Youmag.gr
Γιατί να επιλέξετε μίνιμαλ πολυθρόνες σαλονιού/κρεβατοκάμαρας Γιατί να επιλέξετε μίνιμαλ πολυθρόνες σαλονιού/κρεβατοκάμαρας
Οι καναπέδες είναι πάντα από τα πιο σημαντικά έπιπλα σε έναν χώρο. Είναι το έπιπλο που πραγματικά δένει το δωμάτιο και δίνει μία μοναδική... Γιατί να επιλέξετε μίνιμαλ πολυθρόνες σαλονιού/κρεβατοκάμαρας

Οι καναπέδες είναι πάντα από τα πιο σημαντικά έπιπλα σε έναν χώρο. Είναι το έπιπλο που πραγματικά δένει το δωμάτιο και δίνει μία μοναδική πνοή σε όποιο χώρο και αν βρίσκεται. Έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε τους καναπέδες στο σαλόνι, όπου και συχνά αποτελούν την αγαπημένη θέση για την παρακολούθηση μίας ταινίας ή γενικά για χαλάρωση λόγω της άνεσης που προσφέρουν. Ωστόσο πλέον οι καναπέδες έχουν βρει τη θέση τους και σε ένα ακόμη δωμάτιο: τη κρεβατοκάμαρα.

Η μεγαλύτερη ποικιλία επίπλων & ειδών διακόσμησης για το σπίτι, στις καλύτερες τιμές της Ευρώπης

Ο καναπές στη κρεβατοκάμαρα συνήθως απλά συμπληρώνει το ντεκόρ αν ο χώρος είναι πολύ μεγάλος. Μπορεί επίσης να προσφέρει και λίγη άνεση σε έναν χώρο στον οποίο συχνά δεν υπάρχουν άλλα έπιπλα πέρα από το κρεβάτι και κάποια κομοδίνα και βιβλιοθήκες. Τι καλύτερο για να χαλαρώσεις και να σε πάρει ο ύπνος μετά από μία δύσκολη μέρα από το να βυθιστείς στον αγαπημένο σου καναπέ στην ησυχία της κρεβατοκάμαρας σου μαζί με ένα ποτήρι ζεστό γάλα, μία κουβέρτα κι ένα καλό βιβλίο;

Αφού λοιπόν οι καναπέδες πλέον δεν είναι μόνο για το σαλόνι, είναι λογικό οι κατασκευαστές και σχεδιαστές επίπλων να φτιάχνουν καναπέδες για σαλόνι/κρεβατοκάμαρα. Με άλλα λόγια, μιλάμε για καναπέδες που μπορούν να τοποθετηθούν τόσο στο σαλόνι είτε και στη κρεβατοκάμαρα, ανάλογα με το γούστο και τις ανάγκες μας.

Βλέποντας τις διάφορες πολυθρόνες μοντέρνες σαλονιού / κρεβατοκάμαρας efdeco μπορεί κανείς εύκολα να καταλάβει πως έχουν κάτι κοινό μεταξύ τους: τον μινιμαλισμό. Γιατί όμως είναι τόσο μίνιμαλ οι πολυθρόνες αυτές και πως μας ωφελεί αυτό;

Οικονομία στο χώρο

Ο χώρος τόσο στο σαλόνι μας όσο και στη κρεβατοκάμαρα – ειδικά εκεί – είναι πάρα πολύ πολύτιμος αφού είναι και σχετικά αρκετά περιορισμένος. Οι λεγόμενες κλασικές ή πιο μαξιμαλιστικές πολυθρόνες λόγω της έντονης διακόσμησης τους είναι πολύ ογκώδεις με αποτέλεσμα να θέλουν κι ένα μεγάλο μέρος του δωμάτιου μόνο γι’ αυτές. Οι μίνιμαλ καρέκλες έχουν πολύ μοντέρνο σχεδιασμό, προσφέρουν μεγάλη άνεση και περιορίζουν όλα τα περιττά στοιχεία για να προσφέρουν όσο το δυνατόν περισσότερη άνεση και καλύτερο design με το μικρότερο δυνατόν «αποτύπωμα» στο χώρο. Γι’ αυτό και είναι τέλειες τόσο για το σαλόνι όσο και για τη κρεβατοκάμαρα.

Με κάθε νέα σύνδεση ρεύματος ή φυσικού αερίου κερδίζετε 50€ δωροκάρτα Shell

Οικονομία στη τσέπη σας

Οι κλασικές πολυθρόνες όπως θα έχτε προσέξει σίγουρα, είναι και πολύ ακριβές. Αυτό φυσικά δε συμβαίνει μόνο επειδή είναι πολύ άνετες – και οι μίνιμαλ είναι εξίσου άνετες – αλλά γιατί έχουν πολλές πολυτελείς λεπτομέρειες. Δεν είναι σπάνιο για μία ξύλινη κλασική πολυθρόνα όχι μόνο να είναι κατασκευασμένη από κάποιο ποιοτικό και σπάνιο είδους ξύλο, αλλά να έχει και περίτεχνα σκαλίσματα και άλλες «λεπτομέρειες».

Οι κλασικές καρέκλες «μετράνε» πολύ σαν έργα τέχνης και prestige, αλλά στην ουσία η πολυτέλεια δεν προσφέρει κάτι παραπάνω στη χρηστική τους πλευρά. Οι μίνιμαλ δεν έχουν περιττές λεπτομέρειες και γι’ αυτό μπορεί να είναι λιγότερο εντυπωσιακές – αν και αυτό είναι σχετικό – αλλά σίγουρα είναι και ΠΟΛΥ πιο οικονομικές.

Το απλό design πάει με όλα

Ο μινιμαλιστικός σχεδιασμός των πολυθρόνων σαλονιού/κρεβατοκάμαρας τις καθιστά διαχρονικά κομμάτια, τα οποία όχι μόνο θα αντέξουν στο πέρασμα του χρόνου, αλλά θα ταιριάζουν και σε σχεδόν οποιοδήποτε σαλόνι. Τα μίνιμαλ σχέδια αποφεύγουν τις υπερβολές και τα έντονα χρώματα καθώς και τα εμπριμέ υφάσματα. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρόκειται ποτέ να χαρακτηριστούν κιτς, ενώ μπορούν πολύ απλά κι εύκολα να γίνουν μέρος οποιουδήποτε ντεκόρ, τόσο κλασικού όσο και μοντέρνου. Οι κλασικές και πολυτελείς πολυθρόνες απαιτούν να είναι στο ίδιο στιλ και τα άλλα έπιπλα του χώρου για να μη φαίνονται κιτς ή παράταιρες.