Youmag.gr
Ο πρόεδρος της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο «θέλει να διεξάγει Παγκόσμιο Κύπελλο κάθε τρία χρόνια» Ο πρόεδρος της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο «θέλει να διεξάγει Παγκόσμιο Κύπελλο κάθε τρία χρόνια»
Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, φέρεται να θέλει να διεξάγει το Παγκόσμιο Κύπελλο κάθε τρία χρόνια, αφού ανακήρυξε το τουρνουά του Κατάρ 2022... Ο πρόεδρος της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο «θέλει να διεξάγει Παγκόσμιο Κύπελλο κάθε τρία χρόνια»

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, φέρεται να θέλει να διεξάγει το Παγκόσμιο Κύπελλο κάθε τρία χρόνια, αφού ανακήρυξε το τουρνουά του Κατάρ 2022 ως το «καλύτερο ποτέ».

Από τότε που το κράτος του Κόλπου έλαβε τα δικαιώματα φιλοξενίας του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2010, ο διαγωνισμός επισκιάστηκε από καταγγελίες για δωροδοκία και εστίαση στο ιστορικό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Κατάρ.

Ο Πρόεδρος Ινφαντίνο κατηγόρησε τα δυτικά έθνη για «υποκρισία» σχετικά με την κριτική τους στο Κατάρ, τα οποία έχουν δεχθεί πυρά για τη μεταχείρισή τους προς τους μετανάστες εργαζομένους και την LGBT κοινότητα.

Ωστόσο, πριν από την εκπληκτική νίκη της Αργεντινής επί της Γαλλίας στον τελικό της Κυριακής, ο Ινφαντίνο χαρακτήρισε το τουρνουά ως το καλύτερο Παγκόσμιο Κύπελλο που έγινε ποτέ, αναφέροντας την ιστορική πορεία του Μαρόκου στους ημιτελικούς και άλλα αποτελέσματα.

Άνοιξε τον λογαριασμό σου δωρεάν στην Freedom24 και λάβε μια εντελώς δωρεάν μετοχή αξίας έως και $800

Το καλύτερο Παγκόσμιο Κύπελλο ποτέ

Ευχαριστώ όλους τους εμπλεκόμενους, το Κατάρ, όλους τους εθελοντές για να γίνει αυτό το καλύτερο Παγκόσμιο Κύπελλο ποτέ. Οι αγώνες έγιναν χωρίς επεισόδια. Ήταν μια πολύ χαρούμενη ατμόσφαιρα“, είπε ο Ινφαντίνο στον Τύπο.

«Υπάρχει κάτι που συμβαίνει όταν μιλάμε για το ποδόσφαιρο να γίνει πραγματικά παγκόσμιο, με μια αφρικανική ομάδα [το Μαρόκο] να φτάνει στον ημιτελικό για πρώτη φορά.

Είχαμε επίσης μια γυναίκα [Στέφανι Φράπαρτ] διαιτητής σε έναν αγώνα για πρώτη φορά. Ήταν μια απίστευτη επιτυχία, πλησιάζοντας τα πέντε δισεκατομμύρια από άποψη τηλεθέασης. Οι οπαδοί που συναντούν τον αραβικό κόσμο, ήταν πολύ σημαντικό για το μέλλον του όλοι μας.”

Ο Τζιάνι Ινφαντίνο επιβεβαίωσε επίσης ότι μια αλλαγή στη μορφή μπορεί να γίνει στο μενού για το τουρνουά του 2026, όπου το τουρνουά θα αυξηθεί από 32 ομάδες σε 48, προσθέτοντας: «Εδώ οι όμιλοι των τεσσάρων ήταν απολύτως απίστευτοι.

Μέχρι το τελευταίο λεπτό του τελευταίου αγώνα δεν θα ήξερες ποιος θα περάσει. Πρέπει να επανεξετάσουμε ή τουλάχιστον να ξανασυζητήσουμε τη μορφή. Αυτό είναι κάτι που σίγουρα θα είναι στην ημερήσια διάταξη στην επόμενη συνάντηση.”

Τώρα, ένα ρεπορτάζ της Daily Mail υποστηρίζει ότι ο πρόεδρος της FIFA στοχεύει να αξιοποιήσει την επιτυχία του τουρνουά του Κατάρ φιλοξενώντας το Παγκόσμιο Κύπελλο κάθε τρία χρόνια αντί κάθε τέσσερα.

Ο 52χρονος υποτίθεται ότι πιστεύει ότι η διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου κατά τη διάρκεια του χειμώνα ήταν μια «αλλαγή του παιχνιδιού» και τώρα ψάχνει άλλους τρόπους για να «παγκοσμιοποιήσει» το άθλημα.

Η καινοτομία του Ινφαντίνο φέρεται να έχει υποστήριξη από την Αφρική και την Ασία, αλλά τα ευρωπαϊκά και τα έθνη της Νότιας Αμερικής – που εξέφρασαν την αποδοκιμασία τους στην ιδέα ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου δύο ετών – είναι πιθανό να καταψηφίσουν τα σχέδια.

Με τις διοργανώσεις του 2024 και του 2030 να είναι κοντά στην οριστικοποίηση, ο Ινφαντίνο θα πρέπει να περιμένει μέχρι το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030 για να εφαρμόσει τις ιδέες του, αλλά σκοπεύει να παραμείνει στη θέση του ως πρόεδρος της FIFA για τα επόμενα εννέα χρόνια μέχρι το 2031.

Λέγεται ότι οι συνομιλίες έχουν ήδη ξεκινήσει κεκλεισμένων των θυρών για ένα Παγκόσμιο Κύπελλο τριών ετών, αφού το τουρνουά του Κατάρ έφερε έσοδα ρεκόρ 6,2 δισεκατομμυρίων λιρών – 840 εκατομμύρια £ περισσότερα από την έκδοση του 2018 στη Ρωσία.