Youmag.gr
Το αβοκάντο είναι ο υγιής φίλος μας Το αβοκάντο είναι ο υγιής φίλος μας
Πολλοί άνθρωποι που ασχολούνται με τη φυσική κατάσταση και διατηρούνται σε καλή φυσική κατάσταση προσπαθούν να προσθέσουν ένα κομμάτι αβοκάντο στο γεύμα τους την... Το αβοκάντο είναι ο υγιής φίλος μας

Πολλοί άνθρωποι που ασχολούνται με τη φυσική κατάσταση και διατηρούνται σε καλή φυσική κατάσταση προσπαθούν να προσθέσουν ένα κομμάτι αβοκάντο στο γεύμα τους την ημέρα. Μπορούν να προστεθούν σε σχεδόν οποιοδήποτε φαγητό ή νόστιμο ποτό smoothie.

Τι κάνει αυτό το πράσινο μούρο που μοιάζει με αχλάδι (αυτό είναι σωστό – το αβοκάντο είναι στην πραγματικότητα ένα μούρο!) τον καλύτερό μας φίλο;

Πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά

  • Το αβοκάντο μπορεί να περιέχει έως και 20 διαφορετικές βιταμίνες και μέταλλα. Τα πιο σημαντικά στοιχεία του αβοκάντο θα μπορούσαν να αναφερθούν:
  • κάλιο – βοηθά στον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης
  • λουτεΐνη – χρήσιμη στον αγώνα για καλή όραση
  • φυλλικά άλατα – βασικά κυτταρικά μέσα αποκατάστασης, ιδιαίτερα χρήσιμα για τις γυναίκες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης
  • Το αβοκάντο είναι μια καλή πηγή βιταμινών Β, C, Ε, που βοηθούν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, προστατεύουν τον οργανισμό από διάφορες ασθένειες και μολυσματικές ασθένειες. Τα φυσικά φυτικά χημικά μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη ασθενειών τόσο σοβαρών όσο ο καρκίνος.

Τα αβοκάντο στην πραγματικότητα δεν περιέχουν ζάχαρη – το επίπεδο ζάχαρης στα μούρα είναι πολύ χαμηλό. Από την άλλη, περιέχουν πολλές φυτικές ίνες, οι οποίες βοηθούν στο να επιτευχθεί πιο γρήγορα το αίσθημα κορεσμού και να αποφευχθεί η επαναλαμβανόμενη πείνα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Σύμφωνα με τη μελέτη, οι άνθρωποι που έτρωγαν μισό αβοκάντο τουλάχιστον μία φορά την ημέρα με το γεύμα τους ενδιαφέρθηκαν πολύ λιγότερο να φάνε μέσα στις επόμενες τρεις ώρες.

Κατάφεραν να διατηρήσουν την αίσθηση του κορεσμού τους για μεγάλο χρονικό διάστημα και δεν ένιωθαν πείνα. Αυτό σημαίνει ότι λόγω αυτού του μακροχρόνιου αισθήματος κορεσμού, η κατανάλωση αβοκαντο μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια βάρους. Γιατί αυτό που μας οδηγεί στο συχνό φαγητό – φυσικά το περιττό βάρος.

Τα αβοκάντο είναι πλούσια σε λιπαρά – αλλά είναι ακόρεστα λιπαρά οξέα, τα οποία είναι γνωστά ως καλά λιπαρά. Βοηθούν στη μείωση της χοληστερόλης και σας επιτρέπουν να τρώτε με μέτρο.

Για όσους παρακολουθούν το βάρος, το αβοκάντο θα είναι ένα από τα καλύτερα προϊόντα επειδή περιέχει πολλές θερμίδες. Περίπου το ένα πέμπτο ενός μεσαίου αβοκάντο έχει έως και 50 θερμίδες.

Πώς να φτιάξετε ένα γεύμα που περιλαμβάνει αβοκάντο;

Αγοράστε ένα πιο σφιχτό αβοκάντο στο κατάστημα και διατηρήστε το σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 4 έως 5 ημέρες για να ωριμάσει. Αν θέλετε να επιταχύνετε τη διαδικασία ωρίμανσης, τυλίξτε το σε μια χάρτινη σακούλα μαζί με ένα μήλο ή μια μπανάνα. Όταν το αβοκάντο γίνει πιο μαλακό και η φλούδα του έχει μείνει σκούρο μωβ – από εδώ και πέρα, τοποθετήστε το μόνο στο ψυγείο.

Φροντίστε να πλύνετε το αβοκαντο πριν το μαγειρέψετε. Γιατί μπορεί να υπάρχουν πολλά βακτήρια στο δέρμα του, τα οποία με τη σειρά τους μπορεί να καταλήξουν στο ίδιο το βρώσιμο μέρος, έρχονται σε επαφή με το μαχαίρι.

Τις περισσότερες φορές, το αβοκαντο χρησιμοποιείται ως προσθήκη στο ψωμί: κομμένο σε φέτες, τοποθετείται σε φέτες ψωμιού, πασπαλισμένο με μπαχαρικά (είναι πολύ νόστιμο με πιπέρι λεμονιού). Μπορείτε να φτιάξετε διαφορετικούς πουρέδες από αβοκαντο αλέθοντάς τους μαζί με κολοκύθα, πατάτα – ρουλέτα και άλλα λαχανικά.

Όταν παραγγέλνετε πιάτα με αβοκαντο σε ένα εστιατόριο, να θυμάστε ότι μπορεί να μην είναι τόσο υγιεινά όσο φαίνεται να είναι. Στα μενού πολλών εστιατορίων, τα αβοκάντο τηγανίζονται με επικάλυψη αλευριού, το οποίο με τη σειρά του είναι εμποτισμένο σε μεγάλη ποσότητα λαδιού. Αυτό προσθέτει πολλές θερμίδες και λίπος σε υγιεινά τρόφιμα.