Youmag.gr
Ξοδεύοντας περισσότερα από όσα αντέχουμε Ξοδεύοντας περισσότερα από όσα αντέχουμε
Η ευκολία και η άνεση αποτελούν φυσικά σημαντικά κομμάτια στην καθημερινότητά μας. Όλοι θέλουμε να νιώθουμε άνετα και φροντίζουμε γι’ αυτό με κάθε τρόπο.... Ξοδεύοντας περισσότερα από όσα αντέχουμε

Η ευκολία και η άνεση αποτελούν φυσικά σημαντικά κομμάτια στην καθημερινότητά μας. Όλοι θέλουμε να νιώθουμε άνετα και φροντίζουμε γι’ αυτό με κάθε τρόπο. Ως εκ τούτου, κάθε μας ενέργεια αποσκοπεί στην εξασφάλιση ενός πιο εύκολου τρόπου διαβίωσης. Πολύ συχνά όμως κάτι τέτοιο επιφέρει συνέπειες στο πορτοφόλι μας που δεν μπορούμε να αντέξουμε. Πως κάνουμε οικονομία λοιπόν;

Ευτυχώς, είναι πολύ εύκολο να σταματήσουμε να σπαταλούμε χρήματα για την άνεσή μας. Βεβαίως και κάτι τέτοιο δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να στερούμαστε βασικά στοιχεία, τα οποία μας βοηθούν να νιώθουμε καλύτερα. Ωστόσο, η οικονομία δεν συνεπάγεται μειωμένο βιοτικό επίπεδο και πολλές φορές δεν απαιτεί καμία θυσία!

Πρώτα απ’ όλα, γιατί πρέπει σώνει και καλά να αγοράζεις κάθε πρωί τον καφέ σου; Φρόντισε να σηκώνεσαι από το κρεβάτι λίγα λεπτά νωρίτερα, έτσι ώστε να έχεις χρόνο να ετοιμάζεις το αγαπημένο σου ρόφημα από το σπίτι. Μπορεί στην αρχή να σε δυσκολέψει, αλλά αυτή η ρουτίνα θα γίνει η αγαπημένη σου. Η κουζίνα θα πλημμυρίζει από τα αρώματα του καφέ, ενώ θα μπορείς να τον απολαμβάνεις ακριβώς όπως σου αρέσει. Φυσικά, κάποιες μέρες μπορείς να επιτρέψεις στον εαυτό σου αυτή την απόλαυση. Όχι όμως κάθε μέρα, καθώς κάτι τέτοιο έχει δραματικό αντίκτυπο στα οικονομικά σου.

Μην σε παρασέρνουν οι διαφημίσεις

Μπροστά στον ηλεκτρονικό υπολογιστή παρελαύνουν κάθε μέρα χιλιάδες διαφημίσεις, οι οποίες παρουσιάζουν προϊόντα και υπηρεσίες που σου χρειάζονται. Ή μάλλον που νομίζεις ότι σου χρειάζονται. Στην αλήθεια, δημιουργούν ψεύτικες ανάγκες. Μην είσαι τόσο ενθουσιώδης και μην ξοδεύεις χρήματα σε κάτι που δεν θα χρησιμοποιήσεις.

Άνοιξε τον λογαριασμό σου δωρεάν στην Freedom24 και λάβε μια εντελώς δωρεάν μετοχή αξίας έως και $800

Εκτός από αυτά, μπορείς να επενδύσεις σε ένα ποδήλατο ή να βγάλεις μια κάρτα απεριορίστων διαδρομών. Χρησιμοποιώντας τα μέσα μαζικής μεταφοράς (ΜΜΜ) αντί για το αυτοκίνητό σου, φροντίζεις το περιβάλλον ενώ ταυτόχρονα εξοικονομείς χρήματα. Και στην περίπτωση του ποδηλάτου εκτός από οικονομία, ασκείσαι και επομένως κάνεις καλό στην υγεία σου.

Μία ακόμη επιλογή είναι εκείνη της ψυχαγωγίας. Ενημερώσου για τις εναλλακτικές δωρεάν ψυχαγωγίας εκεί κοντά που μένεις. Υπάρχουν πρωτοβουλίες δήμων που θα σε εκπλήξουν ευχάριστα. Αν σου αρέσει το διάβασμα, κάνε εγγραφή στη δημοτική βιβλιοθήκη ή ξεκίνα να κατεβάζεις βιβλία σε ψηφιακή μορφή. Και στην περίπτωση που έχεις ήδη αρκετά βιβλία που δεν τα χρειάζεσαι πια, ίσως μπορείς να σκεφτείς το ενδεχόμενο ανταλλαγής τους. Δανείσου ένα βιβλίο από κάποιον φίλο ή γνωστό, φροντίζοντας πάντοτε να το επιστρέφεις σε καλή κατάσταση. Αντίστοιχα, δάνεισε κι εσύ ένα βιβλίο.

Οργάνωση της μαγειρικής

Εφάρμοσε τον κανόνα της οργάνωσης στην μαγειρική. Με άλλα λόγια, πρόσεξε έτσι ώστε να έχεις αρκετό χρόνο για να μαγειρεύεις στο σπίτι. Ίσως σε βολεύει να προετοιμάζεις τα γεύματα της εβδομάδας από το Σαββατοκύριακο και να τα αποθηκεύεις στο ψυγείο. Όπως και να σε βολεύει όμως, απόφυγε να παραγγέλνεις συχνά. Όχι μόνο είναι κοστοβόρο, αλλά παράλληλα είναι επιζήμιο για την υγεία σου. Γι’ αυτό και είναι πολύ καλό να μειώσεις την συχνότητα των έτοιμων γευμάτων.

Αυτές είναι λίγες μονάχα από τις επιλογές που σου προσφέρονται, ώστε να βελτιώσεις την καθημερινότητά σου και να μειώσεις τα έξοδά σου αναίμακτα. Σιγά σιγά θα συνηθίσεις και θα δεις ότι η σωστή διαχείριση των οικονομικών δεν θέλει κόπο, αλλά τρόπο!