Youmag.gr
Προώθηση Ιστοσελίδων στην Ελλάδα του 2021 Προώθηση Ιστοσελίδων στην Ελλάδα του 2021
Aν έχετε ιστοσελίδα και την προωθείτε είστε στον μαγικό κόσμο του Internet Marketing Το internet marketing είναι πλέον η κορυφαία τάση στον κόσμο σε... Προώθηση Ιστοσελίδων στην Ελλάδα του 2021

Aν έχετε ιστοσελίδα και την προωθείτε είστε στον μαγικό κόσμο του Internet Marketing

Το internet marketing είναι πλέον η κορυφαία τάση στον κόσμο σε ό,τι αφορά την προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών. Ο λόγος γι’ αυτό είναι πάρα πολύ απλός: το internet είναι πλέον το πιο δημοφιλές μέσο για την διασκέδαση την ενημέρωση του κόσμου αλλά και την προώθηση ιστοσελίδων. Πρόκειται για το μόνο πλέον Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης στη ουσία, καθώς τα παραδοσιακά μέσα – τηλεοπτικά κανάλια, ραδιοφωνικοί σταθμοί, εφημερίδες και περιοδικά – στην ουσία απλά φυτοζωούν. Ο κόσμος περνά το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου του πλέον online, οπότε λογικό είναι να θέλει και να προσπαθεί να κάνει όσο το δυνατόν περισσότερα από εκεί.

Με κάθε νέα σύνδεση ρεύματος ή φυσικού αερίου κερδίζετε 50€ δωροκάρτα Shell

Πέρα από τη διασκέδαση και την ψυχαγωγία λοιπόν, ο κόσμος χρησιμοποιεί κατά κόρον το διαδίκτυο και για να ψωνίσει, να αγοράσει υπηρεσίες και να κάνει έρευνα αγοράς γενικότερα. Αυτό γίνεται γιατί με το πάτημα ενός ή μερικών κουμπιών, μπορεί κανείς να βρει πολύ περισσότερες πληροφορίες, τιμές κι επιλογές απ’ ότι κάνοντας μία επίσκεψη στην αγορά ή κάποιο εμπορικό κέντρο και μάλιστα σε σχεδόν μηδενικό χρόνο. Όποιος λοιπόν θέλει να βρει νέους πελάτες για την επιχείρηση του, θα πρέπει να τους «ψαρέψει» από το μέρος στο οποίο συχνάζουν κι αυτό το «μέρος», δεν είναι άλλο από το internet.

Προώθηση Ιστοσελίδων στην Ελλάδα του 2016

Το digital marketing στην Ελλάδα

Το digital marketing στην Ελλάδα μέχρι πριν από μερικά χρόνια δεν ήταν σχεδόν καθόλου ανεπτυγμένο. Κύριος λόγος γι’ αυτό ήταν το γεγονός ότι οι γρήγορες συνδέσεις άργησαν να έλθουν στα μέρη μας, οπότε πολλές επιχειρήσεις ήταν επιφυλακτικές απέναντι στη διαφήμιση στο διαδίκτυο, καθώς περίμεναν να δουν αν και κατά πόσο «θα έπιανε» αυτό το φαινόμενο στην Ελλάδα. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός ότι ακόμη και μεγάλες επιχειρήσεις μέχρι πριν λίγα χρόνια είχαν μόνο πολύ βασικά sites τα οποία μάλιστα δεν διέθεταν ούτε καν eshops.

Όσο όμως περνούσε ο καιρός, οι επιχειρηματίες κατάλαβαν ότι το internet ήλθε για να μείνει και ότι είναι αδύνατον για την Ελλάδα να μείνει πίσω από τις εξελίξεις όταν ΟΛΟΣ ο κόσμος είναι πλέον online. Έτσι αρχίσαμε να βλέπαμε τα πρώτα δειλά βήματα στη διαφήμιση ιστοσελίδων και στη χώρα μας, βλέποντας links για Ελληνικά sites να ξεπετάγονται συχνά σε sites που στηρίζονται στις διαφημίσεις, όπως το Facebook και το YouTube. Σιγά αλλά σταθερά, άρχισαν αν μπαίνουν στο παιχνίδι σχεδόν όλες οι επιχειρήσεις.

Το internet marketing στην Ελλάδα

Το internet marketing στην Ελλάδα σήμερα κυριαρχείται από τη διαφήμιση Google AdWords, αυτό σημαίνει ότι επιχειρήσεις που φτιάχνουν sites και γνωρίζουν ότι πρέπει να προωθηθούν σωστά, πληρώνουν τη Google για να προβάλλει το site τους σε ειδικά σημεία των σελίδων αποτελεσμάτων για τις σχετικές με αυτά αναζητήσεις. Η Βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης (SEO) όμως, έχει αρχίσει να γίνεται ιδιαίτερα δημοφιλής και στη χώρα μας. Μπορεί το SEO στην Ελλάδα να μην είναι τόσο διαδεδομένο στη χώρα μας όπως στο εξωτερικό, παρά τη μεγάλη του αποτελεσματικότητα, αλλά όλο και περισσότερες επιχειρήσεις που ψάχνονται περισσότερο με τη προώθηση ιστοσελίδων το προτιμούν για την ιστοσελίδα τους.

Με κάθε burger, δώρο αναψυκτικό 330ml!

Το πόσο έχει αναπτυχθεί το online marketing στην χώρα μας φαίνεται και από το γεγονός ότι υπάρχουν στην Ελλάδα μεγάλες εταιρείες του χώρου. Αυτό είναι πολύ καλό, καθώς οι εταιρείες αυτές, ειδικά αυτές που ασχολούνται με το Search Engine Optimization, δημιουργούν πολλές θέσεις εργασίας για κατασκευή ιστοσελίδων και συγγραφή περιεχομένου για το διαδίκτυο, προσφέροντας έτσι μία διέξοδο σε άνεργους συμπολίτες μας ή μια παραπάνω βοήθεια σε όσους δεν βγάζουν αρκετά από την δουλειά τους.

Το internet marketing στην Ελλάδα λοιπόν βρίσκεται σε πολύ καλό σημείο και αυτό ωφελεί τόσο τους επιχειρηματίες, όσο και όλους τους πολίτες γενικότερα. Αν έχετε επιχείρηση και σας ενδιαφέρει η προώθηση της στο διαδίκτυο, δεν είναι ανάγκη να ψάχνετε για λύσεις στο εξωτερικό. Ένας seo expert στην Ελλάδα ή μία Ελληνική εταιρεία του κλάδου θα κάνει εξίσου δουλειά με μία ξένη – αν όχι και καλύτερη δεδομένου ότι ξέρει καλύτερα την Ελληνική αγορά από τους ξένους – και θα δώσει δουλειά και σε κάποιου συμπολίτες μας.