Youmag.gr
Χρειάζομαι πραγματικά κατασκευή ιστοσελίδων και αν ναι γιατί; Χρειάζομαι πραγματικά κατασκευή ιστοσελίδων και αν ναι γιατί;
Ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις αποκτούν διαδικτυακή παρουσία, δηλαδή αποκτούν μία ιστοσελίδα και κάποια παρουσία στα βασικά social media. Ευτυχώς υπάρχουν πάρα πολλές digital μάρκετινγκ επιχειρήσεις... Χρειάζομαι πραγματικά κατασκευή ιστοσελίδων και αν ναι γιατί;

Ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις αποκτούν διαδικτυακή παρουσία, δηλαδή αποκτούν μία ιστοσελίδα και κάποια παρουσία στα βασικά social media. Ευτυχώς υπάρχουν πάρα πολλές digital μάρκετινγκ επιχειρήσεις που κατασκευάζουν ιστοσελίδες Από την άλλη όμως εξακολουθούν και υπάρχουν ακόμη κάποιοι επιχειρηματίες ή ιδιοκτήτες καταστημάτων, οι οποίοι απλά πιστεύουν ότι δεν χρειάζονται μία ιστοσελίδα. Πιστεύουν ότι το είδος της επιχείρησης τους είναι τέτοιο που δεν θα το ωφελούσε ιδιαίτερα η παρουσία στο internet. Εννοείται ότι η πιο απλή και σωστή ερώτηση στο ερώτημα ποιος χρειάζεται κατασκευή ιστοσελίδων είναι απλά «όλοι», ωστόσο μπορούμε να αναλύσουμε λίγο καλύτερα την αναγκαιότητα μιας online παρουσίας για διάφορα ήδη επιχειρήσεων και να δούμε σε ποιον αυτή χρειάζεται περισσότερο και σε ποιον λιγότερο.

Πριν ξεκινήσουμε όμως, είναι σημαντικό να επισημάνουμε ότι το μεγαλύτερο μέρος του καταναλωτικού κοινού κάνει πλέον αγορές ή τουλάχιστον έρευνα αγοράς μέσω διαδικτύου. Η βόλτα στην αγορά, όσο πάει και περνάει στο παρελθόν ή στην ουσία είναι «αναγνωριστική» για διαδικτυακές αγορές. Δεν είναι λίγοι ας πούμε αυτοί που θα πάνε σε ένα κατάστημα και θα δοκιμάσουν ένα παπούτσι το οποίο και μετά θα παραγγείλουν online. Αυτό με λίγα λόγια σημαίνει πως το «φυσικό» κατάστημα χάνει σταδιακά την αίγλη και τη σημασία του. Αυτό σημαίνει ότι ΟΛΑ τα καταστήματα χρειάζονται ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ σχεδόν sites; Ας το δούμε λίγο καλύτερα αυτό το θέμα.

ΤopHost από τις δυναμικότερα αναπτυσσόμενες εταιρίες hosting στην Ελλάδα, με χιλιάδες μικρούς και μεγάλους πελάτες

Ποιος πραγματικά χρειάζεται την κατασκευή ιστοσελίδων;

Αυτό που κάνει το online shopping αλλά και την έρευνα αγοράς μέσω internet τόσο ελκυστικά, είναι το γεγονός ότι μπορείς εκατοντάδες υπηρεσίες, προϊόντα και επιχειρήσεις στην οθόνη του υπολογιστή σου, φορώντας τις πιτζάμες σου. Δεν χρειάζεται να βγεις καν από το σπίτι για να παραλάβεις τα προϊόντα καθώς αυτά συνήθως έρχονται στο σπίτι σου και μάλιστα μέσα σε μια-δυο μέρες, αν τα παραγγείλεις από τοπική ή εγχώρια επιχείρηση. Με απλά λόγια, αν δεν χρειάζεσαι κάτι τελείως άμεσα, μπορείς να το παραγγείλεις από το internet χωρίς κανέναν φόβο και πάθος.

Τι γίνεται όμως με αυτά που χρειάζεσαι άμεσα; Εδώ είναι που συνήθως το internet δεν μπορεί να σε βοηθήσει συνήθως. Αν ας πούμε κάνεις μακαρονάδα και συνειδητοποίησες ότι δεν έχεις σάλτσα, εννοείται πως δεν μπορείς να την παραγγείλεις online και να περιμένεις να σου σταλεί. Αναγκαστικά θα πας στο μπακάλικο ή το ψιλικατζίδικο της γειτονιάς. Μπορούμε λοιπόν να πούμε ότι καταστήματα που πουλάνε ήδη καθημερινής χρήσης και συνήθως ευτελούς σχετικά αξίας, μάλλον δεν έχουν να κερδίσουν και πολλά από μία online παρουσία. Αυτά τα καταστήματα όμως συνήθως επιβιώνουν και βγάζουν κέρδος χάρη στους αφοσιωμένους πελάτες τους.

Τι συμβαίνει όμως αν δεν έχεις εμπορικό κατάστημα;

Πολλοί ελεύθεροι επαγγελματίες, όπως γιατροί και δικηγόροι και ακόμη και υδραυλικοί και ηλεκτρολόγοι, θεωρούν πως η καλύτερη μέθοδος προσέλκυσης νέας πελατείας, είναι το λεγόμενο word of mouth, δηλαδή η διαφήμιση που τους κάνουν οι ικανοποιημένοι πελάτες τους. Αυτό ισχύει σε μεγάλο βαθμό, ωστόσο πολλοί άνθρωποι για διάφορους λόγους δεν ρωτάνε και ψάχνουν «στη τύχη» κάποιον επαγγελματία που χρειάζονται. Παλιά αυτό γινόταν με το Χρυσό Οδηγό και το 11880, σήμερα γίνεται πληκτρολογώντας το επάγγελμα που ψάχνεις και το όνομα της περιοχής σου στο Google. Το να βγαίνεις στις μηχανές αναζήτησης και μάλιστα σε καλές θέσεις, είναι μία από τις καλύτερες μεθόδους προσέλκυσης νέων πελατών. Οπότε ακόμη και αν δεν είσαι έμπορος, είναι πάλι καλό , αν όχι απαραίτητο, να έχεις τουλάχιστον μία καλή ιστοσελίδα.

Aegean Airlines – Ο μεγαλύτερος ελληνικός αερομεταφορέας σας ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο με μοναδικές προσφορές!

Τι γίνεται με τα λεγόμενα «επαγγέλματα ανάγκης»;

Υπάρχουν κάποιοι επαγγελματίες, όπως ας πούμε οι κλειδαράδες, τους οποίους δεν τους χρειαζόμαστε και τόσο συχνά, αλλά όταν τους έχουμε ανάγκη, τους χρειαζόμαστε άμεσα. Αυτοί είναι που ίσως χρειάζονται μία ιστοσελίδα περισσότερο απ’ όλους! Ο λόγος που το λέμε αυτό, είναι το γεγονός ότι στο πρώτο μέρος που θα ψάξει κάποιος για να βρει αυτόν που χρειάζεται, έναν κλειδαρά φερ ειπείν, είναι στο internet. Έχει λοιπόν πολύ μεγάλη σημασία όχι μόνο να έχει κανείς μία παρουσία εκεί, αλλά να βγαίνει και πιο ψηλά από τους ανταγωνιστές του στις σελίδες των αποτελεσμάτων.

Συμπερασματικά, οι μόνοι που δεν έχουν να επωφεληθούν και ιδιαίτερα από την κατασκευή ιστοσελίδων, είναι οι παντοπώλες, οι ψιλικατζήδες και οι περιπτεράδες. Όλοι οι άλλοι, κάτι έχουν να κερδίσουν, άλλοι λιγότερο, άλλοι περισσότερο. Στο άλλο άκρο από τους περιπτεράδες είναι οι κλειδαράδες και άλλοι παρόμοιοι επαγγελματίες. Αυτοί πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να έχουν ιστοσελίδα.…