Youmag.gr
Τα ώριμα ζευγάρια δεν πέφτουν στην «παγίδα» του έρωτα το λεγόμενο «fall in love«...κάνεις ένα βήμα μπροστά για αυτόν. Ο έρωτας δεν είναι κάτι για...

Τα ώριμα ζευγάρια δεν πέφτουν στην «παγίδα» του έρωτα το λεγόμενο «fall in love«...κάνεις ένα βήμα μπροστά για αυτόν. Ο έρωτας δεν είναι κάτι για το οποίο πέφτεις, είναι κάτι για το οποίο θα υψώσεις το ανάστημα σου. 

H περιβόητη φράση «Fall in love» υποδηλώνει μείωση του εαυτού, πέφτω πιο κάτω και κολλάω κάπου πιο χαμηλά από όπου ξεκίνησα. Μα όταν πέφτεις πρέπει να σηκωθείς….  

Πως είναι δυνατόν να πέσεις μπροστά στον έρωτα…και όταν θα πρέπει να σηκωθείς, θα πρέπει και να απομακρυνθείς από κοντά του;  Ο έρωτας δεν είναι έτσι, τουλάχιστον όχι για τους ανθρώπους που τη ζουν σωστά. Τα ανώριμα ζευγάρια πέφτουν, τα ώριμα ζευγάρια παραπλέουν. Καθώς ο έρωτας είναι είτε ένα περαστικό παιχνίδι είτε κρατά για πάντα. Ο έρωτας είναι είτε κάτι λάθος, είτε κάτι σωστό. Έτσι και τα ζευγάρια είναι είτε ώριμα είτε ανώριμα μπροστά του.  

Με κάθε νέα σύνδεση ρεύματος ή φυσικού αερίου κερδίζετε 50€ δωροκάρτα Shell

Πως μπορούμε λοιπόν να γνωρίζουμε, πως μπορούμε να πούμε ότι η σχέση μας θα είναι για μεγάλο χρονικό διάστημα ή μια βολίδα 2 μηνών που όλοι οι άλλοι είχαν προβλέψει πίσω από την κεραυνοβολημένη πλάτη μας;   Αρχικά, θα πρέπει να ρέει εύκολα και άνετα από την αρχή μέχρι το τέλος. Χωρίς παθιασμένους τσακωμούς με παθιασμένο σεξ επανασύνδεσης. Χωρίς επίμονα τηλέφωνα και μηνύματα ή ανυσηχίες. Χωρίς αληθινό δράμα…καθώς το δράμα είναι μια άμυνα των παιδιών. 

Το δράμα είναι για εκείνους τους ανθρώπους που δε γνωρίζουν πως να κρατούν μια σχέση, που ζουν με μη ρεαλιστικούς ιδεαλισμούς και προκατειλημένες σκέψεις, ότι ο έρωτας πρέπει να είναι άγριος και βασανιστικός.  

Ο έρωτας είναι εύκολος, είναι το πιο εύκολο πράγμα που έχουμε κάνει ποτέ. Είναι εκείνο το πιο ήσυχο μέρος της ζωής μας, το πιο ασφαλές σκέπασμα που ρίξαμε πάνω μας. Είναι κάτι που συμβαίνει φυσικά, δεν είναι ανάγκη να παλεύουμε για αυτόν μέρα με τη μέρα. Όταν αγαπάς κάποιον και εκείνος εσένα, δε χωρά αμφιβολία στα αισθήματα μας, μα και ούτε στα δικά του, αυτή είναι η ειρήνη του μυαλού. Μια ηρεμία στο μυαλό που δεν είχαμε ξανά πριν…μια ηρεμία που μας αναζωογονεί.   

Η ώριμη σχέση ζει με αυτή την ηρεμία του μυαλού, η ανώριμη καταστρέφεται από αυτήν. Οι ανώριμες σχέσεις κάνουν ερωτήσεις..οι ώριμες τις απαντούν…

Οι ανώριμες σχέσεις στηρίζονται στην αμφιβολία. Με αγαπά; Θα με απατούσε; Θα είμαστε μαζί στο μέλλον;Τα ώριμα ζευγάρια δε χρειάζονται ερωτήσεις. Γνωρίζουν ήδη τις απαντήσεις και δε χρειάζονται διαβεβαιώσεις από το σύντροφό τους. Είναι άνετοι και ασφαλείς και ελεύθεροι αμφιβολιών γιατί η αγάπη τους δε στηρίζεται από αυτές τις μικρές ερωτήσεις, μα από μια άνεση στη γνώση ότι η μεγάλη ερώτηση έχει ήδη απαντηθεί..

Με κάθε burger, δώρο αναψυκτικό 330ml!

Οι ανώριμες σχέσεις σε αφήνουν να θέλεις κάτι..οι ώριμες σου δίνουν αυτά που θέλεις.   Υπάρχει ένα κενό στις ανώριμες σχέσεις, μια φαινομενική απουσία και μια αδιάκοπη ανησυχία οτι κάτι λείπει. Σε «τρώει» όταν πηγαίνεις για ύπνο ή όταν χωρίζεστε για λίγες ώρες. Σε «καίει» αμυδρά όταν είστε μαζί, μα τη σβήνεις με σεξ και συνεχή φλυαρία.   Μια ώριμη σχέση δεν έχει κενό, ούτε «άδειoυς χώρους» ή «μικροσκοπικές ρωγμές». Δεν υπάρχει ποτέ αίσθημα ότι κάτι μας έχουν πάρει μακριά ή ότι κάτι δικό μας απομακρύνεται με τη παρουσία του άλλου άτομου. Ο έρωτας ανάμεσα σε δύο ώριμα πρόσωπα γεμίζει κάθε ρωγμή στην ίνα της ύπαρξης τους, της οποίας δε γνώριζαν καν την ύπαρξη.

Οι ανώριμες σχέσεις παλεύουν να γίνουν ένα ολοκληρωμένο άτομο, οι ώριμες νιώθουν καλά με την ύπαρξη δύο ατόμων.

Οι ανώριμες σχέσεις απαρτίζονται από δύο ανολοκλήρωτα άτομα. Από δύο μισά που προσπαθούν να γίνουν ένα ολόκληρο. Πρόκειται για δύο άτομα που ψάχουν για κάτι που δε μπορούν να βρουν στον εαυτό τους, κυριαρχούν ο ένας στον άλλον, πιέζουν τους εαυτούς τους για να «χωρέσουν» μαζί, και σχηματίζουν ένα ελαττωματικό πλέγμα. 

 Τα ώριμα ζευγάρια δεν παλεύουν ποτέ να γίνουν ένα. Είναι δύο ξεχωριστά πρόσωπα που προσπαθούν να γίνουν δύο καλύτερα πρόσωπα. Η αγάπη ή ο έρωτας ανάμεσα τους δεν έχει να κάνει με τη δημιουργία ενός ολόκληρου, μα με τη συνύπαρξη δύο μοναδικών και ξεχωριστών ατόμων. Σχετίζεται με το να σπρώχνει ο ένας τον άλλο για να ακολουθήσουν τα πάθη τους, τα ενδιαφέροντα τους και να γίνουν τα καλύτερα άτομα που θα μπορούσαν για τους ίδιους.

Τα ανώριμα ζευγάρια χάνουν το δρόμο τους, τα ώριμα σε κάνουν πιο κινητοποιημένο…

Όλοι έχουμε «παγιδευτεί» στον έρωτα. Είναι εύκολο να περνάμε μέρες στο κρεβάτι και βδομάδες σε «ομιχλώδη» κόσμο κάτω από τα σκεπάσματα με φιλιά. Μα τελικά, αυτός ο έρωτας αντικαθίσταται από έναν έρωτα που παρακινεί. Αυτός είναι ένας τύπος αγάπης που εμφανίζεται όταν θέλεις να χτίσεις μία ζωή με κάποιο άτομο και να δουλέψεις σκληρά για να την έχεις.   Τα ανώριμα ζευγάρια δεν φτάνουν ποτέ σε αυτό. Καθώς δε νιώθουν αυτή την ώθηση να «αφήσουν»  ο ένας τον άλλο να αναπτυχθεί, για να γυρίσουν πιο επιτυχημένοι και πιο αποφασισμένοι να δημιουργήσουν μια ζωή για τους δυο τους.

Τα ανώριμα ζευγάρια προσπαθούν να βρουν τον εαυτό τους, τα ώριμα τον γνωρίζουν ήδη.   

Οι σχέσεις είναι μόνο για δύο ολοκληρωμένα άτομα που αναζητούν συντροφιά, από την άλλη πλευρά πολλοί μη ολοκληρωμένοι άνθρωποι αναζητούν αυτή τη συντροφιά για να τους ολοκληρώσει.   Εδώ είναι που χωρίζονται οι δρόμοι των δύο τύπων σχέσεων. Δε μπορείς να έχεις μία υγιή σχέση με δύο μη υγιή άτομα.

Οι ανώριμες σχέσεις απειλούνται από τους άλλους, οι ώριμες απολαμβάνουν να συναντούν άλλους ανθρώπους. 

 Θα υπάρχουν πάντα άνθρωποι στη ζωή μας, παρελθόν σε κάθε άτομο και εκπλήξεις πίσω από κλειστές πόρτες. Οι ώριμοι άνθρωποι παρ΄’ολα αυτά δεν νιώθουν να απειλούνται από ξένους ή παλιούς έρωτες. Έχουν αυτοπεποίθηση και πίστη στην αγάπη τους και στην αγάπη του συντρόφου τους. 

Σε αντίθεση οι ανώριμες σχέσεις βρίσκουν απειλές στους άλλους. Είναι παραληρητικές και παρανοϊκές επειδή η αγάπη τους είναι επιφανειακή. Δεν έχουν ένα αρκετά ισχυρό θεμέλιο για να γλιστρούν εύκολα στο παρελθόν όλοι οι περισπασμοί και οι απειλές.

Οι ανώριμες σχέσεις ζουν από προκατηλημένα χρονοδιαγράμματα, οι ώριμες αφήνουν τα πάντα να συμβούν φυσικά.

Δεν υπάρχει σωστή η λάθος στιγμή για να μετακομίσετε μαζί, ούτε συγκεκριμένη χρονιά για γάμο και επ’ουδενί χρονοδιάγραμμα για τη κοινή σας ζωή.   Όταν είσαι ερωτευμένος, τα πράγματα συμβαινουν στο δικό τους ρυθμό. Αισθάνεσαι πράγματα και ακολουθείς τη καρδιά σου.

Τα ανώριμα ζευγάρια, όμως, δεν έχουν τέτοια αισθήματα, τέτοια ένστικτα και δε βιώνουν τέτοιες αβίαστες στιγμές. Φτιάχνουν κανόνες, οριοθετούν γραμμές για να έχουν οδηγό και υπολογίζουν χρόνο και έτσι αρχικά χτίζουν μια σχέση που καταλήγει να χαλάει.

Οι ανώριμες σχέσεις σε κρίνουν για το παρελθόν, οι ώριμες σε βοηθούν να το κρατήσεις.

Όλοι έχουμε παρελθόν και σε πολλές περιπτώσεις για κάποια θέματα δεν είμαστε περήφανοι για το πως τα χειριστήκαμε. Δε μπορούμε να βοηθήσουμε σε αυτά που έχουν συμβεί στο παρελθόν. Αυτό που μετρά στο τέλος είναι το πως είναι τώρα. Τα ανώριμα ζευγάρια βέβαια αρνούνται να δουν πέρα από το παρελθόν.

Τα ώριμα ζευγάρια όχι μόνο αποδέχονται το παρελθόν του άλλου ατόμου, αλλά κοιτούν πέρα από τα λάθη και τις ατέλειες, προς την ομορφιά ενός μέλλοντος που θα βαδίσουνε μαζί.