Youmag.gr
Καλοκαιρινές διακοπές σε low budget Καλοκαιρινές διακοπές σε low budget
Οι καλοκαιρινές διακοπές αποτελούν το σημείο ανάσα για κάθε άνθρωπο. Είναι αυτές οι ημέρες που περιμένουμε όλο το χρόνο με μεγάλη προσμονή. 4,5,10,15 ημέρες δεν έχει... Καλοκαιρινές διακοπές σε low budget

Οι καλοκαιρινές διακοπές αποτελούν το σημείο ανάσα για κάθε άνθρωπο. Είναι αυτές οι ημέρες που περιμένουμε όλο το χρόνο με μεγάλη προσμονή. 4,5,10,15 ημέρες δεν έχει σημασία – οι διακοπές είναι εκεί και σας περιμένουν να τις αρπάξετε!

Πως όμως στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, μπορείτε να βρείτε οικονομικά πακέτα διακοπών; Τι πρέπει να κάνετε ώστε να εξοικονομήσετε χρήματα από τις διακοπές σας αλλά ταυτόχρονα να μην μειώσετε τη ποιότητά τους;

Εδώ, σ’αυτό το άρθρο, σας έχουμε τις καλύτερες επιλογές για οικονομικές αλλά ταυτόχρονα ποιοτικές καλοκαιρινές διακοπές!

Προγραμματισμός

Ο προγραμματισμός των διακοπών σας πρέπει να γίνει η λέξη που θα σας συνοδεύει μέχρι την αναχώρησή σας. Εάν έχετε σκοπό να ταξιδέψετε εντός Ελλάδας σε ημερομηνίες high season ή στο εξωτερικό καθόλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, τότε θα πρέπει να κάνετε κράτηση 3-5 μήνες πριν την ημερομηνία που θέλετε να φύγετε. Εάν σκέφτεστε να πάτε καλοκαιρινές διακοπές σε ημερομηνίες low season , εντός της χώρας μας, τότε ακόμα και ένα μήνα πριν μπορείτε να βρείτε αρκετά σημαντικές προσφορές! Αυτό όμως που πρέπει να προσέξετε και να δώσετε ιδιαίτερη σημασία, είναι ο προγραμματισμός σας. Να έχετε κλείσει ξενοδοχεία και αεροπορικά από ημέρες πριν, έτσι ώστε να μην τρέχετε τελευταία στιγμή και επίσης να εκμεταλλευτείτε όσο το δυνατόν χαμηλές τιμές λόγω early booking.

Aegean Airlines – Ο μεγαλύτερος ελληνικός αερομεταφορέας σας ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο με μοναδικές προσφορές!

Αναζήτηση των πιο φθηνών μέσων

Το αεροπλάνο δεν είναι πάντα το πιο ακριβό μέσο και αντίθετα το λεωφορείο δεν είναι το πιο φθηνό! Ο σωστός προγραμματισμός – όπως σας αναφέραμε στην πρώτη παράγραφο – θα σας αποφέρει και τα σωστά κοστολόγια, όποιο μέσο και να επιλέξετε. Και επειδή η άνεση του αεροπλάνου σε μακρινούς προορισμούς δε συγκρίνεται με το λεωφορείο, σίγουρα θα θέλετε να επιλέξετε το αεροπλάνο και κάποιο φθηνά αεροπορικά εισιτήρια για το ταξίδι σας. Έτσι, με την σωστή οργάνωση του ταξιδιού σας θα κερδίσετε τόσο σε χρήματα όσο και θα έχετε τη μεγαλύτερη δυνατή άνεση στη μεταφορά σας.

Κάντε μικρές υποχωρήσεις

Μικρές υποχωρήσεις στα «θέλω» σας θα σας αποφέρουν μεγάλο οικονομικό κέρδος! Εάν π.χ. θέλετε να πάτε διακοπές μέσα στην high season του 15Αύγουστου, τότε είναι λογικό να πληρώσετε αρκετά χρήματα. Γιατί δεν σκέφτεστε να μεταφέρετε τις διακοπές σας για Αρχές Ιουνίου ή τον Σεπτέμβριο; Τον Σεπτέμβριο είναι η ιδανική εποχή για ήρεμες διακοπές : Οι θάλασσες είναι πολύ ζεστές, τα μαγαζιά δεν είναι φίσκα όπως τον Αύγουστο και έτσι η ποιότητα και το service είναι σε πολύ υψηλότερο επίπεδο.

Πηγαίνοντας καλοκαιρινές διακοπές σε περιόδους μη υψηλής ζήτησης θα επωφεληθείτε από το υψηλότερο επίπεδο υπηρεσιών καθώς και τις χαμηλότερες τιμές! Επίσης, εάν γιατί να προτιμήσετε ένα ξενοδοχείο με κάποιες παροχές αντί για ενοικιαζόμενα δωμάτια; Εφόσον τα δωμάτια είναι ευρύχωρα και καθαρά, δεν υπάρχει λόγος να πληρώσετε εξτρά χρήματα σε ξενοδοχείο. Το καλοκαίρι αυτό που χρειάζεστε είναι ένα καθαρό δωμάτιο για τον ύπνο και το μπάνιο. Όλη την υπόλοιπη ημέρα την περνάτε στη παραλία και στις βόλτες!

Petas.gr με τα πιο φθηνά αεροπορικά εισιτήρια για Ελλάδα και όλο τον κόσμο

Επιλέξτε αεροπορικές εταιρείες low cost

Εάν έχετε σκοπό να πάτε αεροπορικώς στο μέρος των διακοπών σας, τότε μια πολύ καλή επιλογή είναι να δείτε τα δρομολόγια των εταιρειών χαμηλού κόστους. Όπως αναφέρει και στο newsbeast στο άρθρο του, επιλέγοντας εταιρεία low cost μπορείτε να εξοικονομήσετε αρκετό κέρδος κάνοντας μικρές υποχωρήσεις όπως ότι δεν θα έχετε γεύμα onboard, δε θα σερβιριστείτε καφέ κ.ο.κ. Πόσο σημασία έχει όμως να πιείτε δωρεάν καφέ, μπροστά στα πολύ χαμηλότερα αεροπορικά εισιτήρια που θα αποκτήσετε; Οι εταιρείες low cost προσφέρουν πολύ προσιτά αεροπορικά ναύλα όχι μειώνοντας τα επίπεδα ασφαλείας τους, αλλά μειώνοντας τα επίπεδα δωρεάν παροχών όπως των γευμάτων στο αεροπλάνο, τις βαλίτσες(πέρα από τη δωρεάν χειραποσκευή),κ.α.

Έτσι, εάν βρεθείτε σε μια εταιρεία low cost, όπως είναι η Ryanair, και θέλετε να πιείτε έναν καφέ θα πρέπει να τον πληρώσετε στο αεροπλάνο είτε με κάρτα είτε με μετρητά. Όμως, από την άλλη, θα έχετε τη δυνατότητα να αποκτήσετε τα αεροπορικά εισιτήρια σε ιδιαίτερα προνομιακές τιμές και να ταξιδέψετε σε όλη την Ευρώπη με τιμές που δεν φαντάζεστε! Εσείς τι θα προτιμούσατε; Δωρεάν παροχές στο αεροπλάνο και ακριβά αεροπορικά εισιτήρια ή φθηνά αεροπορικά και καθόλου εξτρά παροχές; Πάντα βέβαια με το ίδιο υψηλό επίπεδο ασφάλειας των αεροπλάνων, που προσφέρουν όλες οι Ευρωπαϊκές εταιρείες!

Συμβουλευτείτε τους ειδικούς

Υπάρχουν αρκετές ιστοσελίδες που ειδικεύονται στα αεροπορικά και όχι μόνο ταξίδια. Οι συγκεκριμένες ιστοσελίδες, θα σας προτείνουν ό,τι καλύτερο χρειάζεστε για το ταξίδι σας. Από οδηγούς για τις πιο δημοφιλείς πόλεις όπως πως να περάσετε στις διακοπές σας με τα λιγότερα δυνατά χρήματα! Πριν από κάθε ταξίδι σας ρίξτε μια ματιά στις συγκεκριμένες ιστοσελίδες, διαβάστε τα άρθρα των έμπειρων ταξιδιωτών και προσαρμόστε τις συμβουλές τους, στο δικό σας ταξίδι!

Προτιμήστε τα έμπειρα ταξιδιωτικά γραφεία

Σίγουρα δε θέλετε να είστε εσείς το πειραματόζωο σε ένα καινούργιο ταξιδιωτικό γραφείο. Οπότε, αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να επιλέξετε ένα έμπειρο και με καταξίωση, ταξιδιωτικό γραφείο για τις ανάγκες σας. Η petas, είναι το μεγαλύτερο website αλλά και γραφείο με φυσική παρουσία σε πάνω από 20 χώρες όπου προσφέρει φθηνά αεροπορικά εισιτήρια και υπηρεσίες ταξιδιού . Μέσα από την ιστοσελίδα της petas.gr έχετε τη δυνατότητα να κλείσετε φθηνά αεροπορικά, ξενοδοχείο και διαμονή καθώς και έξτρα υπηρεσίες όπως ενοικίαση αυτοκινήτου, ταξιδιωτική ασφάλεια, κ.α.

Κάθε ταξίδι και κάθε περίοδος διακοπών μπορεί να γίνει πολύ ενδιαφέρον και πολύτιμη ακόμα και με λίγα χρήματα. Το παν είναι ο προγραμματισμός και η διάθεση για -μικρές- υποχωρήσεις από τη μεριά σας!