Υλικά
- 100 γραμμάρια πλιγούρι
- 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
- 2 φιλέτα σολομού
- 200 γραμμάρια μπρόκολο ψιλοκομμένο
- Χυμό από ένα λεμόνι
- Μισό ρόδι (προαιρετικά)
- Μια μικρή χούφτα κολοκυθόσπορο ή ηλιόσπορο (ψημένο, αλλά ανάλατο)
- Δύο χούφτες νεροκάρδαμο
- Ελαιόλαδο και λεπτές φέτες λεμονιού, για το σερβίρισμα.
Tip: Θα χρειαστείτε κατσαρόλα με καλαθάκι/δισκάκι για μαγείρεμα στον ατμό.
Εκτέλεση
Ζεσταίνετε νερό σε μία κατσαρόλα. Βάζετε το πλιγούρι σε ένα βαθύ μπολ, αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε μία κουταλιά του γλυκού λάδι. Μόλις το νερό πάρει βράση, το ρίχνετε πάνω από το πλιγούρι, μέχρι να σκεπαστεί και το αφήνετε στην άκρη.
Επιστρέφετε την κατσαρόλα με το ζεστό νερό στη φωτιά. Μόλις το νερό ξαναπάρει βράσει ρίχνετε μέσα το μπρόκολο.
Βάλτε στη σχαρίτσα τον σολομό και μαγειρέψτε τον για 3 λεπτά.
Όταν το μπρόκολο μαλακώσει, σουρώστε το, βάλτε το κάτω από τη βρύση και ανοίξτε το κρύο νερό, για να το κρυώσετε.
Ανακατέψτε το υπόλοιπο λάδι με τον χυμό του λεμονιού.
Ρίξτε το μπρόκολο, το ρόδι και τον κολοκυθόσπορο, μέσα στο κους-κους και προσθέστε τη σάλτσα λεμονιού. Τέλος, κόψτε σε χοντρά κομμάτια το νεροκάρδαμο και ρίξτε το και αυτό μέσα στο κους-κους. Σερβίρετε με τον σολομό μαζί με τις φετούλες του λεμονιού. Αν θέλετε μπορείτε να ραντίσετε τη σαλάτα σας με μερικές σταγόνες έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.
Γιατί πέφτουν έξω οι δημοσκοπήσεις
Γιατί Νοέ 21, 2024
Χαμηλή Αυτοεκτίμηση και Εθισμός στο Ίντερνετ
Health Νοέ 19, 2024