Ο CEO της Nvidia, Jensen Huang, δήλωσε το Σάββατο ότι η εταιρεία βιώνει «πολύ ισχυρή ζήτηση» για τα προηγμένης τεχνολογίας chips Blackwell, καθώς αυξάνεται η ανάγκη της για wafers από την TSMC.
Ο Huang μίλησε σε εκδήλωση της Taiwan Semiconductor Manufacturing Co (TSMC) στο Χσιντσού, κατά την τέταρτη δημόσια επίσκεψή του στην Ταϊβάν φέτος. Επεσήμανε ότι η Nvidia δεν κατασκευάζει μόνο GPU, αλλά και CPU, networking και switches, με πολλά AI chips να συνδέονται με την πλατφόρμα Blackwell.

«Η TSMC κάνει εξαιρετική δουλειά στην υποστήριξη με wafers. Η επιτυχία της Nvidia δεν θα ήταν δυνατή χωρίς την TSMC», δήλωσε ο Huang, ενώ ο CEO της TSMC, C.C. Wei, επιβεβαίωσε ότι ο Huang ζήτησε περισσότερα wafers, χωρίς να αποκαλύψει τον αριθμό.
Συνεργασίες και Προμήθειες
- Η Nvidia έχει λάβει τα πιο προηγμένα δείγματα chips μνήμης από SK Hynix, Samsung και Micron.
- Η Samsung βρίσκεται σε «στενές συζητήσεις» για προμήθεια HBM4.
- Ο Huang απέκλεισε ελλείψεις μνήμης, τονίζοντας την ισχυρή κλιμάκωση των τριών προμηθευτών.
Κίνα και Περιορισμοί
Ο Huang επανέλαβε ότι δεν υπάρχουν «ενεργές συζητήσεις» για πώληση Blackwell στην Κίνα, λόγω αμερικανικών περιορισμών από την κυβέρνηση Trump, που φοβάται ενίσχυση του κινεζικού στρατού και AI.
Σημαντικά Στοιχεία
- Τα Blackwell είναι τα κορυφαία AI chips της Nvidia, κινητήρια δύναμη της έκρηξης τεχνητής νοημοσύνης.
- Η Nvidia έφτασε τα 5 τρισεκατομμύρια δολάρια σε κεφαλαιοποίηση τον Οκτώβριο, με τον Wei να αποκαλεί τον Huang «άνδρα των 5 τρισεκατομμυρίων».
- Παρά την απουσία από την Κίνα, η ζήτηση παραμένει «τρελή», με εστίαση σε data centers παγκοσμίως.
Η δήλωση ενισχύει την αισιοδοξία για την Nvidia εν μέσω AI boom. Μείνετε συντονισμένοι για εξελίξεις στην αγορά ημιαγωγών!















