Γνωρίζουμε πολύ καλά τη συμπεριφορά του μοσχαρίσιου κρέατος όταν θέλουμε να το μαγειρέψουμε και να γίνει μαλακό. Τις περισσότερες φορές…περιμένουμε με τις ώρες και τελικά το κρέας μοιάζει να έχει πεισμώσει.
Για να γίνει λοιπόν πιο τρυφερό, ακολουθήστε κάποια από τα παρακάτω τρικ.
1. Βάλτε το κομμένο σε κομματάκια για 4-5 ώρες και ακόμα καλύτερα από ολόκληρο βράδυ στην εξής μαρινάτα:
1 κούπα λάδι,
1/2 κούπα ξίδι,
1 /2 κούπα κρασί,
1 κ. γλυκού αλάτι,
πιπέρι, αρωματικά χόρτα και λιωμένο σκόρδο.
2. Μια άλλη πιο απλή και γρήγορη λύση είναι να το αλείψετε με ένα μείγμα από λάδι και ξίδι και να το αφήσετε έτσι για 2-3 ώρες.
3. Εάν δεν έχετε καθόλου χρόνο να το μαρινάρετε τότε απλά προσθέστε μια κουταλιά ζάχαρη στη σάλτσα.
4 Η μπύρα είναι ένα σπουδαίο μαλακτικό για τα σκληρά κομμάτια κρέατος.
Ρίξτε ένα κουτάκι πάνω από το κρέας και αφήστε το να μουλιάσει μέσα για περίπου μία ώρα πριν από το μαγείρεμα. Ακόμα καλύτερα, να μαριναριστεί όλη τη νύχτα στο ψυγείο.
Γιατί πέφτουν έξω οι δημοσκοπήσεις
Γιατί Νοέ 21, 2024
Χαμηλή Αυτοεκτίμηση και Εθισμός στο Ίντερνετ
Health Νοέ 19, 2024