Youmag.gr
Το Bitcoin είναι κρυπτονόμισμα, ήρθε δηλαδή να συμπληρώσει κι όχι να υποκαταστήσει τα κοινά νομίσματα (το ευρώ, το δολάριο). Το Bitcoin δεν είναι νόμισμα...

Το Bitcoin είναι κρυπτονόμισμα, ήρθε δηλαδή να συμπληρώσει κι όχι να υποκαταστήσει τα κοινά νομίσματα (το ευρώ, το δολάριο). Το Bitcoin δεν είναι νόμισμα τυπωμένο σε χαρτί, είναι ένα κομμάτι κώδικα για κρυπτογραφημένες συναλλαγές. 

Από την άλλη, η τιμή του Bitcoin εξαρτάται καθαρά από την προσφορά και τη ζήτηση. Έτσι, είναι εκτεθειμένη σε μεγάλες διακυμάνσεις τιμής. Ένας Bitcoin trader μπορεί σε λίγα λεπτά να αποκομίσει μεγάλα κέρδη ή να σημειώσει μεγάλες ζημιές ακριβώς γι αυτό το λόγο.

Τα πιο βασικά πλεονεκτήματα του Bitcoin:

1.) Ελευθερία στην Πληρωμή

 • Με το Bitcoin μπορείτε να στέλνετε και να λαμβάνετε χρήματα οπουδήποτε στον κόσμο οποιαδήποτε στιγμή. Αρκεί να έχετε σύνδεση στο internet για να συνδεθείτε στο wallet σας είτε αυτό είναι η Coinbase ή κάποιο άλλο.
 • Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τη διέλευση των συνόρων, πιθανές αργίες ή για οποιονδήποτε άλλο περιορισμό θα είχατε κατά τη μεταφορά χρημάτων. Στο Bitcoin δεν υπάρχει κανένας απολύτως περιορισμός

2.) Έλεγχος, Ασφάλεια και Διαφάνεια

 • Οι χρήστες μπορούν να ελέγχουν ανά πάσα στιγμή τις συναλλαγές τους καθώς στο δίκτυο Bitcoin τηρείται ανώνυμο αρχείο συναλλαγών (Trade Registry).
 • Οι έμποροι δεν μπορούν να χρεώσουν επιπλέον τέλη για τίποτα. Πρέπει να μιλήσουν με τον καταναλωτή πριν προσθέσουν τυχόν χρεώσεις.
 • Οι πληρωμές στο Bitcoin μπορούν να γίνουν και να οριστικοποιηθούν χωρίς οι προσωπικές πληροφορίες να συνδέονται με τις συναλλαγές. Με τη χρήση του Blockchain, όλες οι οριστικοποιημένες συναλλαγές είναι διαθέσιμες σε όλους, αλλά οι προσωπικές πληροφορίες των συναλλασσομένων είναι κρυμμένες. Κοινώς οι συναλλαγές είναι ανώνυμες, όπως συμβαίνει στα μετρητά και φυσικά δε συμβαίνει στις χρεωστικές/πιστωτικές κάρτες όπου υπάρχει πλήρης επωνυμία του συναλλασσόμενου. Mόνο η δημόσια διεύθυνσή σας είναι ορατή (δηλαδή ο αριθμός του πορτοφολιού σας), τα προσωπικά σας στοιχεία δεν συνδέονται επ’ ουδενί με αυτό.
 • Η κρυπτογράφιση εξασφαλίζει την ασφάλεια των χρημάτων σας. Τα Bitcoin που έχετε στο wallet σας δεν μπορεί να σας τα πάρει κανείς…
 • Καμμία κυβέρνηση δεν μπορεί να “κουρέψει”, “κατασχέσει” ή ακόμα και να μάθει για τα Bitcoin σας. Το μακρύ κρατικό χέρι μπορεί να φτάνει στον τραπεζικό σας λογαριασμό αλλά δε φτάνει στο Bitcoin Wallet σας.

Άνοιξε τον λογαριασμό σου δωρεάν στην Freedom24 και λάβε μια εντελώς δωρεάν μετοχή αξίας έως και $800

Μειονεκτήματα Bitcoin:

1.) Έλλειψη γνώσης από τον κόσμο:

 • Γεγονός είναι ότι πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούν τα ψηφιακά νομίσματα και το Bitcoin. Οι άνθρωποι πρέπει να εκπαιδεύονται για το Bitcoin για να μπορούν να το εφαρμόσουν στη ζωή τους. Η δικτύωση είναι απαραίτητη για τη διάδοση της χρήσης Bitcoin και άλλων κρυπτονομισμάτων.
 • Κάποιες επιχειρήσεις δέχονται bitcoins λόγω των πλεονεκτημάτων, αλλά ο κατάλογος είναι σχετικά μικρός σε σύγκριση με τα φυσικά νομίσματα. Εταιρείες όπως η Microsoft, η Expedia.com το αποδέχονται ως μέσο πληρωμής αλλά προς το παρόν ο κατάλογος είναι πολύ περιορισμένος.

2.) Κίνδυνος και μεταβλητότητα

 • Έχει υψηλή μεταβλητότητα κυρίως εξαιτίας του γεγονότος ότι υπάρχει ένα περιορισμένο ποσό νομισμάτων και η ζήτηση για αυτά αυξάνεται κάθε μέρα. Η τιμή καθημερινά αυξομειώνεται σημαντικά κάτι που αποθαρρύνει τους καταναλωτές να κρατούν Bitcoins. Φυσικά, από την υψηλή μεταβλητότητα του (και άλλων κρυπτονομισμάτων) μπορούν να επωφεληθούν οι Traders. Ωστόσο, αναμένεται ότι η μεταβλητότητα θα μειωθεί όσο περνάει o καιρός.
 • Υπάρχει ο κίνδυνος κάποιες κυβερνήσεις να θέσουν εκτός νόμου τα Bitcoins. Αυτό συνέβη στην περίπτωση της Κίνας. Ο κρατικός παρεμβατισμός σε μη ελεύθερες αγορές ενδέχεται να πολεμήσει κάτι που δεν μπορεί να ελέγξει.

3.) Ακόμα αναπτυσσόμενο

 • Βρίσκεται ακόμα σε στάδιο βρεφικής ηλικίας με ελλιπή χαρακτηριστικά που βρίσκονται σε εξέλιξη. Για να καταστεί το ψηφιακό νόμισμα πιο ασφαλές και προσβάσιμο, αναπτύσσονται νέες λειτουργίες, εργαλεία και υπηρεσίες.

Finance Disclaimer

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ: Αυτό το υλικό παρέχεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αποτελεί ανεξάρτητη επενδυτική έρευνα. Τίποτα σε αυτό το περιεχόμενο δεν περιέχει ή δεν πρέπει να θεωρηθεί ότι περιέχει επενδυτική συμβουλή ή επενδυτική σύσταση ή πρόσκληση με σκοπό την αγορά ή την πώληση οποιουδήποτε χρηματοοικονομικού μέσου. Όλες οι παρεχόμενες πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές και κάθε πληροφορία που περιέχει ένδειξη προηγούμενων επιδόσεων δεν αποτελεί εγγύηση ή αξιόπιστο δείκτη μελλοντικής απόδοσης. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για οποιαδήποτε ζημία προκύψει από οποιαδήποτε επένδυση που έγινε με βάση τις πληροφορίες που παρέχονται στην παρούσα ανακοίνωση. Αυτή η επικοινωνία δεν πρέπει να αναπαραχθεί ή να διανεμηθεί περαιτέρω χωρίς την προηγούμενη γραπτή μας άδεια.
*Το κεφάλαιό σας βρίσκεται σε κίνδυνο* Οι συναλλαγές με χρηματοοικονομικά μέσα ενδέχεται να συνεπάγονται πρόσθετους περιορισμούς. Ανατρέξτε στους Όρους της επιχείρησης. Οι προβλέψεις και οι προηγούμενες επιδόσεις δεν είναι αξιόπιστοι δείκτες μελλοντικών επιδόσεων. Είναι σημαντικό να κάνετε τη δική σας ανάλυση πριν κάνετε οποιαδήποτε επένδυση. Εάν χρειάζεται, θα πρέπει να αναζητήσετε προσεκτικά ανεξάρτητη επενδυτική συμβουλή από πιστοποιημένο επαγγελματία. Η ικανότητα παροχής πρόσβασης σε ένα συγκεκριμένο χρηματοπιστωτικό μέσο υπόκειται σε έλεγχο καταλληλότηταςn Sample Description