Youmag.gr
Ελεύθερος αφέθηκε τελικά ο 24χρονος παιδόφιλος από τη Θεσσαλονίκη που ασελγούσε σε παιδάκια 10 και 4 ετών, κατέγραφε τις πράξεις της ντροπής και τις...

Ελεύθερος αφέθηκε τελικά ο 24χρονος παιδόφιλος από τη Θεσσαλονίκη που ασελγούσε σε παιδάκια 10 και 4 ετών, κατέγραφε τις πράξεις της ντροπής και τις διακινούσε στο διαδίκτυο. Ο ίδιος, απόφοιτος των ΤΕΙ Πληροφορικής υποστήριξε στην απολογία του ότι έμπαινε σε σελίδες με πορνογραφία ανηλίκων καθώς αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα. Επίσης, υποστήριξε ότι δεν αποπλάνησε τα δύο αγοράκια και ότι το βίντεο δείχνει παιχνίδια που έκαναν μεταξύ τους χωρίς καμία σημασία. Έτσι, ανακριτής και εισαγγελέας έκριναν πως ο παιδόφιλος πρέπει να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, να παρακολουθείται απο ψυχίατρο και να δίνει το παρών δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα προσκομίζοντας ψυχιατρική βεβαίωση.

Την ίδια ώρα οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που παρακολουθούσαν για μήνες την υπόθεση μέχρι να καταφέρουν να τον βάλουν στο χέρι και να δώσουν τέλος στην αποτρόπαια δράση του, έμειναν έκπληκτοι από την απόφαση των δικαστών. Όπως λένε χαρακτηριστικά ο συγκεκριμένος είναι ο μοναδικός μέχρι στιγμής αποδεδειγμένα Έλληνας που ασελγούσε σε ανήλικα παιδιά και στη συνέχεια διακινούσε σε σελίδες παιδόφιλων το ανατριχιαστικό υλικό. Είναι λένε παθιασμένος με αυτό που κάνει και είναι σίγουρο πως θα το ξανακάνει.

Αξίζει να τονισθεί πως ο 24χρονος που σπούδαζε πληροφορική στη Θεσσαλονίκη, δεν δούλευε έμενε μόνος του και δεν είχε φίλους και σχέσεις. Από την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε πως για να μπερδεύει τις έρευνες και να σβήνει τα ίχνη του, “έκλεβε” wi-fi από το γείτονα του όταν σέρφαρε σε σελίδες για παιδόφιλους και διακινούσε το αποκρουστικό υλικό.

Είναι δε, ο πρώτος Έλληνας που αποδεδειγμένα ασελγούσε σε παιδιά, κατέγραφε με κάμερα τις αρρωστημένες πράξεις του και στη συνέχεια τις ανέβαζε στο διαδίκτυο. Μέχρι στιγμής έχει αποδειχθεί ότι πριν δυο χρόνια βίασε ένα δεκάχρονο παιδί μέσα στο σπίτι του. Το αγοράκι εντοπίστηκε και μίλησε στους αστυνομικούς , ενώ υπάρχει και η περίπτωση ενός ακόμη αγοριού μόλις 4 χρονών στο οποίο ασέλγησε ο 24χρονος. Και τα δύο παιδιά που ανήκουν στο περιβάλλον του 24χρονου και έζησαν τη φρίκη, αναμένεται να εξεταστούν από ιατροδικαστή προκειμένου να διαπιστωθεί σε τι βαθμό είναι η σεξουαλική κακοποίηση που υπέστησαν πριν από δύο χρόνια.

Σοφή η απόφαση της Δικαιοσύνης, λέει ο δικηγόρος του 24χρονου παιδόφιλου

Ο δικηγόρος του 24χρονου που συνελήφθη για την υπόθεση παιδικής πορνογραφίας, κ. Ευάγγελος Ζαμπίτης, δηλώνει ότι ο νεαρός αφέθηκε ελεύθερος με μόνη υποχρέωση να εμφανίζεται κάθε μήνα στην ανακρίτρια και να εμφανίζει τα έγγραφα από τους ψυχιατρικούς ελέγχους που θα γίνονται.

Ο κ. Ζαμπίτης θεωρεί ό,τι αυτή η απόφαση είναι από τις πιο σοφές δικαστικές αποφάσεις που έχουν ληφθεί και οποιαδήποτε άλλη απόφαση θα ήταν άδικη. Ο νεαρός αντιμετωπίζει χρόνια ψυχολογικά προβλήματα και αυτό συνετέλεσε στην λήψη αυτής της απόφασης.

Ο 24χρονος ομολόγησε την ύπαρξη παιδικού πορνογραφικού υλικού στον υπολογιστή του, αλλά σύμφωνα με τον δικηγόρο του, δεν υπήρξε ποτέ και καμία ασελγής πράξη σε ανήλικο.

Στον υπολογιστή του και στον φάκελο με το πορνογραφικό υλικό απλά υπήρχαν και απλές φωτογραφίες με παιδιά από το στενό του περιβάλλον και αυτό ήταν το λάθος του που οδήγησε τους αστυνομικούς να υποπτευθούν ασέλγεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 24χρονος είναι συγκλονισμένος από όλα αυτά που ζει τις τελευταίες μέρες. Έχει τελειώσει πληροφορική. Είναι ένα παιδί «κλειστό», δεν έχει πολλούς φίλους και δεν είχε ποτέ μέχρι σήμερα ερωτικές σχέσεις.

Έχει χρόνια ψυχολογικά προβλήματα που πηγάζουν από τα χρόνια της εφηβείας που υπήρξε θύμα bullying στο σχολείο. Ήταν από τότε ένα παιδί απομονωμένο από παρέες και έχει ζητήσει αρκετές φορές ψυχολογική υποστήριξη στο παρελθόν.

πηγη www.protothema.gr

No comments so far.

Be first to leave comment below.