Youmag.gr
Πώς να ταξιδέψετε σε όλον τον κόσμο “δωρεάν” Πώς να ταξιδέψετε σε όλον τον κόσμο “δωρεάν”
ΤΑΞΙΔΕΨΤΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ εύκολα και οικονομικά. Με λίγη εξάσκηση και προσπάθεια, μπορείτε να ταξιδέψετε πραγματικά στον κόσμο χωρίς να ξοδέψετε χρήματα Η άποψη, ότι... Πώς να ταξιδέψετε σε όλον τον κόσμο “δωρεάν”

ΤΑΞΙΔΕΨΤΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ εύκολα και οικονομικά. Με λίγη εξάσκηση και προσπάθεια, μπορείτε να ταξιδέψετε πραγματικά στον κόσμο χωρίς να ξοδέψετε χρήματα Η άποψη, ότι τα ταξίδια είναι ακριβά και δύσκολα αποτελεί απλώς μια «καραμέλα» των ταξιδιωτικών πρακτορείων, των ξενοδοχειακών αλυσίδων και του συστήματος των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Η τουριστική βιομηχανία προσπαθεί να προωθήσει πακέτα διακοπών με κρουαζιέρες και ταξίδια με διαμονή σε πολυτελή τουριστικά θέρετρα. Θέλουν να κάνουν τους καταναλωτές να επιλέξουν το πακέτο των διακοπών τους με τον ίδιο τρόπο που θα διάλεγαν ένα καινούριο τζάκετ στο mall. Ο στόχος τους είναι ο αριθμός της πιστωτικής σας κάρτας.

Η τουριστική βιομηχανία δεν θα ήθελε να μάθετε τα απλά μυστικά ενός ανέξοδου ταξιδιού. Παρ’ όλα αυτά εγώ θα τα μοιραστώ μαζί σας. Η εμπειρία της περιπλάνησης στο κόσμο, χωρίς τίποτε άλλο εκτός από αισιοδοξία και καλή θέληση, μπορεί να είναι τρομακτική, ο δρόμος προς την προσωπική ελευθερία ωστόσο αρχίζει με ένα άλμα προς την πίστη.

1.Ανακαλύψτε την χαρά του ταξιδιού

Το ταξίδι απελευθερώνει τον άνθρωπο από το πλαίσιο της καθημερινής ρουτίνας. Θα ανακαλύψετε νέα μέρη, θα γνωρίσετε καινούριους ανθρώπους, θα δοκιμάσετε καινούριες γεύσεις και θα μάθετε πράγματα για τον κόσμο – και για τον εαυτό σας- που δεν φανταστήκατε ποτέ ότι ήταν πιθανά.

Ότι πιο συναρπαστικό στα ταξίδια είναι η χαρά της νέας εμπειρίας- και οι νέες εμπειρίες είναι δωρεάν. Περπατήστε στους δρόμους μια πόλης. Σταματήστε και συνομιλήστε με τους ντόπιους. Παρατηρείστε τους ανθρώπους σε ένα πάρκο. Σκαρφαλώστε στην κορυφή ενός λόφου και δείτε τον ήλιο να δύει πάνω από τον ωκεανό. Η απλή χαρά που αντλεί κανείς από την εμπειρία ενός νέου μέρους εξαρτάται από το πόσο επιθυμεί να ταξιδέψει σε ένα νέο τόπο. Γι’ αυτό δεν χρειάζεται κανένα πακέτο.

Aegean Airlines – Ο μεγαλύτερος ελληνικός αερομεταφορέας σας ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο με μοναδικές προσφορές!

2.Ελαχιστοποιήστε τις ανάγκες σας

Η σύγχρονη αμερικάνικη οικονομία είναι χτισμένη πάνω στην λανθασμένη υπόθεση, ότι οι άνθρωποι έχουν συνεχώς την ανάγκη να αγοράζουν νέα αγαθά και υπηρεσίες. Αυτό αποτελεί ακόμα μια «καραμέλα». Οι άνθρωποι χρειάζονται καθαρό αέρα, υγιεινή διατροφή, καθαρό νερό, σωματική άσκηση, δημιουργικά ερεθίσματα, συντροφικότητα, αυτοπεποίθηση και ένα ασφαλές μέρος για να κοιμηθούν.
Όλα αυτά είναι εύκολο να τα αποκτήσει κανείς. Τα περισσότερα είναι δωρεάν.

Για καθαρό αέρα, βγείτε έξω. Για σωματική άσκηση, περπατήστε. Αποκτήστε δημιουργικά ερεθίσματα επισκεπτόμενοι ένα καινούριο μέρος. Βρείτε συντροφιά σε έναν καινούριο φίλο. Ανεβάστε την αυτοπεποίθηση σας κλείνοντας την τηλεόραση, παίρνοντας μια βαθιά ανάσα και ανοίγοντας τους πνευματικούς σας ορίζοντες στις αρετές του κόσμου. Πράγματα όπως το φαγητό και το καταφύγιο στοιχίζουν πολύ φθηνότερα έξω από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ρίξτε μια ματιά παρακάτω, στο Ν.5 για δωρεάν τρόπους εύρεσης φαγητού και καταλύματος.

3.Υιοθετήστε αργούς ρυθμούς

Αν ζείτε στην Νέα Υόρκη και θέλετε να κάνετε διακοπές 2 βδομάδων στην Αφρική, θα είναι πολύ δύσκολο (αν και όχι ακατόρθωτο, βλ νούμερο οχτώ) να ταξιδέψετε δωρεάν. Παρ’ όλα αυτά, αν πιστεύετε ότι ο χρόνος είναι χρήμα, θα ξοδεύετε συνεχώς χρήματα. Ο χρόνος δεν είναι χρήμα. Ο χρόνος είναι δωρεάν. Έχετε όλο το χρόνο του κόσμου. Αντί να αγοράσετε ένα αεροπορικό εισιτήριο, πάρτε τη μηχανή σας και τραβήξτε δυτικά, αναπαλαιώστε κάποιο παλιό σας σκάφος, ή απλά ανεβείτε στο ποδήλατό σας και φύγετε μακριά από την πόλη. Όσο πιο αργά ταξιδεύετε, τόσο λιγότερα χρήματα θα ξοδεύετε. Εάν ωστόσο θέλετε να αρχίσετε το ταξίδι σας από κάποιον προορισμό μακριά αφιερώστε κάποιο χρόνο για να αναζητήσετε φθηνα αεροπορικα εισητηρια πολλές φορές οι πτήσεις με ενδιάμεσους σταθμούς μπορεί να είναι αρκετά φθηνότερες από τις απ’ευθείας πτήσεις.

4.Αφήστε πίσω σας τα πράγματα και τα απωθημένα σας

Όταν ταξιδεύετε δεν χρειάζεται να πληρώσετε ενοίκιο. Δεν χρειάζεστε αυτοκίνητο. Δεν χρειάζεστε φούρνο, στεγνωτήριο ρούχων, ηλεκτρικό, καλωδιακή τηλεόραση, συμμετοχή σε γυμναστήριο, καναπέ και καρέκλα για δυο ή μια ντουλάπα γεμάτη ρούχα.
Δεν χρειάζεστε κοστούμι και γραβάτα για να φορέσετε στη δουλειά σας γιατί δεν χρειάζεστε δουλειά. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την εξόφληση των λογαριασμών σας, γιατί δεν έχετε λογαριασμούς να πληρώσετε. Είστε ελεύθεροι.

5.Εμπιστευθείτε τους ανθρώπους και θα λάβετε ως αντάλλαγμα δωρεάν φαγητό και κατάλυμα.

Πολλοί άνθρωποι είναι πρόθυμοι να ανοίξουν το σπίτι τους σε ταξιδιώτες. Αν συμβάλλεται κι εσείς με μερικές αγγαρείες μπορείτε να εξασφαλίσετε ένα δωρεάν γεύμα. Τα CouchSurfing.org και WWOOF είναι δυο εκπληκτικά online δίκτυα που βοηθάνε τους ταξιδιώτες να έρθουν σε επαφή με τοπικούς οικοδεσπότες. Τα μέλη του CouchSurfing είναι πρόθυμα να προφέρουν κατάλυμα στους ταξιδιώτες για μια δυο νύχτες. Το WWOOF φέρνει σε επαφή τους ταξιδιώτες με γεωργούς οργανικών καλλιεργειών που επιθυμούν να προσφέρουν ένα πιάτο φαγητό και ένα δωμάτιο με αντάλλαγμα ένα επιπλέον χέρι βοήθειας. Πολλά μέλη και των δύο δικτύων αναζητούν μια εναλλακτική πρόταση ενάντια στην υψηλή απήχηση της κουλτούρας της κατανάλωσης.

6.Αναπτύξτε μια χρήσιμη τέχνη ή ικανότητα

Αν διαθέτετε κάποιες ικανότητες, όπως το μαγείρεμα, η περιποίηση των ζώων, το μασάζ, γνωρίζετε από μουσική ή έχετε κάποιες βασικές γνώσεις ξυλουργικής, μπορείτε να τις ανταλλάξετε για δωρεάν φαγητό και κατάλυμα κατά την διάρκεια του ταξιδιού σας. Ικανότητες που εκτιμώνται παγκοσμίως, όπως το μαγείρεμα, είναι οι καλύτερες, παρόλο που οι εξειδικευμένες ικανότητες, όπως η κατασκευή ιστοσελίδων, οι οποίες έχουν υψηλή ζήτηση, μπορεί να αποδειχθούν πολύ χρήσιμες. Οι γνώστες της αγγλικής σε επίπεδο γηγενούς έχουν την δυνατότητα να ταξιδεύουν στο κόσμο, δωρεάν, κάνοντας μαθήματα αγγλικών σε κάθε προορισμό που επισκέπτονται. Όσο πιο αργά ταξιδεύει κανείς, τόσο πιο εύκολα μπορεί να κάνει συμφωνίες με αμοιβαίο όφελος με μια εγχώρια κοινότητα ή έναν οικοδεσπότη.

7.Βγείτε από την πόλη

Παρόλο που είναι πιθανό να ταξιδέψετε δωρεάν και σε μια μεγάλη πόλη, κάτι τέτοιο είναι ωστόσο πάρα πολύ δύσκολο. Οι πόλεις έχουν οικοδομηθεί πάνω στην έννοια του χρήματος, και ανάγκες όπως ο φρέσκος αέρας, το καθαρό νερό και ένα ασφαλές μέρος για να κοιμηθεί κανείς είναι δύσκολο να εξυπηρετηθούν μέσα στο αστικό περιβάλλον. Προτιμείστε την εξοχή, όπου οι άνθρωποι είναι πιο χαλαροί, το φαγητό είναι σε αφθονία και θα βρεθεί κάποιο δωμάτιο για έναν ταξιδιώτη, να ξαποστάσει και να κοιμηθεί.

8.Βρείτε μια δουλειά που να σας αρέσει και να περιλαμβάνει ταξίδια

Αν χρειάζεστε ένα εισόδημα προκειμένου να πληρώσετε τα δάνεια σας ή να συντηρήσετε τα παιδιά σας, βρείτε μια εργασία που απαιτεί πολλά ταξίδια. Υπάρχουν πολλές διαθέσιμες θέσεις εργασίας στην παγκόσμια οικονομία που απαιτούν ταξίδια. Φυσικά, ορισμένα ταξίδια γίνονται πιο ελκυστικά από άλλα, και πολλές θέσεις που απαιτούν ταξίδια, συνδέονται επίσης με την καταστροφή του τοπικού οικοσυστήματος και αντιβαίνουν στους παραδοσιακούς τρόπους ζωής. Αποφύγετε τις ανήθικες εργασίες – όσο αυτό είναι δυνατόν- γιατί θα βλάψει την υγεία σας και ακόμα περισσότερο την ψυχή σας. Για ιδέες σχετικά με θέσεις εργασίας αναζητήστε διάφορα ταξιδιωτικά sites ή σελιδες ευρέσεως εργασίας.

9.Αγκαλιάστε την έννοια της τυχαίας αναζήτησης

Το να ταξιδέψει κανείς τον κόσμο χωρίς να ξοδέψει χρήματα απαιτεί ένα μείγμα έγκαιρου σχεδιασμού και προθυμίας για αξιοποίηση ευκαιριών και προσαρμογή στις καταστάσεις.