Τα φρούτα και η υγεία
Πέρα από υγιεινές ιδιότητες που προσφέρουν τα φρέσκα φρούτα είναι τα συναρπαστικότερα από τα προϊόντα της φύσης στης αισθήσεις της όσφρησης και της γεύσης. Και, ευτυχώς για εμάς μπορούμε να τα έχουμε στην διατροφή μας όλο το χρόνο, αν και κάθε εποχή έχει τα δικά της, εκτός από της μπανάνες, τους ανανάδες κλπ εξωτικά, που εισάγονται όλο τον χρόνο από τροπικά κλίματα.
Αξίζει λοιπόν να σας δώσω μερικές γενικές οδηγίες που θα σας βοηθούν να εξασφαλίζετε όσο περισσότερα οφέλη γίνεται για την υγεία σας τρώγοντας τα σωστά φρούτα.
Οδηγός αγοράς: Όταν αγοράζετε φρέσκα φρούτα της εποχής, διαλέγετε σφιχτά, με ζωηρό χρώμα φρούτα και στιλπνή επιφάνεια. Το χρώμα και ο επιθυμητός βαθμός ωριμότητας εξαρτώνται από τον τύπο του φρούτου. Τα μεγάλα με τα τέλεια, ομοιόμορφα σχήματα, μπορεί να μην είναι η καλύτερη αγορά, ενώ τα μικρά φρούτα με λεκέδες ή τσιμπήματα εντόμων που δεν επηρεάζουν την ποιότητα ή τη γεύση, είναι πάντα καλύτερη αγορά. Και βέβαια πρέπει να τα χειρίζεστε με προσοχή γιατί τραυματίζονται και χαλάνε εύκολα.
Το στιγμιαίο ρόφημα Purple Mangosteen μπορεί να λιώσει έως 10kg λίπους σε 2 εβδομάδες.
Θρεπτικές αξίες
Τα ωμά φρούτα είναι πλουσιότερα σε βιταμίνες -A, Β και C- και μέταλλα -ασβέστιο, φώσφορο, μαγγάνιο, χαλκό και σίδηρο- από όσο τα φρούτα σε κονσέρβα. Τα ξερά φρούτα που είναι συμπυκνωμένα είναι πλουσιότερα σε θερμίδες, μέταλλα και βιταμίνες από τα φρέσκα φρούτα.
Βασική προετοιμασία: Πλένετε πάντα τα φρέσκα φρούτα πολύ καλά για να απομακρύνετε τα χημικά σπρέι και τη σκόνη.
Συντήρηση: Τα φρέσκα φρούτα πρέπει να αποθηκεύονται σε δροσερό ξηρό μέρος ή στο ψυγείο. Πετάτε τα χτυπημένα ή χαλασμένα φρούτα. Μην τα πλένετε πριν τα αποθηκεύσετε γιατί αυτό αυξάνει την πιθανότητα να χαλάσουν. Τα άγουρα φρούτα πρέπει να αφήνονται να ωριμάσουν σε θερμοκρασία δωματίου. Όσο για τους χρόνους αποθήκευσης, ισχύουν οι εξής οδηγίες:
Μειώστε την χοληστερίνη σε 60 ημέρες με φυσικό τρόπο
Τα φρέσκα μαλακά φρούτα διατηρούνται σε θερμοκρασία δωματίου 1 εως 4 ημέρες. σε ψυγείο 3 εως 14 ημέρες, στο τμήμα κατάψυξης του ψυγείου 2 εως 3 μήνες και σε καταψύκτη μέχρι ένα χρόνο.
Τα σκληρά φρούτα διατηρούνται σε θερμοκρασία δωματίου 1 εως 4 ημέρες, σε ψυγείο 1 εως 2 μήνες, στο τμήμα κατάψυξης του ψυγείου 2 εως 3 μήνες και σε καταψύκτη μέχρι ένα χρόνο.
Τα βρασμένα φρούτα (κομπόστα) διατηρούνται σε ψυγείο 4 εως 5 ημέρες, στο τμήμα κατάψυξης του ψυγείου 2 εως 3 μήνες και σε καταψύκτη μέχρι ένα χρόνο.
Χαμηλή Αυτοεκτίμηση και Εθισμός στο Ίντερνετ
Health Νοέ 19, 2024
Online εκπαίδευση και σεμινάρια υψηλής ποιότητας
Culture Νοέ 17, 2024