Youmag.gr
Ένας καλός λόγος για να φάτε σοκολάτα σήμερα Ένας καλός λόγος για να φάτε σοκολάτα σήμερα
Ένας καλός λόγος για να φάτε σοκολάτα σήμερα

Σοκολάτo-μανείς, χαρείτε! Νέα έρευνα αποδεικνύει ότι η σοκολάτα μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση της μνήμης μας!

Αν και δεν χρειαζόμασταν έναν ακόμα λόγο για να αγαπήσουμε τη σοκολάτα, νέα μελέτη αποδεικνύει ότι μας προσφέρει ένα ακόμα μπόνους – όφελος που αφορά την υγεία μας: την τόνωση της  μνήμης.

Μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nature επιβεβαιώνει ότι ένα συστατικό που υπάρχει στην σοκολάτα μπορεί να μετριάσει την απώλειας μνήμης που σχετίζεται με την ηλικία.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια εξέτασαν το μυαλό 37 ανθρώπων, ηλικίας 50 έως 69 ετών. Οι μισοί από τους συμμετέχοντες έπιναν κάθε μέρα για τρεις μήνες ένα σοκολατένιο ρόφημα, υψηλής περιεκτικότητας σε κακάο. Οι άλλοι μισοί έπιναν  ένα παρόμοιο ρόφημα με χαμηλότερη περιεκτικότητα σε κακάο.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι εκείνοι που έπιναν το ρόφημα υψηλής περιεκτικότητας εμφάνισαν βελτιώσεις σε τεστ μνήμης και υψηλότερη δραστικότητα στην οδοντωτή έλικα, ένα μέρος του ιππόκαμπου που συνδέεται με τη μνήμη.

Με απλά λόγια, μπορεί  στο άμεσο μέλλον να είμαστε σε θέση να χρησιμοποιούμε τη σοκολάτα ως φάρμακο στην καταπολέμηση της κανονικής, σχετιζόμενης με την ηλικία, απώλεια μνήμης.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η σοκολάτα συνδέεται με την υγεία. Η μαύρη σοκολάτα μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής και περιέχει αντιοξειδωτικά, τα οποία θεωρείται ότι βοηθούν τα κύτταρα του σώματος να αντισταθούν σε βλάβες. Έχει επίσης, συνδεθεί με την βελτίωση της διάθεσης, την πρόληψη καρδιακών ασθενειών και την προστασία του δέρματος από τις ακτίνες UV.

Φυσικά, η νέα αυτή έρευνα δεν ‘αγιοποιεί’ τη σοκολάτα, καθώς έκτος από το μαγικό συστατικό που βοηθά την μνήμη, περιέχει και μεγάλες ποσότητες ζάχαρης που την καθιστούν βλαβερή. Σύμφωνα με  τους New York Times θα πρέπει να τρώμε περίπου 300 γραμμάρια σοκολάτας την ημέρα. Μια τυπική μπάρα σοκολάτας περιέχει 24 γραμμάρια ζάχαρή και 43 γραμμάρια λίπους. Έτσι λοιπόν, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ,όπως με τα περισσότερα πράγματα, ότι καλό θα είναι να απολαμβάνουμε την σοκολάτα με μέτρο.


No comments so far.

Be first to leave comment below.