Youmag.gr
Πως να κάνετε τα υπερατλαντικά ταξίδια άνετα Πως να κάνετε τα υπερατλαντικά ταξίδια άνετα
Ανησυχείτε να πάρετε την απόφαση για ένα μακρινό ταξίδι, λόγω του αεροπλάνου και της μη άνεσής σας; Εδώ θα σας αναλύσουμε μερικές συμβουλές για... Πως να κάνετε τα υπερατλαντικά ταξίδια άνετα

Ανησυχείτε να πάρετε την απόφαση για ένα μακρινό ταξίδι, λόγω του αεροπλάνου και της μη άνεσής σας; Εδώ θα σας αναλύσουμε μερικές συμβουλές για το πως να κάνετε ένα πολύωρο ταξίδι άνετα, είτε αυτό είναι ένα επαγγελματικό ταξίδι είτε γυρνάτε από πολυήμερες διακοπές πίσω στο σπίτι σας! Μια μακρά πτήση μπορεί να σας αποθαρρύνει από την πραγματοποίηση του ταξιδιού σας – δεν πρέπει όμως! Μπορεί να σας φαίνεται ενοχλητικό και λίγο επικίνδυνο, όμως πρέπει να προχωρήσετε γρήγορα στην αναζήτηση για τα αεροπορικά εισιτήρια, να τα κλείσετε και να περιμένετε καρτερικά μέχρι την ώρα της αναχώρησης για το καταπληκτικό σας ταξίδι!

Ακόμα και οι συχνοί ταξιδιώτες στα υπερατλαντικά ταξίδια, δεν είναι συνηθισμένοι στο jet lag και στην άμεση προσαρμογή μετά την προσγείωση. Έτσι, ιδιαίτερα οι ταξιδιώτες που κλείνουν αεροπορικά εισητήρια στην οικονομική θέση, περνούν κάποιες δύσκολες και άβολες ώρες στο ταξίδι τους. Οι ώρες φαίνεται να περνούν με το σταγονόμετρο και τα στενά καθίσματα περιορίζουν στο ελάχιστο την άνεσή σας – και πάνω που σκέφτεστε να κοιμηθείτε και σας παίρνει ο ύπνος, τα φώτα καμπίνας ανάβουν και το φαγητό είναι έτοιμο για σερβίρισμα!

Aegean Airlines – Ο μεγαλύτερος ελληνικός αερομεταφορέας σας ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο με μοναδικές προσφορές!

Για να γίνει το ταξίδι σας πιο ευχάριστο και προσιτό, ανεξάρτητα από την κατηγορία που θα κλείσετε στα αεροπορικά εισιτήρια – δηλαδή οικονομική θέση ή business – , μπορείτε να ακολουθήσετε τον παρακάτω οδηγό:

1) Επιλογή θέσης

Όλες σχεδόν οι εταιρείες σας δίνουν το δικαίωμα να κάνετε κράτηση επιθυμητής θέσης. Ορισμένες εταιρείες μπορεί να σας χρεώσουν παραπάνω τα αεροπορικά εισητήρια, αλλά σε ορισμένες φορές αυτό αξίζει. Εαν έχετε αυτή την επιλογή, της θέσης, τότε επιλέξτε:

– Θέση στο παράθυρο: Το ταξίδι θα περάσει πιο γρήγορα καθώς θα έχετε να βλέπετε αρκετά πράγματα όσο είστε σε χαμηλό και μέτριο υψόμετρο και εφόσον ο καιρός είναι ιδανικός.

– Θέση στην έξοδο κινδύνου: Αυτή ίσως είναι η ιδανικότερη θέση, στην οικονομική κατηγορία. Εδώ έχετε περισσότερο χώρο για τα πόδια και έχετε ένα πολύ πιο άνετο ταξίδι. Μπορεί να κλείσατε φθηνά αεροπορικά εισιτήρια, όμως θα απολαμβάνετε το ταξίδι σαν να είστε business class!

2) Τι να έχετε μαζί σας στο αεροπλάνο

Για την καλύτερη διασκέδασή σας και για να περάσει καλύτερα ο χρόνος, μπορείτε να έχετε κάποια μικροπράγματα μαζί σας. Το καλύτερο είναι ένα media entertainment όπως tablet,κτλ. Εκεί μπορείτε να έχετε κάποια ταινία της επιλογής σας, αγαπημένα βίντεο, τραγούδια, κτλ. Με τα δικά σας ακουστικά θα απολαύσετε το περιεχόμενό σας!

Εαν έχετε συχνά περιστατικά που χρειάζονται φάρμακα, μπορείτε να τα έχετε μαζί σας. Έτσι θα είστε άνετοι εαν σας παρουσιαστεί κάτι κατά τη διάρκεια της πτήσης!

Περιοδικά και βιβλία: Εαν έχετε ένα ipad, μπορείτε να φορτώσετε ό,τι θέλετε. Εαν είστε λάτρης της απλής μορφής, τότε μπορείτε να έχετε περιοδικά, εφημερίδες,κ.α. Πολλές αεροπορικές εταιρείες, στα μεγάλα ταξίδια – και ανάλογα τον τύπο της θέσης και σε συνδυασμό με τα αεροπορικά εισιτήρια εξωτερικού, προσφέρουν οn board διασκέδαση στους ταξιδιώτες – δηλαδή προσωπική οθόνη με ακουστικά και χειριστήριο όπου μπορείτε να παρακολουθήσετε οτιδήποτε θελήσετε από τα διαθέσιμα προγράμματα!

Τέλος, να έχετε μαζί σας κάποιο μικρό μαξιλαράκι καθώς και μια μικρή κουβερτούλα – πολλές φορές οι αεροπορικές εταιρείες προσφέρουν αλλά άλλες φορές μπορεί να μην έχουν διαθέσιμες!

3) Ταξίδι με παιδιά

Εαν ταξιδεύετε με παιδιά σε ένα πολύωρο ταξίδι, φροντίστε να έχετε αρκετά πραγματάκια που το παιδί θα ζητήσει, όπως παιχνιδάκια, σνακς,παιδική τροφή,κ.α. Να έχετε μαζί σας βιβλία και κόμικς ώστε το παιδί σας να αποφύγει την όποια πλήξη. Οι αεροπορικές εταιρείες προσφέρουν ειδικά παιδικά γεύματα και σνακς, που τις περισσότερες φορές συνοδεύονται από παιχνίδι έκπληξη, έτσι ώστε να κρατάνε τα παιδιά αποσυντονισμένα από τη μονοτονία του ταξιδιού! Μην ξεχάσετε εαν κρίνεται απαραίτητο, να έχετε μερικά χάπια του παιδιού μαζί σας!

4) Jet lag

Αναμφισβήτητα, συμβαίνει παντού στα μεγάλα αεροπορικά ταξίδια. Διασχίζοντας διαφορετικές χρονικές ζώνες σε λιγότερο από 24 ώρες, ο οργανισμός σας ζαλίζεται και μπερδεύεται. Έτσι μπορεί να αισθανθείτε πονοκεφάλους, αποπροσανατολισμό καθώς και μεγάλη κόπωση. Το εσωτερικό ρολόι του σώματος ξερυθμίζεται και χρειάζεται λίγο χρόνο για να ρυθμιστεί με το καινούργιο περιβάλλον! Το σώμα χρειάζεται περίπου μια ημέρα ανά ζώνη ώρας για να επανέλθει στα φυσιολογικά επίπεδα.

Μερικές συμβουλές για την αντιμετώπιση του jet lag:

Εαν ταξίδευεται ανατολικά, προσπαθήστε να πάτε για ύπνο ή να ξυπνήσετε νωρίτερα από ότι κάνετε συνήθως ενώ εαν ταξιδεύετε με κατεύθυνση δυτικά, μείνετε λίγο περισσότερο ξύπνιοι ή ξυπνήστε λίγο αργότερα από το κανονικό σας!

Αυτές είναι μερικές συμβουλές για να έχετε πιο άνετα μακρινά αεροπορικά ταξίδια!