα μας απασχολεί όλους, ειδικά τους κατόχους επιχειρήσεων και καταστημάτων. Ένα κατάστημα είναι στην ουσία η πηγή εισοδήματος και βιοπορισμού του ίδιου του ιδιοκτήτη αλλά και της οικογένειας του και μια κλοπή ή ένας βανδαλισμός μπορεί να έχει πολύ σημαντικό αντίκτυπο στην ζωή τους.

Με κάθε νέα σύνδεση ρεύματος ή φυσικού αερίου κερδίζετε 50€ δωροκάρτα Shell

Ρολά ασφαλείας για καταστήματα

Ως εκ τούτου, είναι λογικό ότι ένα κατάστημα θα πρέπει πάντα να είναι όσο το δυνατόν πιο ασφαλές και θωρακισμένο. Τα ρολά ασφαλείας είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι αυτής της ασφάλειας.

Τι ρόλο παίζουν τα ρολά καταστημάτων;
Αυτό που κάνει τα ρολά ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό μέτρο ασφαλείας, είναι το γεγονός ότι στην ουσία αποτελούν ένα φυσικό εμπόδιο ανάμεσα στον κακοποιό και το κατάστημα. Άσχετα με το αν τα ρολά είναι κλειστού ή ανοιχτού τύπου, ο επίδοξος τρόπος θα πρέπει να βρει κάποιον τρόπο να τα απομακρύνει για να μπει στο κατάστημα .

Τα ρολά ασφαλείας όλων των ειδών προσφέρουν σημαντική προστασία στο κατάστημα σας. Η τελική επιλογή σας ωστόσο πρέπει να βασιστεί κυρίως στον τύπο του καταστήματος σας αλλά και στην περιοχή στην οποία βρίσκεστε. Εννοείται πως μια επιχείρηση που ειδικεύεται στα ρολά και σε είδη ασφαλείας θα σας βοηθήσει να βρείτε την ιδανική λύση για το κατάστημα σας, ανάλογα φυσικά με τις πληροφορίες που θα τους παρέχετε.

Όσο πιο «κλειστά» είναι τα ρολά ασφαλείας (σαν αυτά που έχουν οι τράπεζες για παράδειγμα), τόσο μεγαλύτερη ασφάλεια προσφέρουν καθώς χρειάζονται ειδικά εργαλεία και πολλή «δουλειά» για την απομάκρυνση τους. Τα ρολά κλειστού και διάτρητου τύπου προσφέρουν προστασία τόσο από τα εργαλεία των κλεφτών όσο και από αντικείμενα που μπορεί να χρησιμοποιήσουν κάποιοι βάνδαλοι όπως πέτρες, καδρόνια και βόμβες μολότωφ.

Τι ρολά χρειάζομαι για το κατάστημα μου;

Τα ρολά ασφαλείας διατίθενται σε τρεις κύριους τύπους: κλειστού τύπου, διάτρητα και ανοιχτού τύπου. Όλοι οι τύποι μπορούν να μπουν σε οποιοδήποτε μαγαζί, ωστόσο κάθε τύπος έχει τις δικές του ενδεδειγμένες χρήσεις. Τα ρολά κλειστού τύπου καλύπτουν πλήρως τις εισόδους του καταστήματος, δημιουργώντας στην ουσία ένα τείχος από ατσάλινες λωρίδες. Είναι δανικά για τράπεζες, γραφεία και γενικά για καταστήματα με ακριβά εμπορεύματα ή εξοπλισμό τα οποία δεν βασίζονται στη βιτρίνα τους για να προσελκύσουν πελάτες.

Με κάθε burger, δώρο αναψυκτικό 330ml!

Τα διάτρητα ρολά ασφαλείας μοιάζουν με τα κλειστού τύπου, απλά οι λωρίδες τους έχουν μικρές τρυπίτσες έτσι ώστε ο περαστικός να μπορεί να δει και λίγο τη βιτρίνα αν είναι κοντά στο κατάστημα.

Είναι μια πολύ καλή λύση για κοσμηματοπωλεία, φαρμακεία καταστήματα με είδη τεχνολογίας και γενικά για καταστήματα που έχουν ακριβά εμπορεύματα αλλά θέλουν να φαίνεται και λίγο η βιτρίνα του. Οι δύο προαναφερόμενοι τύποι θα λέγαμε ότι είναι τα τέλεια ρολά για καταστήματα που είναι σε περιοχές που γίνονται συχνά επεισόδια και διαμαρτυρίες.

Τέλος έχουμε τα ρολά ασφαλείας ανοιχτού τύπου τα οποία στην ουσία είναι ένα πλέγμα από μεταλλικές βέργες. Η «πλέξη» του πλέγματος δημιουργεί ανοίγματα – τα λεγόμενα μάτια – τα οποία επιτρέπουν στον πελάτη να βλέπει τη βιτρίνα αλλά εμποδίζουν και τη πρόσβαση στους κλέφτες. Θα τα δείτε κυρίως σε ψιλικατζίδικα και καταστήματα σε κεντρικούς και ασφαλείς δρόμους.

Ποιο είναι σε γενικές γραμμές το κόστος για τα ρολά;

Το κόστος ρολών ασφαλείας είναι κάτι που βασίζεται σε πολλούς και διάφορους παράγοντες, οπότε είναι δύσκολο να γίνει μία γενική εκτίμηση. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ο πιο ακριβός τύπος είναι σίγουρα τα ρολά κλειστού τύπου τα οποία ακολουθούν κατά πόδας τα διάτρητα. Η πιο οικονομική λύση είναι σίγουρα τα ανοιχτού τύπου και γι’ αυτό είναι και τα πιο διαδεδομένα. Από κει κι έπειτα υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν τις ρολά ασφαλείας τιμές.

Μερικοί από αυτούς είναι το μέγεθος των ρολών και το αν αυτά θα είναι αυτόματα ή όχι. Για το μέγεθος δεν μπορείτε να κάνετε κάτι αλλά ο αυτοματισμός των ρολών μπορεί να είναι χρήσιμος και να γλυτώνει από κόπο αλλά πρόκειται για μία «πολυτέλεια». Με άλλα λόγια, αν η τιμή αυτόματων ρολών σας φαίνεται ακριβή, ρωτήστε και για τιμή χωρίς τον αυτοματισμό και σίγουρα θα εκπλαγείτε από την διαφορά.

Γενικά να γνωρίζετε ότι στον τομέα των ρολών υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός αφού πρόκειται για κάτι που είναι απαραίτητο σε όλα τα καταστήματα. Αυτό σημαίνει ότι είναι καλό να πάρετε προσφορές για ρολά ασφαλείας σε καταστήματα από διάφορες επιχειρήσεις του είδους ώστε να βρείτε την κατάλληλη για το budget σας.

Είναι σίγουρο ότι θα υπάρχουν κάποιες στην περιοχή σας, αλλά μπορείτε πάντα να χρησιμοποιήσετε και το Google για να τις εντοπίσετε.