Youmag.gr
Μυστικά για υγιή μαλλιά Μυστικά για υγιή μαλλιά
Αν συνηθίζετε να θέτετε υπερβολικούς στόχους, µε αποτέλεσµα σπανίως να τους πετυχαίνετε, τη φετινή χρονιά δώστε στον εαυτό σας µια υπόσχεση που µπορείτε να... Μυστικά για υγιή μαλλιά

Αν συνηθίζετε να θέτετε υπερβολικούς στόχους, µε αποτέλεσµα σπανίως να τους πετυχαίνετε, τη φετινή χρονιά δώστε στον εαυτό σας µια υπόσχεση που µπορείτε να κρατήσετε: Το 2020 θα έχω τα πιο λαµπερά και υγιή µαλλιά!

Eίναι ίσως το στοιχείο της εµφάνισης που περισσότερο από κάθε άλλο, προσδιορίζει την κοµψότητα, το στιλ, την ίδια την έννοια της γυναικείας οµορφιάς. Τα µαλλιά είναι το στοιχείο της εµφάνισης µιας γυναίκας που µπορεί από µόνο του να της αποδώσει τον χαρακτηρισµό «περιποιηµένη», ακόµα κι όταν άλλα στοιχεία στην εµφάνιση της δεν είναι τα ιδανικά.

Εξάλλου, δεν είναι τυχαίο που τα κοµµωτήρια ήταν ανέκαθεν πολλά, κατά κανόνα µε σταθερή πελατεία, µε τις περισσότερες γυναίκες να διατηρούν σχέση σχεδόν εξάρτησης µε τον κοµµωτή ή την κοµµώτριά τους. Παρά τη γυναικεία εµµονή µε τα µαλλιά ωστόσο, γεγονός παραµένει πως πολλές γυναίκες δεν διαθέτουν την ιδανική κώµη, ιδίως στις µέρες µας που, η οικονοµική δυσπραγία έχει περιορίσει τα έξοδα και σε αυτόν τον τοµέα. Κι όµως, η απόκτηση υγιών, λαµπερών µαλλιών µπορεί να αποδειχθεί µια αρκετά οικονοµική υπόθεση, που δεν σχετίζεται πάντα µε το όνοµα ενός γνωστού κοµµωτή.

Με το pigogo.gr παίρνεις λεφτά πίσω από τις online αγορές σου στα πιο γνωστά καταστήματα

Οι χρυσοί κανόνες για τα µαλλιά

Κοντά ή µακριά, ίσια ή σγουρά, λιπαρά ή ξηρά, όποιο κι αν είναι το στιλ και η ποιότητα των µαλλιών σας, οι γενικές αρχές για τη φροντίδα τους είναι ίδιες.

  • Αγοράζετε πάντα κατάλληλα προϊόντα για τις ανάγκες των µαλλιών σας: Κάθε γυναίκα µπορεί να βρει τον ιδανικό συνδυασµό προϊόντων για τις ανάγκες της, όσο πολύπλοκες κι αν είναι. Ένας καλός τρόπος για να βρείτε τι χρειάζεστε, είναι να ιεραρχήσετε τις ανάγκες σας, ξεκινώντας από το σαµπουάν. Αν, για παράδειγµα, έχετε βαµµένα υγιή µαλλιά, µε λεπτή, αδύναµη τρίχα και ξηροδερµία στο τριχωτό, δηλαδή τρεις ξεχωριστές ανάγκες, επιλέξτε το σαµπουάν σας, µε βάση την ανάγκη που θεωρείτε σηµαντικότερη, π.χ. την ξηροδερµία. Στη συνέχεια, µπορείτε να επιλέξετε ένα ελαφρύ κοντίσιονερ κατάλληλο για τη λεπτή τρίχα και τέλος µια µάσκα φροντίδας χρώµατος ή ένα σπρέι για το χρώµα.
  • Μην τα λούζετε σαν να τα τιµωρείτε. Ένα σηµαντικό µέρος της φθοράς των µαλλιών είναι µηχανικό και συµβαίνει την ώρα που λούζεστε και όχι µόνο όταν κάνετε πιστολάκι, τεχνικές εργασίες κ.λπ. Λουστείτε κάνοντας απαλές, κυκλικές κινήσεις στο τριχωτό, µε τα ακροδάκτυλά σας, κάθετα προς το µήκος των µαλλιών σας, αποφεύγοντας την τριβή. Το ίδιο ισχύει και για το στέγνωµα. Φερθείτε ευγενικά στα µαλλιά σας. Το τρίψιµο µε την πετσέτα καλό είναι να αποφεύγεται.
  • Επιλέξτε προσεκτικά το κοντίσιονερ. Η κρέµα για µετά το λούσιµο κλείνει τα λέπια της τρίχας, αποτρέπει την αφυδάτωση, µειώνει τη φθορά της κεράτινης στοιβάδας και συµβάλλει ώστε να µαλλιά να δείχνουν λαµπερά, όταν στεγνώσουν. Αντίθετα µε ό,τι πολλές γυναίκες πιστεύουν, το κοντίσιονερ δεν βαραίνει τα µαλλιά, αρκεί να χρησιµοποιηθεί µικρή ποσότητα και όχι κοντά στη ρίζα.
  • Οι συνταγές της γιαγιάς είναι ό,τι καλύτερο για τα υγιή µαλλιά.

Εξαρτάται για τι συνταγές µιλάµε. Αν µιλάµε για το χαµοµήλι το καλοκαίρι, που βοηθάει τα φυσικά µαλλιά να αποκτήσουν λαµπερές, χρυσές ανταύγειες, αυτή δεν είναι ούτε καλή ούτε κακή συνταγή. Αν, πάλι, µιλάµε για αυτοσχέδιες µάσκες µαλλιών, µε βάση το ελαιόλαδο, το οποίο υποτίθεται πως τα δυναµώνει, τότε µιλάµε για µια πραγµατικά κακή συνταγή. Το pH του ελαιόλαδου δεν είναι συµβατό µε το pH της τρίχας. Το αποτέλεσµα είναι κάθε άλλο παρά ενισχυτικό για την εµφάνιση των µαλλιών και την αντοχή της τρίχας σε βάθος χρόνου, ειδικά αν συνηθίζετε να εφαρµόζετε συχνά τέτοιες µάσκες.

Online Φαρμακείο – Super προσφορές σε προϊόντα αδυνατίσματος,καλλυντικά,βιταμίνες & βρεφικά είδη

Συµπληρώµατα διατροφής για τα µαλλιά πρέπει να παίρνεις µόνο αν τα µαλλιά σου «πέφτουν».

Όταν τα µαλλιά πέφτουν τόσο, ώστε η πτώση να γίνεται αντιληπτή, τότε έχουµε ήδη χάσει πολύτιµο χρόνο. Τα εξειδικευµένα συµπληρώµατα για τα µαλλιά συµβάλλουν έτσι ώστε ο οργανισµός να οπλίζεται µε όλα τα πολύτιµα µικροθρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα για την τρίχα, αλλά είναι δύσκολο να λαµβάνουµε σε επάρκεια από την καθηµερινή µας διατροφή. Ειδικά για τις γυναίκες που χάνουν αρκετά µαλλιά στη διάρκεια της λεγόµενης εποχιακής τριχόπτωσης, η τακτική λήψη συµπληρωµάτων (µε διαστήµατα ανάπαυλας µέσα στο χρόνο) είναι ο ιδανικότερος τρόπος να προστατέψουν τα υγιή µαλλιά τους από τις απώλειες, οι οποίες, σηµειωτέον, ενισχύονται µε την ηλικία.

Αν βάζεις µάσκα µαλλιών και την ξεβγάζεις γρήγορα, είναι καλύτερο από το να βάζεις κοντίσιονερ.

Δεν είναι ούτε καλύτερο ούτε χειρότερο. Είναι µάλλον περιττό και πιο κοστοβόρο, αφού οι µάσκες είναι ακριβότερες από τα απλά κοντίσιονερ. Η µάσκα διαθέτει πολύτιµα συστατικά, τα οποία η τρίχα έχει τη δυνατότητα να απορροφήσει, µόνο αν το προϊόν χρησιµοποιηθεί όπως λέει η συσκευασία. Όποια άλλη χρήση, οπωσδήποτε δεν βλάπτει τα µαλλιά, δεν χαρίζει, όµως τα οφέλη που το προϊόν δυνητικά µπορεί να προσφέρει.

Dercos Aminexil Pro, Vichy

Εντατική αγωγή τριπλής δράσης κατά της τριχόπτωσης, µε αργινίνη, aminexil, το µόριο SP94 (συνδυασµός γλυκόζης και βιταµίνης F) και νέο απλικατέρ, που ενισχύει την µικροκυκλοφορία.

Skin, Hair & Nails, Solgar

Συµπλήρωµα διατροφής µε συστατικά απαραίτητα για τη βιοσύνθεση του κολλαγόνου και της κερατίνης. Βελτιώνει την κατάσταση των νυχιών, του δέρµατος και των µαλλιών. Στα φαρµακεία.

Fibre Architecte, Kérastase

Διπλό σέρουµ επανόρθωσης, χωρίς ξέβγαλµα, για πολύ φθαρµένα µακριά µαλλιά, µε ψαλίδα στις άκρες. Περιέχει Intra-Cylane, Προκερατίνη και Ceramides, που προστατεύουν και αναδοµούν άµεσα την τρίχα.

Elvive Αργινίνη X3, L’ Oréal Paris

Ολοκληρωµένη σειρά (σαµπουάν, κοντίσιονερ, µάσκα, σπρέι χωρίς ξέβγαλµα) µε το αµινοξύ αργινίνη, που ενισχύει την αντοχή των µαλλιών, στη ρίζα, αλλά και σε όλο το µήκος τους.

Hair, Korres

Σαµπουάν και κοντίσιονερ για κανονικά µαλλιά µε αλόη και δίκταµο, από την πλήρως ανανεωµένη σειρά της εταιρείας. Η υψηλής αποτελεσµατικότητας σύνθεση των προϊόντων της, είναι πλήρως απαλλαγµένη από σιλικόνη.

Άµεση Αναδόµηση, Pantene Pro-V

Μάσκα και σπρέι νύχτας για εντατική φροντίδα και αναδόµηση των φθαρµένων, ταλαιπωρηµένων µαλλιών, από την πλήρως ανανεωµένη γκάµα της γνωστής µάρκας.

Oil Miracle, Schwarzkopf

Πλούσιο, ξηρό έλαιο µαλλιών, σε δύο τύπους (κανονική-χονδρή και πιο λεπτή τρίχα). Περιέχει argan και marula oil και εφαρµόζεται τόσο σε στεγνά, όσο και σε βρεγµένα µαλλιά. Στα κοµµωτήρια.

Sensitive Scalp, Ultrex

Γυναικείο σαµπουάν κατά της πιτυρίδας, µε ειδική σύνθεση για το ευαίσθητο τριχωτό και τεχνολογία Nutrium 10, που εισχωρεί στην επιδερµίδα σε βάθος τριών στιβάδων, προσφέροντας µέγιστη φροντίδα.

Priorin Extra, Bayer

Συµπλήρωµα διατροφής µε βιταµίνες, µέταλλα, ιχνοστοιχεία και αµινοξέα, απαραίτητα για υγιή και δυνατά µαλλιά. Αποκλειστικά στα φαρµακεία.

Brilliance, Wella Professionals Care

Νέα σειρά φροντίδας χρώµατος, ενισχυµένη µε βιταµίνη Ε και ισχυρό συνδυασµό αντιοξειδωτικών συστατικών, που διασφαλίζουν το χρώµα και του χαρίζουν µεγαλύτερη διάρκεια. Στα κοµµωτήρια.

Éclat Couleur, Le Petit Marseillais

Σειρά φροντίδας χρώµατος (σαµπουάν, κοντίσιονερ, µάσκα) µε κάρδαµο και εκχύλισµα µύρτιλλου, ιδανική για βαµµένα, πολύ ταλαιπωρηµένα µαλλιά. Στα σούπερ µάρκετ.

Frizz Control, Orzene Μπύρας

Σαµπουάν και κοντίσιονερ κατά του φριζαρίσµατος. Το σύµπλεγµα shine elixir,από µπύρα, ceramides και φυτοπρωτεΐνες, προσφέρει λάµψη υγείας στα µαλλιά, ενώ το εκχύλισµα αµυγδάλου προσφέρει λείανση.