Συνήθως τα λαχανικά στην οικογένεια των «λάχανων» δεν είναι και πολύ δημοφιλή και δεν τα εντάσσουμε στην εύκολα στην διατροφή μας. Είναι αυτά που προτιμούμε λιγότερο εξ” αιτίας της δυνατής, στιφής ή άλλες φορές πικρής γεύσης τους. Εδώ όμως θα πάρετε ιδέες για να κάνετε αυτή την πικρή γεύση γλυκιά! Κάποια από τα πιο υγιεινά λαχανικά μπορούν να είναι μερικές φορές πικρά, αν δεν τα ετοιμάσουμε σωστά.
Και κάποια από τα λαχανικά αυτά με τη δυνατότερη γεύση, όπως το κουνουπίδι, το μπρόκολο, η λαχανίδα και το λάχανο δεν είναι και τόσο εύκολο να τα φάμε ειδικά όταν είναι ωμά. Μπορούν όμως με λίγη προετοιμασία να πάρουν μία ωραιότατη γεύση και να βελτιωθεί ακόμα και η υφή τους.
Θέλεις να μειώσεις τον λογαριασμό του ρεύματός σου; Είναι απλό!
Να λοιπόν 3 τρόποι για να κάνουμε αυτά τα πολύ υγιεινά λαχανικά πολύ νόστιμα!
1. Το να ζεματίσετε τα λαχανικά αυτά σε καυτό νερό για 1 λεπτό περίπου, βελτιώνει πάρα πολύ τη γεύση τους χωρίς να χάνονται τα πολύτιμα συστατικά τους γιατί η διαδικασία αυτή είναι πολύ γρήγορη. Αυτό είναι ιδανικό για τα «μπουκετάκια» του κουνουπιδιού και του μπρόκολου. Βάζετε νερό σε μία κατσαρόλα, προσθέτετε λίγο αλάτι αν θέλετε και μόλις αρχίζει να βράζει ρίχνετε μέσα τα κομματάκια του μπρόκολου/κουνουπιδιού για περίπου 45 δευτερόλεπτα.
Κατόπιν τα στραγγίζετε και τα ξεπλένετε με κρύο νερό για να σταματήσετε τη διαδικασία του «μαγειρέματος». Η περισσότερο πικρή γεύση έχει φύγει, έχουν κρατήσει το υπέροχο χρώμα τους και είναι έτοιμα να χρησιμοποιηθούν σε μία συνταγή stir fry ή να τα φάτε κατευθείαν σαν σαλάτα.
2. Η δεύτερη μέθοδος προστάζει να κάνετε στα λαχανικά σας λίγο… μασάζ! Αυτό είναι περισσότερο για το λάχανο και τη λαχανίδα, γιατί αν θέλετε να τα κάνετε σαλάτα, τελείως ωμά έχουν μία έντονη γεύση και η υφή τους είναι αρκετά άγρια. Τα κόβουμε πολύ ψιλά και μετά τα τοποθετούμε στο καλάθι στραγγίσματος των λαχανικών.
Με κάθε burger, δώρο αναψυκτικό 330ml!
Μετά τοποθετούμε το καλάθι κάτω από τρεχούμενο ζεστό νερό και τα ανακατεύουμε σαν να τους κάνουμε και λίγο μασάζ, καθώς τα πατάμε με τα δάχτυλα, για περίπου 1-2 λεπτά. Το νερό δεν είναι πολύ ζεστό ώστε να τα «μαγειρέψει», είναι όμως κατάλληλο, έτσι ζεστό, να πάρει την πικρή τους γεύση και λίγο να τα «μαράνει» ώστε να γίνουν λίγο πιο μαλακά και ευχάριστα στην υφή.
Ανακατέψτε λοιπόν μέχρι να νιώσετε ότι έχουν μαλακώσει λίγο συγκριτικά με όταν ήταν ωμά. Στο τέλος γυρίστε το νερό σας στο κρύο για ένα τελευταίο ξέπλυμα, ώστε να αναζωογονηθούν λίγο και στραγγίστε τα κανονικά στη συσκευή αποστράγγισης. Έτσι θα αφαιρεθούν υπολείμματα νερού για να μη διαλυθεί το dressing σας στο σερβίρισμα.
3. Η τρίτη μέθοδος για να φύγει η πικρή γεύση των λαχανικών αυτών είναι να τα συνδυάσετε με κάτι γλυκό. Η σαλάτα του λάχανου παραδείγματος χάριν, ταιριάζει πολύ με μία ελαφριά βινεγκρέτ, αλλά η προσθήκη κάποιου γλυκού συστατικού, όπως κομμένο μήλο ή μάνγκο, λίγο πορτοκάλι ή μερικές ξανθές σταφίδες θα κάνουν το θαύμα τους!
Καλή σας όρεξη!
Γιατί πέφτουν έξω οι δημοσκοπήσεις
Γιατί Νοέ 21, 2024
Χαμηλή Αυτοεκτίμηση και Εθισμός στο Ίντερνετ
Health Νοέ 19, 2024
Online εκπαίδευση και σεμινάρια υψηλής ποιότητας
Culture Νοέ 17, 2024