Youmag.gr
Το ποδήλατο είναι ένας εξαιρετικός τρόπος άθλησης όπου τα παιδιά το χρησιμοποιούν ως παιχνίδι, ενώ οι μεγαλύτεροι ως μέσο μεταφοράς και ψυχαγωγίας. Γυμνάζει ολόκληρο...

Το ποδήλατο είναι ένας εξαιρετικός τρόπος άθλησης όπου τα παιδιά το χρησιμοποιούν ως παιχνίδι, ενώ οι μεγαλύτεροι ως μέσο μεταφοράς και ψυχαγωγίας. Γυμνάζει ολόκληρο το σώμα αφού συσφίγγει όλους τους μυς, ενώ συμβάλλει και στην ρύθμιση του σωστού σωματικού βάρους, βοηθά πολύ σε προβλήματα των άκρων, καθώς οι πιέσεις που ασκούνται συμβάλλουν στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος.

Το ποδήλατο προσφέρεται και για ψυχαγωγία και μπορούν να πραγματοποιηθούν βραδυνές έξοδοι, ημερήσιες εκδρομές, πολυήμερα ταξίδια σε άσφαλτο και χωματόδρομο. Θεωρείται ένα από τα πιο εύκολα αθλήματα στο οποίο μπορούν να ασχοληθούν μικροί και μεγάλοι και μπορείτε να συνδυάσετε τις βόλτες σας μαζί με τα παιδιά σας, ξεκινώντας με βόλτες στην γειτονιά, στο πάρκο, στις διακοπές ακόμα και να συμμετάσχετε σε ποδηλατικές εκδρομές που διοργανώνουν οι διάφοροι ποδηλατικοί όμιλοι.

Στο www.cosmoteinsurance.gr, οι πελάτες μπορούν να συγκρίνουν τιμές και καλύψεις μέσα από μεγάλο εύρος ασφαλιστικών εταιριών

Πλεονεκτήματα του ποδηλάτου

Ένα σύγχρονο ποδήλατο ζυγίζει κατά μέσο όρο 15 κιλά και είναι διαθέσιμο σε διάφορα μεγέθη ανάλογα με το σώμα του αναβάτη και η το αρχικό του κόστος ξεκινά από τα 200€ και φτάνει μέχρι και τα 6000€. Τα πλεονεκτήματα του ποδηλάτου συγκριτικά με τα υπόλοιπα μέσα μεταφοράς αφορά αρχικά την αγορά και την συντήρηση του που κοστίζει ελάχιστα.

Σε μελέτες που έγιναν σε διάφορα μεγάλα αστικά κέντρα κάτω από καθημερινές συνθήκες κυκλοφορίας, αποδείχθηκε ότι για τις αποστάσεις μέσα στα κέντρα των πόλεων τα ποδήλατα είναι γρηγορότερα από το αυτοκίνητο. Ειδικότερα το ποδήλατο στην πόλη πολύ ευέλικτο, δεν σταματά στο μποτιλιάρισμα, πηγαίνει παντού και μεταφέρεται εύκολα πάνω από σκάλες, πεζοδρόμια και πεζόδρομους.

Το ποδήλατο μαζί με το κολύμπι και το τρέξιμο, θεωρούνται τα πιο αερόβια αθλήματα. Με το ποδήλατο γυμνάζεται κυρίως το καρδιοαναπνευστικό σύστημα, καθώς και οι μυς των ποδιών και σύγχρονες μελέτες αποδεικνύουν ότι ακόμα και σε συνθήκες κυκλοφορίας σε μεγάλα αστικά κέντρα η συγκέντρωση μονοξειδίου του άνθρακα στο αίμα των ποδηλατιστών είναι μικρότερη απ’ ότι σε επιβάτες και οδηγούς αυτοκινήτων.

Το insurancemarket.gr είναι η μεγαλύτερη και πιο αποτελεσματική πλατφόρμα σύγκρισης ασφαλειών από την Νο1 εταιρεία online διαμεσολάβησης στην Ελλάδα

Το ποδήλατο είναι ένα φιλικό για το περιβάλλον και η χρήση του ανακουφίζει την κυκλοφοριακή συμφόρηση γιατί ο ποδηλάτης δε χρησιμοποιεί άλλο μέσο μετακίνησης ιδιαίτερα με τα mountain bikes. Tο ποδήλατο αποτελεί το παλαιότερο μέσο μεταφοράς και το πλέον ιδανικό μέσο μετακίνησης στη πόλη και στα μεγάλα αστικά κέντρα αποτελεί αναμφισβήτητα τον πιο γρήγορο, οικολογικό, και προπάντων οικονομικό τρόπο μετακίνησης και τον ιδανικό σύντροφο για τον κάθε εργαζόμενο που δεν αντέχει τις συνεχώς αυξανόμενες τιμές στα καύσιμα.

Το πρώτο θετικό της ποδηλασίας είναι ότι ενισχύει την καλή λειτουργία της καρδιάς, αυξάνει τις αντοχές του οργανισμού και γυμνάζει ολόκληρο το σώμα χωρίς να υπάρχουν κίνδυνοι σοβαρού τραυματισμού. Επιπλέον, όταν κάνουμε ποδήλατο καίμε αρκετές θερμίδες και έτσι βοηθάμε τον οργανισμό μας να μη συσσωρεύει περιττό βάρος.