Youmag.gr
Δουλεύουν πραγματικά οι φυσικές θεραπείες κατά της τριχόπτωσης; Δουλεύουν πραγματικά οι φυσικές θεραπείες κατά της τριχόπτωσης;
Οι πιο συχνά συνταγογραφημένες αγωγές για την ανδρογενετική αλωπεκία από δερματολόγους και ιατρούς ειδικούς στην τριχόπτωση είναι το propecia ή το Proscar και το Rogain/... Δουλεύουν πραγματικά οι φυσικές θεραπείες κατά της τριχόπτωσης;

Οι πιο συχνά συνταγογραφημένες αγωγές για την ανδρογενετική αλωπεκία από δερματολόγους και ιατρούς ειδικούς στην τριχόπτωση είναι το propecia ή το Proscar και το Rogain/ Regaine ή η φαρμακευτική του ονομασία – minoxidil. Ορισμένοι ιατροί θα σας συστήσουν επίσης να χρησιμοποιήσετε συμπληρώματα βιταμινών και χάπια ιχνοστοιχείων, ορισμένα ειδικά shampoos όπως το Nizoral και θεραπείες με laser.

Αλλά λίγοι δερματολόγοι και ιατροί ειδικοί στην τριχόπτωση θα συστήσουν στους ασθενείς τους να αγοράσουν φυσικές θεραπείες κατά της τριχόπτωσης. Αλλά υπάρχουν τόσοι πολλοί εκεί έξω και οι περισσότεροι ισχυρίζονται πως αυτές οι θεραπείες λειτουργούν πιο αποτελεσματικά από το Propecia ή οποιοδήποτε φαρμακευτικό παρασκεύασμα συνταγογραφείται από τον ιατρό σας, ενώ δεν εμφανίζονται οι αρνητικές παρενέργειες που είναι τυπικές στα συνταγογραφημένα φάρμακα.

Ορισμένοι από τους κατασκευαστές φαίνεται να έχουν πειστεί τόσο από την αποτελεσματικότητα των προϊόντων τους που ως εγγύηση σας προσφέρουν την επιστροφή όλου του ποσού που επενδύσατε σε αυτά.

Στο www.cosmoteinsurance.gr, οι πελάτες μπορούν να συγκρίνουν τιμές και καλύψεις μέσα από μεγάλο εύρος ασφαλιστικών εταιριών

Ή πρόκειται περί απάτης;

Πρώτων, πρέπει να δίνει διαχωρισμός ανάμεσα στην πρακτική ιατρική και φαρμακοβιομηχανία από τη μία και τη βιομηχανία αισθητικής από την άλλη. Τα ιατρικά και φαρμακευτικά πεδία είναι αυστηρώς οργανωμένα σε σχεδόν όλες τις χώρες του κόσμου, εξασφαλίζοντας την ασφάλεια του ασθενούς. Οι ιατροί μπορούν να συνταγογραφήσουν εγκεκριμένες αγωγές για συγκεκριμένες νοσογόνες καταστάσεις και η ασφάλεια όπως και η αποτελεσματικότητα αυτών των αγωγών πρέπει να έχουν εγκριθεί από την εθνική αρχή επίβλεψης υγείας, όπως είναι ο ΕΟΦ (Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων) στην Ελλάδα.

Τέτοια προϊόντα θεωρούνται ασφαλή και κλινικώς αποδεδειγμένα στο ότι βοηθούν στη θεραπεία μια δεδομένης κατάστασης. Αν ο ιατρός σας προτείνει κάτι διαφορετικό, μη αποδεδειγμένο προϊόν αισθητικής κατά της τριχόπτωσης, θα παίρνει ρίσκο υποστηρίζοντας μια θεραπεία που δεν υπόκειται σε αυστηρές κλινικές μελέτες. Οι περισσότεροι ιατροί δεν θα το έκαναν αυτό καθώς δεν τους δίνεται καμία εγγύηση ότι ένα τέτοιο προϊόν θα είναι ωφέλιμο για τους ασθενείς τους και προτείνοντας ένα κακό προϊόν μπορούν να βλάψουν τη φήμη τους.

Αν και ορισμένα από τα ενεργά συστατικά που εμπεριέχονται στις φυσικές θεραπείες για την τριχόπτωση ενέχουν κίνδυνο για την υγεία, παρά την κοινή πεποίθηση πως είναι ασφαλή, δεν αποτελούν τον κύριο λόγω αμφισβήτησής τους.

Το insurancemarket.gr είναι η μεγαλύτερη και πιο αποτελεσματική πλατφόρμα σύγκρισης ασφαλειών από την Νο1 εταιρεία online διαμεσολάβησης στην Ελλάδα

Η κυρίαρχη ερώτηση είναι πότε οι φυσικές θεραπείες κατά της τριχόπτωσης είναι αποτελεσματικές στη θεραπεία της ανδρογενετικής αλωπεκίας.

Μπορεί να είναι αποτελεσματικά μέχρι ένα ορισμένο σημείο καθώς πολλά από αυτά περιέχουν minoxidil, το μόνο υπάρχον κλινικά αποδεδειγμένο και εγκεκριμένο τοπικό σκεύασμα για τη θεραπεία της ανδρογενετικής αλωπεκίας. Πρόσθετα συστατικά συνήθως περιέχουν μεταλλικά στοιχεία, βιταμίνες, πρωτεΐνες, απαραίτητα λιπαρά οξέα και φυτικά εκχυλίσματα. Οι περισσότερες από αυτές τις ουσίες είναι απαραίτητες είτε στην εξασφάλιση της υγιούς ανάπτυξης των μαλλιών και του δέρματος ή έχουν αποδείξει πως προάγουν νέα τριχοφυΐα, κυρίως σε περιορισμένες μελέτες σε πειραματόζωα.

Δεν έχουν ποτέ εξεταστεί κλινικά για τη θεραπεία της αλωπεκίας επομένως η αποτελεσματικότητά τους και ο μηχανισμός λειτουργίας τους μας είναι άγνωστα. Μπορεί να βοηθούν ή και όχι στην ανάπτυξη τριχοφυΐας αλλά από τη στιγμή που δεν υπάρχουν κλινικές μελέτες που να αποδεικνύουν την αποτελεσματικότητά τους, το μόνο που μπορεί να γίνει είναι να τα αγοράσετε και να τα δοκιμάσετε.

Ανακεφαλαιώνοντας, σχεδόν καμία φυσική θεραπεία κατά της τριχόπτωσης δεν έχει αποδειχτεί επιστημονικά και επαληθευτεί πως αντιμετωπίζει την ανδρογενετική αλωπεκία.

Η μόνη μέχρι σήμερα φυσική αγωγή για την τριχόπτωση με κλινικές μελέτες βασισμένες σε άρτιο ερευνητικό πρωτόκολλο είναι η αγωγή Revivogen®

Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα πως όλες οι φυσικές θεραπείες κατά της τριχόπτωσης είναι αναποτελεσματικές, καθώς μπορεί να έχουν αποτέλεσμα σε μερικούς από εμάς. Παρ’ όλα αυτά, είναι συνήθως υπερτιμημένα και θα έπρεπε στην καλύτερη περίπτωση να διατηρήσει τα υπάρχοντα μαλλιά από το να αναπτύξει νέα μαλλιά στο τριχωτό της κεφαλής.