Youmag.gr
Στην Βρετανία ο φωτογράφος Joel Robison χρησιμοποιεί ατμοσφαιρική διάθεση , αντικείμενα καθημερινής χρήσης, και τεχνάσματα παρουσίασης για να δημιουργήσει σουρεαλιστικές εικόνες . Ο Robison...

Στην Βρετανία ο φωτογράφος Joel Robison χρησιμοποιεί ατμοσφαιρική διάθεση , αντικείμενα καθημερινής χρήσης, και τεχνάσματα παρουσίασης για να δημιουργήσει σουρεαλιστικές εικόνες . Ο Robison παίρνει ιδέες και έμπνευση συχνά από τη λογοτεχνία και από τα όνειρα του για το έργο του.

Οι φωτογραφίες του Ρόμπινσον είναι ένα προσεκτικό και έξυπνο μείγμα ψηφιακής επεξεργασίας . Αυτό γίνεται έτσι ώστε τα σουρεαλιστικά εφέ να αναμειγνύονται άψογα. Το αποτέλεσμα είναι μια εικόνα να μοιάζει με ταινία ή ακόμη με ένα όνειρο. Οι φωτογραφίες είναι όμορφες αν τις δεις επιφανειακά, αλλά επίσης μπορούν να έχουν μια βαθύτερη, πιο συναισθηματική έννοια που τους δίνει μια διαφορετική ποιότητα.

Ωστόσο, ο Ρόμπινσον δεν είναι μυστικοπαθείς σχετικά με τη διαδικασία που ακολουθεί, δίνει αναλυτικές οδηγίες, στην ιστοσελίδα που διαθέτει για φωτογράφους που επιθυμούν να δημιουργήσουν κάποια τέτοια ονειρική σκηνή.

Πολλές από τις εικόνες του Robison είναι εμπνευσμένες από τα προσωπικά του βιώματα. Βρίσκει έμπνευση στα ταξίδια, τη φύση, και στα καθημερινά πράγματα, όπως επίσης και στο φανταστικό. Επίσης χρησιμοποιεί τον εαυτό του ως μοντέλο σε πολλές από τις φωτογραφίες του, που τις καθιστά μια προσωπική και καλλιτεχνική εξερεύνηση.

Μπορείτε να δείτε περισσότερα από το έργο Robison στο διαδικτυακό του τόπο εδώ, καθώς και στο Facebook, Instagram και το Twitter.

Δείτε τις υπέροχες φωτογραφίες…..

Led to Your True Path

Flickr/Joel Robison

Capture it All

Flickr/Joel Robison

Lost and Found

Flickr/Joel Robison

Lost and Found

Flickr/Joel Robison

The Secret of the Minnekhada

Flickr/Joel Robison

Self

Flickr/Joel Robison

Natural Guidance

Flickr/Joel Robison

Save the Sunshine

Flickr/Joel Robison

Sharing the Light

Flickr/Joel Robison

No comments so far.

Be first to leave comment below.