Youmag.gr
Δεν ήξερες, δε ρώταγες; Τα 5 συχνότερα σφάλματα στη δημιουργία site! Δεν ήξερες, δε ρώταγες; Τα 5 συχνότερα σφάλματα στη δημιουργία site!
Η δημιουργία site είναι πλέον από τα πρώτα πράγματα που κάνει μία επιχείρηση ή κάποιος που θέλει να προβληθεί η δουλειά ή οι απόψεις... Δεν ήξερες, δε ρώταγες; Τα 5 συχνότερα σφάλματα στη δημιουργία site!

Η δημιουργία site είναι πλέον από τα πρώτα πράγματα που κάνει μία επιχείρηση ή κάποιος που θέλει να προβληθεί η δουλειά ή οι απόψεις του. Το internet πλέον αποτελεί τη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας ενός πολύ σημαντικού, αν όχι του μεγαλύτερου, ποσοστό του πληθυσμού, οπότε μία ιστοσελίδα θα πρέπει να είναι προσεγμένη και ευχάριστη για να τραβήξει το ενδιαφέρον του κοινού και να το κάνει να αφιερώσει τον πολύτιμο του χρόνο σε αυτή.

Ο σχεδιασμός μιας ιστοσελίδας πλέον έχει γίνει πολύ εύκολος. Υπάρχουν πάρα πολλά προγράμματα για σχεδιασμό και δημιουργία site διαθέσιμα στο ίντερνετ και την αγορά γενικότερα. Τα περισσότερα από αυτά είναι σχετικά απλά και μπορούν να χρησιμοποιηθούν εύκολα ακόμη και από ανθρώπους που δεν ξέρουν και πολλά από HTML ή πληροφορική. Το ότι κάτι είναι εύκολο να γίνει όμως, δε σημαίνει ότι αυτό θα γίνει και σωστά! Για αυτό το λόγο υπάρχουν εταιρίες webdesign με ειδικούς πάνω στην κατασκευή ιστοσελίδας

Ένα μεγάλο ποσοστό ιστοσελίδων λοιπόν, διαπράττουν κάποιες πολύ βασικές αμαρτίες σε ότι αφορά τη σχεδίαση ιστοσελίδων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να είναι δυσάρεστες για τον επισκέπτη ή και δυσανάγνωστες Κακά τα ψέματα, μπορεί το περιεχόμενο μίας ιστοσελίδας να είναι αυτό που τη κάνει ξεχωριστή, αλλά αν αυτή δεν είναι λίγο ευχάριστη, ειδικά στο μάτι, ο επισκέπτης δεν πρόκειται να κάτσει αρκετά ώστε να δει και να επεξεργαστεί το περιεχόμενο.

Ας δούμε λοιπόν τα πιο συχνά λάθη στο σχεδιασμό και κατασκευή ιστοσελίδων για να μη τα κάνετε κι’ εσείς, ή α τα διορθώσετε αν τα έχετε κάνει ήδη!

1.Υπερβολική χρήση Flash

Το Flash μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στη δημιουργία site, αλλά η υπερβολική του χρήση μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα. Οι σελίδες που έχουν πολύ Flash συνήθως φορτώνουν πολύ πιο αργά από τις “απλές” και πολλές φορές “ταλαιπωρούν” τον υπολογιστή του επισκέπτη και τον κάνουν να τρέχει αργά. Επιπλέον, τα περισσότερα κινητά και tablets δεν είναι συμβατά με Flash. Το Flash είναι καλό για μερικές διακοσμητικές πινελιές στην ιστοσελίδα σας, αλλά σε καμία περίπτωση δε πρέπει να κατασκευάσετε τη σελίδα εξ’ ολοκλήρου με αυτό.

2.Πολυμέσα που παίζουν αυτόματα

Δεν υπάρχει πιο εκνευριστικό πράγμα από το να ανοίγεις μία ιστοσελίδα και να αρχίσει να παίζει ένα τραγούδι ή ένα βίντεο. Έξτρα πόντοι νευρικότητας αν αυτό γίνεται σε λούπα και έξτρα μπόνους αν ξεκινάνε να παίζουν παραπάνω από ένα πολυμέσο ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ! Ο επισκέπτης απλά θα κλείσει τη σελίδα σε κλάσματα δευτερολέπτου! Προσοχή, δε λέω πως πρέπει να αποφύγετε τα πολυμέσα κατά τη δημιουργία site σας. αυτό που λέω είναι ότι αυτά δε θα πρέπει να παίζουν αυτόματα ή χωρίς να τα ενεργοποιήσει ο χρήστης.

3.Κείμενα σε PDF

Το PDF είναι ένα format κειμένου το οποίο σε καμία περίπτωση σε προορίζεται για τη δημιουργία site. Η δουλειά του είναι να διευκολύνει την εκτύπωση κειμένων. Ένα κείμενο που ανεβαίνει σε μια ιστοσελίδα σε PDF, απλά δεν είναι στο σωστό format. Τα κείμενα δεν είναι βελτιστοποιημένα για τα παράθυρα των browsers και έτσι γίνονται δύσχρηστα και δυσανάγνωστα. Τα PDF αρχεία είναι αποδεκτά σε sites μόνο αν πρόκειται για σκαναρισμένα έγγραφα.

4.Έλλειψη φωτογραφιών

Αν το περιεχόμενο σας είναι κυρίως ή αποκλειστικά κείμενο, φροντίστε να το εμπλουτίσετε με λίγες φωτογραφίες. Όχι μόνο θα γίνει έτσι πιο ελκυστικό και ευχάριστο στο μάτι του επισκέπτη, αλλά θα “καμουφλαριστεί” και το μέγεθος του κειμένου. ένας από τους πρώτους κανόνες για τη δημιουργία site και το σχεδιασμό ιστοσελίδων, είναι ότι κανείς δε θέλει να διαβάσει ένα τεράστιο κατεβατό κειμένου ή ένα wall of text που λένε και οι Αμερικάνοι.

5.Φωτογραφίες ακατάλληλης ποιότητας

Επειδή μίαν φωτογραφία είναι όμορφη και υψηλής ποιότητας, αυτό δε σημαίνει ότι είναι και κατάλληλη για ανέβασμα! Οι φωτογραφίες υψηλής ποιότητας κάνουν αργό το φόρτωμα της σελίδας και καλό είναι να αποφεύγονται κατά τη δημιουργία ιστοσελίδων site. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε προγράμματα όπως το Photoshop για να μειώσετε το μέγεθος της φωτογραφίας και να το κάνετε πιο κατάλληλο για χρήση σε ιστοσελίδες, χωρίς να χάσετε κάτι από την ομορφιά της εικόνας.