Youmag.gr
5 συμβουλές για επισκευή γκαραζόπορτας για να νιώθετε ασφαλείς 5 συμβουλές για επισκευή γκαραζόπορτας για να νιώθετε ασφαλείς
Όλοι ξέρουμε ότι ένα γκαράζ χρειάζεται και μία καλή γκαραζόπορτα για να προσφέρει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προστασία και ασφάλεια τόσο στο αυτοκίνητο όσο... 5 συμβουλές για επισκευή γκαραζόπορτας για να νιώθετε ασφαλείς

Όλοι ξέρουμε ότι ένα γκαράζ χρειάζεται και μία καλή γκαραζόπορτα για να προσφέρει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προστασία και ασφάλεια τόσο στο αυτοκίνητο όσο και στο σπίτι γενικότερα, αφού το γκαράζ μπορεί να αποτελεί είσοδο για το υπόλοιπο σπίτι. Δεν είναι λίγοι λοιπόν αυτοί που φοβούνται ότι αν τυχόν χαλάσει η πόρτα τους, μπορεί ο χώρος τους να εκτεθεί στους κλέφτες ενώ μπορεί ακόμη και να περιοριστεί και η πρόσβαση των ίδιων στο γκαράζ και το αυτοκίνητο τους. Είναι αυτές οι ανησυχίες δικαιολογημένες; Υπάρχει όντως κάποιος κίνδυνος από τις βλάβες στις γκαραζόπορτες; Ας δούμε τι πρέπει να ξέρετε για την επισκευή γκαραζόπορτας για να είστε πάντα ασφαλείς και να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο.

Tip 1: Ο κίνδυνος δεν είναι τόσο μεγάλος

Αν έχετε μία χειροκίνητη γκαραζόπορτα τότε θα ξέρετε ότι η λειτουργία της είναι εξαιρετικά απλή αφού δεν έχει μηχανικά ή ηλεκτρονικά μέρη. Αυτό σημαίνει ότι με λίγη φροντίδα και προσοχή – περισσότερα γι’ αυτά σε λίγο – η πόρτα σας δεν θα παρουσιάσει κανένα απολύτως πρόβλημα. Αν από την άλλη έχετε αυτόματη γκαραζόπορτα, εννοείται ότι λόγω του μοτέρ που έχει κάποια μηχανικά και ηλεκτρονικά μέρη, υπάρχουν κάποιες μικρές πιθανότητες βλάβης, οι οποίες όμως μπορούν να περιοριστούν σημαντικά με ένα επαγγελματικό σέρβις.

Το insurancemarket.gr είναι η μεγαλύτερη και πιο αποτελεσματική πλατφόρμα σύγκρισης ασφαλειών από την Νο1 εταιρεία online διαμεσολάβησης στην Ελλάδα

Tip 2: Η συντήρηση σώζει

Οι γκαραζόπορτες χρειάζονται προσοχή και φροντίδα. Ακόμη και οι χειροκίνητες χρειάζονται τακτικό έλεγχο για να βεβαιωθούμε ότι είναι καθαρές, ότι έχουν λίπανση και ότι γενικά δουλεύουν με άνεση και χωρίς περίεργες ενδείξεις προβλημάτων. Ο έλεγχος αυτός εννοείται ότι μπορεί να γίνει ακόμη και από σας. Αν από την άλλη έχετε αυτόματη γκαραζόπορτα, είναι καλό μια φορά τον χρόνο να της γίνεται ένας έλεγχος από κάποιον ειδικό ο οποίος και θα επιβεβαιώσει ότι όλα δουλεύουν ρολόι ή θα επιδιορθώσει πιθανά προβλήματα, ακόμη και αν αυτά ενδέχεται να παρουσιαστούν στο κοντινό μέλλον. Με άλλα λόγια, ο έλεγχος αυτός θα προλάβει τις βλάβες.

Tip 3: Πάντα υπάρχει εναλλακτική

Κάτι που πρέπει να γνωρίζετε για να κοιμάστε και λίγο ήσυχοι, είναι το γεγονός πως είναι εξαιρετικά απίθανο να πάθει κάτι η γκαραζόπορτα σας – είτε αυτή είναι αυτόματη είτε χειροκίνητη – το οποίο δεν θα σας επιτρέπει να την ελέγξετε. Πάντα υπάρχουν εφεδρείες κι εναλλακτικοί τρόποι λειτουργίας ώστε να έχετε πάντα τη μέγιστη ασφάλεια αλλά και να μην κινδυνεύετε να μείνετε έξω από το γκαράζ και να μην υπάρχει το ενδεχόμενο να κλειστεί το αυτοκίνητο σας μέσα στο γκαράζ.

Tip 4: Μην πανικοβάλλεστε

Σε περίπτωση που σημειωθεί κάποια βλάβη στη γκαραζόπορτα σας, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να κρατήσετε την ψυχραιμία σας. Όπως είπαμε και πριν, λύσεις κι εναλλακτικές υπάρχουν σχεδόν πάντα. Επιπλέον, είναι πολύ σπάνιο να έχει η πόρτα σας μια βλάβη τόσο σημαντική που να απαιτεί την αντικατάσταση της ίδιας της πόρτας ή του μοτέρ. Οι επισκευές στις γκαραζόπορτες συνήθως είναι απλή υπόθεση κι εκτελούνται μέσα σε λίγες μόνο ώρες από έμπειρους μάστορες. Αυτό σημαίνει ότι όσο σοβαρή και να σας φαίνεται η βλάβη σας, πιθανότατα μπορεί να λυθεί μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα και μάλιστα πιθανότατα θα απαιτηθεί απλά η αλλαγή κάποιων ανταλλακτικών, οπότε και το κόστος της όλης διαδικασίας επισκευής δεν θα είναι μεγάλο.

Tip 5: Ψάξτε για προσφορές πακέτο

Αν δεν θέλετε να ανησυχείτε για την επισκευή και τον έλεγχο της γκαραζόπορτας σας, καλό θα ήταν να την αγοράσετε από μία επιχείρηση που να συμπεριλαμβάνει τον έλεγχο και την επισκευή στη τιμή ή τις προσφερόμενες υπηρεσίες της. Αυτό σημαίνει ότι τα service θα γίνονται πάντα όταν πρέπει από τους πλέον ειδικούς και αρμόδιους, ενώ σε περίπτωση βλάβης. Θα έχετε άμεση βοήθεια κι επισκευή και μάλιστα σε πολύ καλή τιμή. Όπως είπαμε και πριν, οι πιθανότητες να πάθει η γκαραζόπορτα σας μία σοβαρή βλάβη είναι πολύ λίγες, αλλά αυτές οι προσφορές πακέτο θα σας κάνουν να κοιμάστε ήσυχα.