Youmag.gr
Είναι πραγματικά αξιοθαύμαστη η επιτυχία της λεγόμενης οικολογίας, στον τομέα τής επιβολής πολλών απόψεών της ως αξιωμάτων, ως δογματικών αληθειών που δεν αμφισβητούνται. Μια...

Είναι πραγματικά αξιοθαύμαστη η επιτυχία της λεγόμενης οικολογίας, στον τομέα τής επιβολής πολλών απόψεών της ως αξιωμάτων, ως δογματικών αληθειών που δεν αμφισβητούνται. Μια από αυτές αφορά την πυρηνική ενέργεια, τους πυρηνικούς αντιδραστήρες.

Κάθε «σκεπτόμενος άνθρωπος» οφείλει να είναι αντίθετος με τους πυρηνικούς αντιδραστήρες, επειδή είναι ανεξέλεγκτοι οι ενδεχόμενοι κίνδυνοι, τεράστια η επιβάρυνση του περιβάλλοντος από τα ραδιενεργά κατάλοιπα, αόρατος και πολύ επικίνδυνος ο εχθρός κοκ.

Φυσικά, μια απλή αναφορά στον αριθμό των νεκρών και τραυματιών από …εργατικά ατυχήματα στα εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος από άνθρακα, σε σύγκριση με τα υποθετικά θύματα της ραδιενέργειας από πυρηνικά εργοστάσια, θα έφθανε να καταρριφθεί το «επιχείρημα», αλλά ποιος νοιάζεται για την αλήθεια.

Στο www.cosmoteinsurance.gr, οι πελάτες μπορούν να συγκρίνουν τιμές και καλύψεις μέσα από μεγάλο εύρος ασφαλιστικών εταιριών

Ιλιγγιώδες λουτρό ακτινοβολίας

Άλλωστε, η ιατρική επιβάλλει καθημερινά τον πληθυσμό σε ιλιγγιώδες λουτρό ακτινοβολίας, μέσω κυρίως των αξονικών τομογραφιών και άλλων παρόμοιων εξετάσεων, μπροστά στις οποίες το Τσέρνομπιλ είναι αμελητέα ποσότητα…

Δεν είναι, όμως, πάντα αθώα τα «λάθη» της λεγόμενης οικολογίας. Η ιστορία της υπερθέρμανσης του πλανήτη λόγω του φαινομένου του θερμοκηπίου, η οποία καταλήγει σε προτάσεις για ήπιες ή ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπως είναι οι ανεμογεννήτριες και τα αιολικά πάρκα ή η χρήση υδρογόνου ή αιθανόλης ως καυσίμων, στηρίζουν σαφέστατα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα. Κι είναι απορίας άξιο γιατί είμαστε πρόθυμοι να χαρακτηρίσουμε ως διεφθαρμένα και αντικοινωνικά τα λόμπι της πυρηνικής ενέργειας ή των πετρελαϊκών εταιρειών, ενώ δεχόμαστε a priori ως ενάρετες τις λεγόμενες «πράσινες επιχειρήσεις».

Φαινόμενο του θερμοκηπίου

Το φαινόμενο του θερμοκηπίου οφείλεται κυρίως στο διοξείδιο του άνθρακα, ενός αερίου (και όχι ρύπου, όπως, κακώς, το χαρακτηρίζουν πολλοί) που αυξάνεται από τη χρήση ορυκτών καυσίμων στην παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος (28%), τις μεταφορές (13%) και την αποδάσωση (18%). Για να σταθεροποιηθεί η κατάσταση, χρειάζεται η παραγωγή διοξειδίου του άνθρακα να σταθεροποιηθεί στα 500 κιλά ετησίως ανά άτομο κι αυτό σημαίνει μείωση 11 φορές της παραγωγής στις ΗΠΑ ενώ μόνο 4 φορές στη Γαλλία. Κι αυτό επειδή η τελευταία παράγει το 95% της ηλεκτρικής της ενέργειας από πυρηνικούς και υδροηλεκτρικούς σταθμούς, οι οποίοι είναι πεντακάθαροι, όσον αφορά το διοξείδιο του άνθρακα.

Οι λεγόμενοι οικολόγοι προωθούν π.χ. τις ανεμογεννήτριες. Πέραν της τεράστιας ανάλωσης φυσικών πόρων και ενέργειας που απαιτεί η ίδια η κατασκευή, μεταφορά και εγκατάστασή τους, στη Γαλλία οι αρμόδιοι υπολογίζουν ότι θα χρειάζονταν περίπου 25.000 τέτοιες για να καλύψουν μόλις το 1% των ενεργειακών αναγκών τους. Κι ενώ ένα νέος μεγάλος πυρηνικός αντιδραστήρας κοστίζει 3 δις ευρώ, οι Γάλλοι υπολογίζουν ότι για να πάρουν με ανεμογεννήτριες την ίδια ποσότητα ενέργειας που παράγει αυτός, θα έπρεπε να δαπανήσουν 30 δις ευρώ ή το 2% του ΑΕΠ τους!!!

Το insurancemarket.gr είναι η μεγαλύτερη και πιο αποτελεσματική πλατφόρμα σύγκρισης ασφαλειών από την Νο1 εταιρεία online διαμεσολάβησης στην Ελλάδα

Γενετικώς τροποποιημένοι οργανισμοί

Την ίδια ακαριαία απέχθεια προκαλούν στους λεγόμενους οικολόγους και οι ΓΤΟ (γενετικώς τροποποιημένοι οργανισμοί) που έχουν λύσει το παγκόσμιο πρόβλημα των τροφίμων και θα μπορούσαν, επίσης, να συμβάλλουν αποφασιστικά στην προστασία από την υπερθέρμανση του πλανήτη και το φαινόμενο του θερμοκηπίου, όπως ήδη συμβάλλουν στην παραγωγή φαρμακευτικών ουσιών τεράστιας πολυπλοκότητας και σημασίας. Κι αυτό γιατί μπορούν να δημιουργηθούν ποικιλίες ΓΤΟ που έχουν πολύ μικρότερες ανάγκες σε νερό, λιπάσματα και ζιζανιοκτόνα, ανακουφίζοντας έτσι το περιβάλλον.

Επομένως, αντί να στηρίζουν οι λεγόμενοι οικολόγοι την έρευνα και τη συστηματική παραγωγή ΓΤΟ, τάσσονται αναφανδόν υπέρ των λεγόμενων «βιολογικών καλλιεργειών», η γενίκευση των οποίων θα μπορούσε να καταδικάσει σε θάνατο από ασιτία τα 2/3 του πλανήτη, προκειμένου ο οικολόγος της Εκάλης να καταναλώνει πανάκριβα βιολογικά παξιμάδια.

Το απίστευτο στην ιστορία αυτή είναι ότι ουδέποτε κανείς απέδειξε τον παραμικρό κίνδυνο από τους ΓΤΟ.

Όλα όσα αναφέρονται εναντίον τους είναι εντελώς υποθετικά ή αποτέλεσμα αυθαίρετων συλλογισμών και υπολογισμών. Η οικολογία ταυτίζεται σε τόσο μεγάλο βαθμό με την αυθαιρεσία, όσο μόνο η θρησκεία μπορεί να την συναγωνιστεί. Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο ότι αποτελεί, κατά πολλούς τρόπους, τη θρησκεία της εποχής μας!

Δείτε το παράδειγμα των περίφημων «νιτρικών», τα οποία μετρώνται μετά μανίας στο νερό, αν και δεν έχουν καμία τοξικότητα για τον άνθρωπο. Καθώς έχουμε πλέον ευαίσθητες μεθόδους μέτρησής των, θεωρούμε τα 50mg στο λίτρο ως όριο και το νερό μολυσμένο και ακατάλληλο αν περιέχει παραπάνω. Την ίδια στιγμή, τα μαρούλια περιέχουν 2.000mg στο κιλό. Επομένως, με 2-3 πιρουνιές μαρουλοσαλάτας έχουμε καταναλώσει όσα νιτρικά περιέχονται σε ένα λίτρο «μολυσμένου» νερού. Η διαφορά είναι ότι οι οικολόγοι μας, δεν έχουν βάλει στο μάτι τα μαρούλια.

Ας μην τους βάζουμε λοιπόν ιδέες…