Youmag.gr
Οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων γνωρίζουν πολύ καλά ότι είναι αρκετά δύσκολη η κερδοφορία. Συχνά διαπιστώνουν με άσχημο τρόπο πως τα έξοδα είναι πολύ περισσότερα από...

Οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων γνωρίζουν πολύ καλά ότι είναι αρκετά δύσκολη η κερδοφορία. Συχνά διαπιστώνουν με άσχημο τρόπο πως τα έξοδα είναι πολύ περισσότερα από τα έσοδα. Αυτό δεν αποτελεί τον κανόνα της αγοράς, ευτυχώς. Με κάποιες απλές αλλά αποδοτικές κινήσεις, θα δείτε κι εσείς ως επιχειρηματίας ότι μπορείτε να μειώσετε τα έξοδά σας και να μετατρέψετε την επιχείρησή σας από ζημιογόνα σε εν δυνάμει κερδοφόρα.

Πρώτα απ’ όλα, είναι σημαντικό να γνωρίζετε πως η οικολογία έχει εισχωρήσει βαθιά σε κάθε πτυχή της κοινωνίας. Αυτό καλύπτει σαφώς και τις επιχειρήσεις. Για να μπορέσετε να μειώσετε τα έξοδά σας, συνεπώς, αρκεί να υιοθετήσετε οικολογικές, “πράσινες” στρατηγικές και τακτικές. Για παράδειγμα, αποφεύγετε τις εκτυπώσεις της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, εκτός κι αν κάτι τέτοιο κρίνεται απολύτως απαραίτητο. Την ίδια στιγμή, μπορείτε να αλλάξετε το φωτισμό στα γραφεία σας με λάμπες εξοικονόμησης ενέργειας ή ακόμη να προχωρήσετε σε αναπροσαρμογή του κύκλου εργασιών σας, στην επιχείρησή.

Άνοιξε τον λογαριασμό σου δωρεάν στην Freedom24 και λάβε μια εντελώς δωρεάν μετοχή αξίας έως και $800

Οι ευέλικτες μορφές εργασίας ενδεχομένως να σας βοηθήσουν να μειώσετε αποτελεσματικά το κόστος της επιχείρησης. Πάντοτε με σεβασμό στον εργαζόμενο, μπορείτε να βρείτε τη χρυσή τομή ίσως επιτρέποντας στους υπαλλήλους να εργάζονται λιγότερες ώρες. Ταυτόχρονα, υπάρχουν πλατφόρμες αναζήτησης επαγγελματιών που μπορούν να σας βοηθήσουν. Αυτές οι πλατφόρμες περιλαμβάνουν ελέυθερους επαγγελματίες (τους λεγόμενους freelancers). Με αυτό τον τρόπο, έχετε τη δυνατότητα να απασχολείτε υπαλλήλους μονάχα όταν τους χρειάζεστε πραγματικά.

Κάθε κόστος λειτουργίας της επιχείρησης επιδέχεται βελτίωσης. Αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να θυμάστε συνεχώς. Ως παράδειγμα αναφέρεται η τεχνολογία, καθώς πολλές φορές μας επιτρέπει να μειώσουμε το κόστος λειτουργίας μας δίχως να στερηθούμε τίποτε σε σχέση με τη λειτουργικότητα της επιχείρησής μας. Οι υπηρεσίες clouding, για παράδειγμα, μπορούν να σας βοηθήσουν να ελαττώσετε το κόστος αγοράς σκληρών δίσκων και άλλων μονάδων αποθήκευσης δεδομένων.

Θα μπορούσατε να σκεφτείτε την συστέγαση επιχειρήσεων, αν κάτι τέτοιο δεν αντίκειται στους κανονισμούς της εταιρείας σας. Ειδικά οι ατομικές επιχειρήσεις ή τα γραφεία που διαθέτουν πολύ επιπλέον χώρο μπορούν να επωφεληθούν σε μεγάλο βαθμό από μία τέτοια κίνηση. Δε μειώνετε μόνο τα έξοδα ενοικίασης χώρου, αλλά και τα έξοδα εξοπλισμού και πολλές φορές προσωπικό.

Αν και αναφέρθηκαν οι οικολογικές πρακτικές παραπάνω, αξίζει να τονιστεί ξεχωριστά ο ρόλος της ανακύκλωσης σε μία επιχείρηση. Μία τέτοια πρακτική μειώνει τα λειτουργικά κόστη, ενώ παράλληλα βοηθά στην προστασία του περιβάλλοντος και ελαττώνει το ενεργειακό αποτύπωμα της επιχείρησης. Πρόκειται λοιπόν για μία κίνηση που έχει μονάχα πλεονεκτήματα και εν προκειμένω θα σας βοηθήσει να μειώσετε σημαντικά τα έξοδα της επιχείρησής σας.

Τέλος, ίσως είναι καιρός να επαναδιαπραγματευτείτε τα πάντα στην εταιρεία σας. Οι προμηθευτές, οι συνεργάτες, οι επαγγελματίες με τους οποίους συνεργάζεστε, όλοι ενδεχομένως να είναι διαλλακτικοί στο άκουσμα αυτών των διαπραγματεύσεων. Με την αγορά να βρίσκεται σε ευαίσθητο σημείο ακόμη, είναι λογικό να αναζητά ο κάθε επιχειρηματίας τρόπους να επωφεληθεί ή τουλάχιστον να μειώσει τη ζημιά που έχει προκληθεί από την οικονομική κρίση.

Όπως βλέπετε, υπάρχουν αρκετά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για την επιχείρησή σας. Θέστε ρεαλιστικούς στόχους και ξεκινήστε σιγά σιγά, πάντοτε προχωρώντας με βάση τις ανάγκες της εταιρείας σας, τώρα αλλά και στο μέλλον.