Δεν είναι πολύ ρεαλιστικό να πιστεύουμε ότι θα υπάρξει ριζική βελτίωση στην τεχνολογία των μπαταριών στο κοντινό μέλλον. Προς το παρόν, πριν αγοράσετε μια συσκευή, θα πρέπει πάντα να λαμβάνετε υπόψη τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας της. Μπορείτε να το κάνετε αυτό ελέγχοντας τη χωρητικότητα της μπαταρίας ή βλέποντας δοκιμές μπαταρίας που αντιπαραβάλλουν τη χρήση μιας συσκευής με άλλες μπαταρίες.
Συνοπτικά, οι σύγχρονες συσκευές καταναλώνουν ενέργεια πιο γρήγορα, τα smartphone γίνονται πιο αδύναμα και έχουν λιγότερο χώρο για μπαταρίες, οι κατασκευαστές δεν έχουν κίνητρο να προσθέσουν μεγαλύτερες μπαταρίες, οι μπαταρίες ιόντων λιθίου φθείρονται με την πάροδο του χρόνου και η τεχνολογία μπαταριών δεν συμβαδίζει.
Φυσικά, υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να αξιοποιήσετε περισσότερο τις συσκευές σας. Εάν πιστεύετε ότι δεν βγάζετε αρκετή μπαταρία από το smartphone σας, υπάρχουν μερικοί τρόποι για να βελτιώσετε το smartphone σας.
Το να έχουμε έναν υπολογιστή στα χέρια μας με τη μορφή smartphone είναι βολικό, αλλά εξαντλεί την μπαταρία. Ακολουθούν πέντε λόγοι για τους οποίους η μπαταρία σας συνεχίζει να εξαντλείται γρήγορα και πώς να το διορθώσετε.
Τις ημέρες πριν από τα smartphone, οι άνθρωποι δεν χρειαζόταν να ανησυχούν πολύ για το να έχουν έναν φορτιστή μαζί τους.
Όμως, ενώ τα πιο πρόσφατα smartphone μπορούν να κάνουν απίστευτα πράγματα, αυτό θα σας κοστίσει πολύ μπαταρία.
Ακολουθούν μερικοί άλλοι, λιγότερο γνωστοί λόγοι για τους οποίους δεν μπορείτε να φύγετε από το σπίτι χωρίς τον φορτιστή σας.
1. Κακό σήμα
Η κάλυψη δικτύου είναι πολύ καλύτερη από ό,τι στο παρελθόν, αλλά εξακολουθείτε να έχετε το περίεργο νεκρό σημείο.
Το smartphone σας ψάχνει πάντα για σήμα και η σάρωση είναι μια εργασία που απαιτεί πολύ μπαταρία.
Αλλά αν δεν υπάρχει σήμα που πρέπει να έχετε, είναι άσκοπο να αφήσετε το smartphone σας να κάνει τόση σκληρή δουλειά χωρίς καμία ανταμοιβή.
Δεν είναι απαραίτητο να το απενεργοποιείτε κάθε φορά που περνάτε μέσα από ένα τούνελ, αλλά φροντίστε να μην αφήνετε το smartphone σας σε σημείο με κακό σήμα τη νύχτα, καθώς αυτό θα εξαντλήσει την μπαταρία.
2. Εφαρμογές που εκτελούνται στο παρασκήνιο
Υπάρχει διαφορά μεταξύ της ελαχιστοποίησης και της διακοπής μιας εφαρμογής.
Ορισμένοι χρήστες Android μπορεί να έχουν διαπιστώσει ότι ορισμένες εφαρμογές απλά δεν κλείνουν καθόλου, εξαντλώντας σιγά σιγά τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Η καλύτερη θεραπεία για αυτό είναι να κατεβάσετε μια καλή εφαρμογή ελέγχου χρήσης εφαρμογών.
Οι χρήστες iPhone μπορούν να το ελέγξουν πιο εύκολο. Απλώς πατήστε δύο φορές το κουμπί αρχικής οθόνης και μετακινηθείτε κατά μήκος του μενού πολλαπλών εργασιών για να δείτε τις εφαρμογές που εκτελούνται αυτήν τη στιγμή.
3. Δεν φορτίζετε σωστά το κινητό σας
Οι μπαταρίες είναι πιο περίπλοκες από ό,τι φαντάζεστε και υπάρχει μεγάλη σύγχυση σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης τους.
Ωστόσο, η συντριπτική πλειοψηφία των μπαταριών smartphone είναι τύπου ιόντων λιθίου.
Αυτά δεν ωφελούνται από το να επιτρέπεται να φορτίζονται πλήρως, καθώς όσο χαμηλότερη είναι η φόρτιση, τόσο πιο σκληρά πρέπει να λειτουργήσει η μπαταρία, αυξάνοντας τη φθορά σε όλες τις κυψέλες.
Διατηρήστε τη φόρτιση της μπαταρίας πάνω από 20 % για να το αποφύγετε και χρησιμοποιήστε το ηλεκτρικό δίκτυο όταν είναι βολικό, καθώς οι μπαταρίες έχουν μόνο έναν πεπερασμένο αριθμό κύκλων φόρτισης πριν πεθάνουν.
4. Έχετε ενεργοποιήσει το Wi-Fi και το GPS
Εάν έχετε ενεργοποιήσει το Wi-Fi και το GPS, το κινητό σας τηλέφωνο θα προσπαθεί πάντα να συνδεθεί σε ένα δίκτυο.
Εάν βρίσκεστε σε μια βόλτα στην εξοχή ή οπουδήποτε είναι απίθανο να έχετε σύνδεση Wi-Fi που θέλετε να χρησιμοποιήσετε, απενεργοποιήστε αυτήν τη λειτουργία.
Η σάρωση για Wi-Fi είναι μια από τις πιο απαιτητικές εργασίες μπαταρίας που κάνει το τηλέφωνό σας: μόνο οι φωνητικές κλήσεις, ορισμένα παιχνίδια και η παρακολούθηση βίντεο καταναλώνουν περισσότερη μπαταρία.
5. Το τηλέφωνό σας είναι πολύ ζεστό
Η επιφάνεια του smartphone σας λειτουργεί ως ψυκτικό, επιτρέποντας στη συσκευή να παραμείνει σε ασφαλή θερμοκρασία λειτουργίας.
Εάν εξωτερικοί παράγοντες ή ένα εσωτερικό σφάλμα εμποδίσουν το τηλέφωνο να κρυώσει αποτελεσματικά, θα μεταβεί σε λειτουργία προστασίας.
Εάν συμβεί αυτό, οι χρήστες iPhone ενδέχεται να δουν το μήνυμα “Το iPhone πρέπει να κρυώσει για να μπορέσετε να το χρησιμοποιήσετε”.
Η υπερθέρμανση καταστρέφει την μπαταρία και την αφήνει λιγότερο ικανή να συγκρατήσει τη φόρτιση στο μέλλον.
Ποτέ μην αφήνετε το smartphone σας σε ζεστό αυτοκίνητο.
Τι να κάνετε όταν το τηλέφωνό σας βρίσκεται σε λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας
Όταν το τηλέφωνό σας φτάσει στο 10% ή χαμηλότερο, και είστε έξω, μπορεί να στερηθείτε τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για να εξοικονομήσετε λίγη μπαταρία. Όποια και αν είναι η τακτική σας, είναι μια ταλαιπωρία, αλλά είναι καλύτερο από το να μην έχετε καμία απολύτως επικοινωνία όταν το τηλέφωνό σας εξαντληθεί. Μπορείτε πάντα να ενεργοποιήσετε ξανά το τηλέφωνο για να πραγματοποιήσετε μια κλήση ή να στείλετε ένα μήνυμα.
Όταν τελικά βρείτε μια πρίζα ή ένα power bank, εάν τοποθετήσετε το τηλέφωνό σας σε λειτουργία πτήσης, τείνει να φορτίζει πιο γρήγορα επειδή χρησιμοποιεί λιγότερες κεραίες και άλλες διαδικασίες στο παρασκήνιο.
Απενεργοποιήστε εντελώς το τηλέφωνό σας
Αν και είναι αλήθεια ότι η ενεργοποίηση του τηλεφώνου σας καταναλώνει περισσότερη ενέργεια από την απλή αφύπνιση από την κατάσταση αναστολής λειτουργίας, η απενεργοποίησή του όταν δεν το χρησιμοποιείτε για ώρες τη φορά θα εξοικονομήσει ενέργεια μακροπρόθεσμα. Εάν πρόκειται να κοιμηθείτε και δεν έχετε πρίζα ή καλώδιο φόρτισης, απλώς απενεργοποιήστε τη συσκευή.
Χαμηλή Αυτοεκτίμηση και Εθισμός στο Ίντερνετ
Health Νοέ 19, 2024
Online εκπαίδευση και σεμινάρια υψηλής ποιότητας
Culture Νοέ 17, 2024