Η τεχνολογία δεν γνωρίζει σύνορα και κυρίως δεν γνωρίζει ηλικία. Όλοι είναι ίσοι μεταξύ τους όταν βρίσκονται μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή τους ή του κινητού τους.
H 82χρονη Μασάκο Γουακαμίγια ήθελε να το αποδείξει αυτό και στην πράξη και για τον λόγο αυτό, παρά τη μεγάλη της ηλικία, έμαθε μόνη της βασικές αρχές προγραμματισμού και άρχισε να σχεδιάζει εφαρμογές ηλεκτρονικών παιχνιδιών που προορίζονταν για όλες τις ηλικίες και όχι μόνο για τους νέους ηλικιακά χρήστες.
Το δικό της ενδιαφέρον ήταν οι παραδοσιακές φορεσιές και σε αυτό επικεντρώθηκε, όταν έφτιαξε τη δική της εφαρμογή για το παιχνίδι της, το Hinadan. Όπως ήταν αναμενόμενο, η εφαρμογή της συνάντησε εξαιρετικά μεγάλη – ανέλπιστη ακόμη και για την ίδια – επιτυχία. Έτσι, ξεπέρασε αμέσως τους 40.000 χρήστες, σε μια αγορά που όλοι γνωρίζουμε πόσο ανταγωνιστική είναι.
Το μήνυμα που δίνει με το παράδειγμά της είναι ότι η ηλικία δεν παίζει κανένα ρόλο, όπως κάνουν και άλλες σούπερ γιαγιάδες στον κόσμο, πόσο μάλλον όταν έχει να κάνει με την τεχνολογία. Το κίνητρο, άλλωστε, που κινητοποίησε και την ίδια αποτέλεσε η απογοήτευση που ένιωσε, όταν διαπίστωσε ότι στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι εφαρμογές που αφορούσαν τα online games δεν στόχευαν ποτέ στους ηλικιωμένους και τα ενδιαφέροντά τους.
Ενδεικτική και μια άλλη ιδιαίτερη ομάδα online gamers που έχει δημιουργηθεί στη Σουηδία, με τον μέσο όρο της ηλικίας των παικτών της να μην ξεπερνά τα 67 χρόνια! Πρόκειται για τους Silver Snipers, που άρχισαν να παίζουν ένα δημοφιλές πολεμικό παιχνίδι.
Η παρέα αυτή των Σουηδών, αλλά και η Μασάκο Γουακαμίγια είναι μόνο μία από τους εκατομμύρια χρήστες του Ίντερνετ παγκοσμίως, που αν και μεγαλύτεροι ηλικιακά, συγκινούνται από το μαγευτικό κόσμο των online παιχνιδιών. Για τον λόγο αυτό, οι σύγχρονοι designers θα πρέπει να δίνουν έμφαση στην απλοποίηση των δεδομένων που αφορούν μια διαδικτυακή εφαρμογή, στην «ευκολία» με άλλα λόγια της χρήσης της ακόμη και από κάποιον αδαή του Διαδικτύου.