Youmag.gr
Τα τελευταία χρόνια, η οικονομική κρίση μας χτυπάει συνεχώς τη πόρτα. Για τον λόγο αυτό, οι πολίτες προσπαθούν να μειώνουν τα έξοδά τους όσο...

Τα τελευταία χρόνια, η οικονομική κρίση μας χτυπάει συνεχώς τη πόρτα. Για τον λόγο αυτό, οι πολίτες προσπαθούν να μειώνουν τα έξοδά τους όσο μπορούν περισσότερο. Ωστόσο, ο συνδυασμός των αυξημένων υποχρεώσεων που έχουν με την μείωση του μηνιαίου τους μισθού, καθιστά την αύξηση εισοδήματος ένα μακρινό όνειρο. Αρκετοί, όσο και να προσπαθούν να συγκεντρώσουν περισσότερα χρήματα, ποτέ δε φτάνουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Παρ’ όλα αυτά, το συγκεκριμένο γεγονός μπορεί να αλλάξει, αν ακολουθήσουν ορισμένα μικρά μυστικά οικονομίας αυξάνοντας στο εισόδημα.

Αρχικά, χρειάζεται να αναφέρουμε την αγορά μιας ατζέντας, στην οποία θα γράφεις τα έσοδα και τα έξοδά σου. Με αυτό τον τρόπο, θα μπορείς να είσαι συγκεντρωμένος σε αυτά που ξοδεύεις. Πιο συγκεκριμένα, θα μπορούσες να βάλεις σαν όριο ένα χρηματικό ποσό την εβδομάδα, το οποίο θα καλύπτει τις βασικές σου ανάγκες. Ακολουθώντας τα βήματα αυτά, το αποτέλεσμα των εσόδων θα φανεί πιο καθαρά στο τέλος του μήνα.

Ακόμη, μία χρήσιμη συμβουλή είναι η πώληση αντικειμένων που δε χρειάζεσαι, όπως ένα γραφείο ή μία ντουλάπα. Υπάρχουν στο ίντερνετ ιστοσελίδες που σχετίζονται με αυτό. Μπορείς να πουλήσεις το προϊόν που επιθυμείς σε μία προσιτή τιμή, για να γίνει πιο εύκολη η αγορά από κάποιον διαδικτυακό πελάτη. Έτσι, θα κερδίσεις ορισμένα χρήματα, με τα οποία θα μπορείς να καλύψεις τις υποχρεώσεις σου. Βέβαια, μπορείς κι εσύ ο ίδιος να αγοράσεις κάτι από τις συγκεκριμένες σελίδες. Είναι ένας εύκολος και οικονομικός τρόπος για να κάνεις τις αγορές σου.

allazorevma.gr – το μοναδικό site σύγκρισης τιμών ηλεκτρικού ρεύματος στην Ελλάδα

Αλλαγή ενδιαφερόντων

Αν είσαι άνθρωπος που έχεις αρκετά χόμπι και ξοδεύεις πολλά χρήματα το μήνα σε αυτά, ίσως ηρθε η ώρα να περιορίσεις κάποια. Για παράδειγμα, αν πηγαίνεις γυμναστήριο και παράλληλα κάνεις μπάσκετ, πολεμικές τέχνες και κολυμβητήριο, θα σου πρότεινα να κρατήσεις το γυμναστήριο και το μπάσκετ. Κι αν νιώθεις ότι περιορίζεσαι πολύ, βρες ένα γυμναστήριο που περιλαμβάνει στα οικονομικά προγράμματά του τις δραστηριότητες που σε ενδιαφέρουν. Από την άλλη, όμως, θα μπορούσες να τα αντικαταστήσεις με άλλα ενδιαφέροντα, όπως το διάβασμα ενός βιβλίου ή το τρέξιμο σε ένα πάρκο.

Επιπλέον, ως άνθρωποι του 21ου αιώνα, είμαστε άμεσα συνδεδεμένοι με την τεχνολογία. Χάρη σε αυτήν, πολλοί άνθρωποι έχουν ξεκινήσει να βγάζουν λεφτά μέσα από τη δημιουργία blog στο ίντερνετ. Σε αυτό αφιερώνουν αρκετό χρόνο, γράφοντας θέματα που απασχολούν τους ίδιους και την κοινωνία. Ωστόσο, είναι μία δουλειά που έχει απαιτήσεις, καθώς πρέπει η ύλη που χρησιμοποιείται να είναι ποιοτική, για να αποφέρει κέρδη.

Μία πρόσθετη λύση του περιορισμού των εξόδων είναι η αντικατάσταση του αυτοκινήτου με τα ΜΜΜ (Μέσα Μαζικής Μεταφοράς). Πολλοί είναι εκείνοι που δεν τα προτιμούν, καθώς τα ωράριά τους μπορεί να μην είναι τόσο ευέλικτα ή λόγω του πολυάριθμου κόσμου που συγκεντρώνεται σε αυτά. Αντίθετα, με τη χρήση τους θα μπορέσεις να εξοικονομήσεις χρήματα, επειδή τα εισιτήρια είναι πολύ φθηνότερα από το γέμισμα ενός ντεπόζιτου βενζίνης.

Ολοκληρώνοντας, βάζοντας σε εφαρμογή τις παραπάνω ιδέες, θα σας δοθεί η δυνατότητα να αυξήσετε το εισόδημα σας. Βέβαια, οι παραπάνω λύσεις μπορεί να θεωρούνται δύσκολες από πολλούς. Παρ’ όλα αυτά, μπορείτε να βρείτε και δικές σας ιδέες, οι οποίες θα είναι πιο χρήσιμες για εσάς και τη μείωση των εξόδων σας.