Youmag.gr
Το 1988 ο οικοδόμος Peter Cohen μετακόμισε στο νέο σπίτι του στην Goleta της Καλιφόρνιας και άρχισε να περιποιείται όλες τις αδέσποτες γάτες που...

Το 1988 ο οικοδόμος Peter Cohen μετακόμισε στο νέο σπίτι του στην Goleta της Καλιφόρνιας και άρχισε να περιποιείται όλες τις αδέσποτες γάτες που υπήρχαν στην γειτονιά.

Λίγο αργότερα δύο από αυτές τις γάτες σκοτώθηκαν αφού χτυπήθηκαν από διερχόμενο αυτοκίνητο. Αυτό ώθησε τον Cohen να κρατήσει τις υπόλοιπες γάτες σε εσωτερικούς χώρους και πριν το καταλάβει βρέθηκε να έχει 18.

Μετά από την ανακαίνιση του σπίτι την δεκαετία του 1990, ο Cohen ξεκίνησε να κατασκευάζει ειδικές διαδρομές και σήραγγες για τους συντρόφους του τις γάτες.

Οι περίπλοκες και καλλιτεχνικές πλατφόρμες και οι διαβάσεις πεζών επιτρέπουν στις γάτες να ανεβαίνουν, να πηδούν και να ανιχνεύουν όλο το σπίτι. “Το σπίτι έχει σχεδιαστεί ώστε να μην μυρίζει, και αυτό δεν συμβαίνει», λέει.

cat1

Cohen πήρε την ιδέα για όλο αυτό, από ένα βιβλίο με τίτλο The Cats’ House, από τον Bob Walker. «Σκέφτηκα είμαι οικοδόμος. Θα μπορούσα να το κάνω αυτό» “λέει ο Cohen.

“Οι γάτες είναι πολύ ήρεμες, είναι δύσκολο να μην τρελαθείς όταν μια γάτα κάθεται στην αγκαλιά σου ή στα πόδια σου.”

Οι γάτες έχουν την δυνατότητα να βγαίνουν και να μπαίνουν εύκολα μέσα και έξω από το σπίτι. Σχεδίασε επίσης έτσι τις σήραγγες, ώστε οι γάτες να μπορούν εύκολα να κινούνται μέσα στις σήραγγες, και επίσης αυτός μπορεί να καθαρίσει τους χώρους εύκολα με το χέρι.

cat2

Το σπίτι είναι επίσης ένα έξυπνο σπίτι, με 25 κάμερες ασφαλείας έτσι ώστε ο Cohen να μπορεί να ελέγξει τις γάτες του όταν ταξιδεύει για επαγγελματικούς λόγους. Από το iPhone του, μπορεί επίσης να ελέγξει το παράθυρο, την θερμοκρασία, τις κλειδαριές στις πόρτες, το τζάκι, το φωτισμό και πολλά περισσότερα.

Ο Cohen έχει ξοδέψει 30.000$ έως 40.000$ για την κατασκευή του σπιτιού. “Πολύ πιο ακριβά από ό, τι ένας άλλος άνθρωπος , αλλά δεν με νοιάζει,” λέει. “Αγαπώ τις γάτες μου, το σπίτι και την τέχνη μου, γι ‘αυτό έχει σχεδιαστεί για να είναι όμορφο για μένα.”
“Δεν θα σταματήσω ποτέ» λέει τέλος ο Cohen.

cat3

cat4

No comments so far.

Be first to leave comment below.