Η Άντζελα Δημητρίου, γνωστή και με το ψευδώνυμο “Λαίδη”, είναι μια από τις σημαντικότερες Ελληνίδες λαϊκές τραγουδίστριες της γενιάς της. Γεννήθηκε στο Περιστέρι Αττικής στις 18 Αυγούστου το 1954. Οι οικονομικές δυσκολίες που αντιμετώπιζε η οικογένεια της οδήγησαν την νεαρή τότε Αγγελική Κιουρτσάκη, που είναι το πραγματικό όνομα της Άντζελας Δημητρίου, να εργαστεί σε εργοστάσιο κλωστοϋφαντουργίας αλλά και ως πωλήτρια σε δισκοπωλείο.
Το ξεκίνημα της καριέρας της στο λαϊκό τραγούδι έγινε το 1970 όταν ο Βασίλης Βασιλειάδης της πρότεινε να εμφανιστεί στο νυχτερινό κέντρο “Βήτα-Βήτα” που διατηρούσε. Στην συνέχεια εμφανίστηκε σε διάφορα μαγαζιά κοντά σε μεγάλους ερμηνευτές της εποχής όπως οι Βασίλης Τσιτσάνης, Στράτος Διονυσίου, Πόλυ Πάνου και Ρίτα Σακελαρίου.
Το 1979 η Άντζελα Δημητρίου μετρούσε ήδη δύο δισκάκια στο ενεργητικό της, ενώ έναν χρόνο αργότερα, το 1980, πήρε μέρος στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης τραγουδώντας το “Ας ήταν να μπορώ” και κυκλοφόρησε τον προσωπικό της δίσκο με τίτλο “Γιατί να ‘ρθεις αργά” που γνώρισε μεγάλη επιτυχία.
Δυο χρόνια αργότερα, το 1982, υπέγραψε το πρώτο της επίσημο συμβόλαιο με την δισκογραφική εταιρεία CBS, vuv Sony Music και μέσα στα επόμενα τρία χρόνια ηχογράφησε δυο πολύ επιτυχημένους δίσκους με ονόματα “Ότι πούμε μεταξύ μας” και “Ποια Θυσία” αντίστοιχα, τα τραγούδια των οποίων την καθιέρωσαν στην ελληνική λαϊκή μουσική σκηνή. Μέχρι το τέλος της δεκαετίας, η καριέρα της Άντζελας Δημητρίου απογειώθηκε, καθώς οι δίσκοι της έγιναν χρυσοί και πλατινένιοι.
Το 1988 δεν κατάφερε να εκπροσωπήσει την χώρα στον διαγωνισμό της Eurovision μολονότι το τραγούδι της ήταν ανάμεσα στις υποψηφιότητες, επανήλθε όμως το 1990 με την δισκογραφική της δουλεία “Εσύ τι λες”. Τα επόμενα δυο χρόνια ηχογράφησε μεγάλες επιτυχίες σε λαϊκούς και λάτιν ρυθμούς και έμεινε αξέχαστη με την μουσικοχορευτική παράσταση “Κόκκινο της Φωτιάς” στο νυχτερινό κέντρο “Rex”.
Μεγάλος σταθμός της καριέρας της ήταν το 1998, όταν χάρη στη συνεργασία της με τον Φοίβο οι τρείς δίσκοι της κυκλοφόρησαν έξω από τα ελληνικά σύνορα και συγκριμένα στις αραβικές χώρες όπου και έγιναν πολλές φορές πλατινένιοι. Έτσι η Άντζελα Δημητρίου παραμένει μέχρι και σήμερα διαχρονική αλλά και σύμβολο της ελληνικής λαϊκής μουσικής σκηνής.