Youmag.gr
Συστήματα του σώματος Συστήματα του σώματος
Το σώμα μας δομές είναι τοποθετημένα σε πολλά διαφορετικά συστήματα του σώματος, το καθένα με τη δική του ειδική λειτουργία. Οι μικρότερες μονάδες από... Συστήματα του σώματος

Το σώμα μας δομές είναι τοποθετημένα σε πολλά διαφορετικά συστήματα του σώματος, το καθένα με τη δική του ειδική λειτουργία. Οι μικρότερες μονάδες από το σώμα, τα ΚΎΤΤΑΡΑ, τα οποία μοιράζονται ορισμένα χαρακτηριστικά. Αυτές οι μικροσκοπικές δομές συλλέγονται σε ΙΣΤΟΎΣ, οι οποίες είναι τοποθετημένα σε ΌΡΓΑΝΑ. Διαφορετικά συστήματα του σώματος αποτελούνται από συλλογές των κυττάρων, των ιστών και των οργάνων με ένα κοινό σκοπό.

INTEGUMENTARY ΣΎΣΤΗΜΑ
Το δέρμα, τα μαλλιά και τα νύχια μορφή του σώματος εξωτερικό κάλυμμα ή περίβλημα. Θα βοηθήσει να προστατεύσει το σώμα εσωτερικά μέρη από τη φθορά και να παρέχει ένα εμπόδιο για την εισβολή των μολυσματικών οργανισμών. Ένας ενήλικας είναι το δέρμα που καλύπτει μια περιοχή περίπου 2 m2 ή 22 τετραγωνικά πόδια.

ΤΟ ΜΥΪΚΌ ΣΎΣΤΗΜΑ
Το μυϊκό σύστημα αποτελείται από στρώματα μυών που καλύπτουν τα οστά του σκελετού, εκτείνονται κατά μήκος των αρθρώσεων, και μπορεί να συστέλλεται και να χαλαρώνει για να παράγουν κίνηση.

Θέλεις να μειώσεις τον λογαριασμό του ρεύματός σου; Είναι απλό!

ΤΟ ΣΚΕΛΕΤΙΚΌ ΣΎΣΤΗΜΑ

Ο σκελετός είναι ένα ισχυρό αλλά ευέλικτο πλαίσιο των οστών και του συνδετικού ιστού. Παρέχει υποστήριξη για το σώμα και την προστασία για πολλά από τα εσωτερικά μέρη.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΚΌ ΣΎΣΤΗΜΑ
Αυτό το σύστημα αποτελείται από την καρδιά και το δίκτυο των αγγείων που μεταφέρουν το αίμα. Παρέχει οξυγόνο και θρεπτικές ουσίες στα κύτταρα του σώματος και απομακρύνει τα προϊόντα αποβλήτων.

ΝΕΥΡΙΚΌ ΣΎΣΤΗΜΑ
Το νευρικό σύστημα είναι το σώμα κεντρικό σύστημα ελέγχου. Αποτελείται από τον εγκέφαλο, το νωτιαίο μυελό, και ένα δίκτυο από νεύρα που εκτείνονται προς τα έξω το υπόλοιπο σώμα.

ΤΟ ΛΕΜΦΙΚΌ ΣΎΣΤΗΜΑ
Αυτό το σύστημα είναι ένα δίκτυο αγγείων που συλλέγει το υγρό από τους ιστούς και επιστρέφει το αίμα. Περιέχει, επίσης, ομάδες κυττάρων που προστατεύουν το σώμα ενάντια στη μόλυνση.

ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΌ ΣΎΣΤΗΜΑ

Το αναπνευστικό σύστημα είναι επικεντρωμένη στους πνεύμονες, τα οποία λειτουργούν για να πάρει τη ζωή-δίνοντας οξυγόνο στο αίμα. Μπορούν επίσης να απελευθερώσει το σώμα των αποβλήτων του προϊόντος, το διοξείδιο του άνθρακα.

Με κάθε burger, δώρο αναψυκτικό 330ml!

ΕΝΔΟΚΡΙΝΙΚΌ ΣΎΣΤΗΜΑ
Πολλές διεργασίες του σώματος, όπως την ανάπτυξη και την παραγωγή ενέργειας, σε σκηνοθεσία ορμόνες. Αυτές οι χημικές ουσίες που απελευθερώνονται από τους αδένες του ενδοκρινικού συστήματος.

ΠΕΠΤΙΚΌ ΣΎΣΤΗΜΑ
Το πεπτικό σύστημα λαμβάνει την τροφή που χρειάζεται το σώμα για να τροφοδοτήσουν τις δραστηριότητές της. Να σπάσει τα τρόφιμα σε μονάδες που ονομάζονται θρεπτικά συστατικά και απορροφά τα θρεπτικά συστατικά στο αίμα.

ΟΥΡΟΠΟΙΗΤΙΚΟΎ ΣΥΣΤΉΜΑΤΟΣ
Τα κύτταρα του σώματος παράγουν απόβλητα προϊόντα, πολλά από τα οποία αποβάλλονται στα ούρα. Η δουλειά του ουροποιητικού συστήματος είναι να κάνει τα ούρα και το αποβάλει από το σώμα.

ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΙΚΌ ΣΎΣΤΗΜΑ
Τα αρσενικά και θηλυκά μέρη του αναπαραγωγικού συστήματος που παράγει το σπέρμα και τα αυγά που απαιτούνται για να δημιουργήσετε ένα νέο πρόσωπο. Φέρνουν επίσης και αυτά τα μικροσκοπικά κύτταρα μαζί.

ΚΎΤΤΑΡΑ

Τα βασικά δομικά στοιχεία του σώματος είναι μικροσκοπικές δομές που ονομάζονται κύτταρα. Το ανθρώπινο σώμα περιέχει τρισεκατομμύρια κύτταρα, τα οποία εμπίπτουν σε διάφορους τύπους – νευρικά κύτταρα, κύτταρα μυών, την παχιά κύτταρα, ηπατικά κύτταρα, και ούτω καθεξής – το καθένα με μια διαφορετική λειτουργία.

Ένα τυπικό κύτταρο έχει ένα κεντρικό πυρήνα που περιβάλλεται από μερικά jellylike υλικό που ονομάζεται κυτταρόπλασμα. Καλύπτει το κυτταρόπλασμα είναι η μεμβράνη του πλάσματος. Αυτό ελέγχει την κίνηση των ουσιών μέσα και έξω από το κύτταρο.

ΤΑ ΝΕΥΡΙΚΆ ΚΎΤΤΑΡΑ

Τα νευρικά κύτταρα, ή νευρώνες, είναι ένα από τα πιο πολυάριθμα είδη των κυττάρων του σώματος. Κάθε νευρικό κύτταρο έχει ένα κεντρικό σώμα, που περιέχει τον πυρήνα του κυττάρου, και fibrelike προβλέψεις, οι οποίες μπορεί να είναι μέχρι 1 m (3 1/3 ft).

Το νευρικό σύστημα περιέχει δισεκατομμύρια νευρώνες, οι οποίοι συλλέγουν και να διαβιβάζουν πληροφορίες γύρω από το σώμα. Ο ενήλικος εγκέφαλος από μόνος του μπορεί να περιέχουν μέχρι και 25 δισεκατομμύρια νευρώνες.

ΚΎΤΤΑΡΑ

Τα κύτταρα έρχονται σε διαφορετικά σχήματα και μεγέθη, αλλά όλα έχουν κοινά χαρακτηριστικά. Τα περισσότερα κύτταρα έχουν έναν πυρήνα. Αυτό περιέχει το γενετικό υλικό, το οποίο κατευθύνει το κινητό δραστηριότητες. Το κυτταρόπλασμα περιέχει μικρές δομές που ονομάζονται οργανίδια. Υπάρχουν διάφοροι τύποι των οργανίδιο, το καθένα με μια συγκεκριμένη δουλειά. Τα μιτοχόνδρια, για παράδειγμα, παράγουν ενέργεια για το κύτταρο.

ΙΣΤΟΎΣ
Κελιά ομάδα μαζί για να σχηματίσουν τους ιστούς, το καθένα με συγκεκριμένες λειτουργίες. Συνδετικού ιστού είναι η πιο διαδεδομένη, χωρίζει και υποστηρίζει άλλους ιστούς και όργανα, και περιλαμβάνει χόνδρου και των οστών.

Ο λιπώδης ιστός είναι γεμάτη με παχιά κύτταρα, τα οποία παρέχουν την αποθήκευση ενέργειας και μόνωσης. Epithelial ιστού και προστατεύει γραμμές οι επιφάνειες από τα πολλά όργανα του σώματος. Άλλοι τύποι περιλαμβάνουν μυών και του νευρικού ιστού.

ΌΡΓΑΝΑ

Ιστούς ομαδοποιούνται στο σώμα για να σχηματίσουν όργανα. Αυτές περιλαμβάνουν τον εγκέφαλο, την καρδιά, τους πνεύμονες, τα νεφρά, και συκώτι. Κάθε όργανο του σώματος έχει μια συγκεκριμένη μορφή και αποτελείται από διαφορετικούς τύπους ιστών.

Για παράδειγμα, η καρδιά αποτελείται κυρίως από ένα εξειδικευμένο είδος του μυϊκού ιστού, η οποία συμβάσεις ρυθμικά για να παρέχουν την καρδιά άντλησης. Αλλά περιέχει επίσης νευρικού ιστού, το οποίο μεταφέρει τα ηλεκτρικά σήματα που προκαλούν οι συσπάσεις, και είναι επενδεδυμένα με επιθηλιακό ιστό.

ΕΓΚΕΦΆΛΟΥ

Ο εγκέφαλος είναι το πιο πολύπλοκο όργανο. Τα κύρια μέρη του περιλαμβάνουν τον εγκέφαλο, που ευθύνεται για τη σκέψη και τη λογική, και το στέλεχος του εγκεφάλου, η οποία ελέγχει ζωτικές διαδικασίες όπως η αναπνοή. Ο εγκέφαλος αποτελείται κυρίως από το νευρικό ιστό.