Youmag.gr
Δεδομένου ότι τα μαλλιά μας αναπτύσσονται έξω από το τριχωτό της κεφαλής μας, δεν είναι πλέον εν ζωή. Μόλις η τρίχα καταστραφεί, δεν έχει...

Δεδομένου ότι τα μαλλιά μας αναπτύσσονται έξω από το τριχωτό της κεφαλής μας, δεν είναι πλέον εν ζωή. Μόλις η τρίχα καταστραφεί, δεν έχει καμία δυνατότητα να αυτοδιορθωθεί επειδή θεωρείται ήδη νεκρή. Πολλά πράγματα μπορούν να βλάψουν τα μαλλιά σας, ακόμη και η φυσική φθορά δεν μπορεί να αποφευχθεί, αλλά μπορείτε να προστατέψετε τα μαλλιά σας από κάποια επιβλαβή στοιχεία.
Τα υγιή μαλλιά έχουν ένα λείο ερμητικά κλειστό στρώμα επιδερμίδας που προστατεύει τον εσωτερικό φλοιό από το στέγνωμα. Αυτό το στρώμα επιδερμίδας επιτρέπει στα μαλλιά να διατηρήσουν μια ισορροπία στην υγρασία τους, και δίνει στην τρίχα ελαστικότητα, δύναμη και λάμψη.

Η βλάβη στην τρίχα μπορεί να ποικίλει από φθορά της εξωτερικής στοιβάδας της επιδερμίδας ως την ολοκληρωτική καταστροφή της που γίνεται εμφανής λόγω της θαμπάδας. Τα ταλαιπωρημένα μαλλιά είναι ξηρά, πορώδη, αδύναμα και δύσκολα στη διαχείρισή τους.

Μερικά από τα σημάδια των ταλαιπωρημένων μαλλιών είναι τα εξής:

  • Φαίνονται θαμπά και χωρίς λάμψη
  • Τα αισθάνεστε ξηρά και εύθραυστα στην αφή
  • Είναι δύσκολο να χτενιστούν, διότι είναι πάντα μπερδεμένα
  • Είναι δύσκολο να τα διαχειριστείτε και να τους δώσετε στυλ.

Με το pigogo.gr παίρνεις λεφτά πίσω από τις online αγορές σου στα πιο γνωστά καταστήματα

Μερικές από τις αιτίες φθοράς μαλλιών είναι οι εξής:

Το υπερβολικό βούρτσισμα οδηγεί στο σπάσιμο της τρίχας. Το υπερβολικό βούρτσισμα ή το χτένισμα, μπορεί να βλάψουν τα μαλλιά σας, ειδικά όταν είναι υγρά. Η τρίχα είναι πιο ευάλωτη στο σπάσιμο και τη φθορά όταν είναι υγρά. Να είστε λοιπόν προσεκτικές και να χρησιμοποιείτε μια μεγάλη χτένα με αραιά δόντια (όχι μεταλλική όμως!) ή μια βούρτσα με φυσικές ίνες.

Τσιμπιδάκια για τα μαλλιά, κλιπ. Αυτοί οι τύποι αξεσουάρ στερεώνονται τόσο σφιχτά πάνω στην τρίχα για να παραμείνουν στη θέση τους, με αποτέλεσμα να την σπάνε. Ποτέ μη χρησιμοποιείς λάστιχα για να δέσεις τα μαλλιά σου. Χρησιμοποιείστε μια υφασμάτινη πιάστρα ή κλιπ φτιαγμένα από καουτσούκ.

Υψηλή θερμότητα. Η καλύτερη συμβουλή είναι να αφήνετε τα μαλλιά να στεγνώνουν φυσικά και να μην χρησιμοποιείτε οποιοδήποτε τύπο εργαλείου θέρμανσης. Ωστόσο, στην πραγματικότητα όλοι ξέρουμε ότι αυτό είναι δύσκολο. Εάν δεν μπορείτε να ζήσετε χωρίς το σεσουάρ σας ή την ισιωτική, προσπαθήστε να το χρησιμοποιείτε στη χαμηλότερη δυνατή θερμοκρασία.

Βλάβη από τον ήλιο. Το δέρμα δεν είναι το μόνο μέρος του σώματός σας που χρειάζεται προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία. Οι λάτρεις του ήλιου το καλοκαίρι θέτουν σε κίνδυνο τα μαλλιά τους καθώς οι ακτίνες UV μπορούν να τα καταστρέψουν κάθε φορά που βγαίνετε έξω στο φως της ημέρας-ακόμη και το χειμώνα. Όχι, δεν χρειάζεται να φοράτε καπέλο όπου κι αν πάτε, αλλά σίγουρα να το έχετε στο μυαλό σας και να τα προστατεύετε, ειδικά αν πρόκειται να είστε έξω στον ήλιο για πολύ ώρα.

Το χλώριο και το αλμυρό νερό. Όταν κολυμπάτε στη θάλασσα ή την πισίνα, πάντα να λούζεστε μετά με σαμπουάν. Υπάρχουν ειδικά σχεδιασμένα σαμπουάν για τους κολυμβητές. Το χλώριο και το αλάτι στο νερό μπορεί να κάνουν τα μαλλιά να δείχνουν ξηρά και εύθραυστα .Με το να ξεπλένετε όμως το αλάτι και τα χημικά από τα μαλλιά σας αμέσως μετά το κολύμπι, μπορείτε να το αποτρέψετε.

Περμανάντ πάνω στην περμανάντ. Δεν πρέπει να ξανακάνεις ποτέ περμανάντ στα μαλλιά σου μέχρι να έχει φύγει εντελώς η προηγούμενη. Μια απλή περμανάντ προκαλεί ζημιά στα μαλλιά σου, πόσο μάλλον άλλη μια πάνω στην ήδη υπάρχουσα.

Το να λούζεσαι πολύ συχνά. Ναι, το καθημερινό λούσιμο των μαλλιών σου μπορεί να αφυδατώσει το δέρμα στο τριχωτό της κεφαλής σας, να προκαλέσει πιτυρίδα και να μειώσει τα φυσικά έλαια που προστατεύουν τις ρίζες των μαλλιών.

Ο κρύος καιρός. Το κρύο ξηραίνει τα μαλλιά πιο γρήγορα, επειδή υπάρχει λιγότερη υγρασία στον αέρα. Αυτή η ξηρότητα, σε συνδυασμό με το κρύο κάνει τα μαλλιά εύθραυστα και επιρρεπή στο σπάσιμο. Εβδομαδιαίες βαθιές θεραπείες μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία των μαλλιών από την ξηρότητα.