Youmag.gr
Προστατέψτε το σώμα σας, φορώντας τα σωστά ρούχα μοτοσυκλέτας Προστατέψτε το σώμα σας, φορώντας τα σωστά ρούχα μοτοσυκλέτας
Όταν ο αναβάτης προμηθευτεί κυρίως το κράνος του και στη συνέχεια αποφασίσει να αγοράσει ρουχισμό για τη μοτοσυκλέτα του, έχει ένα τεράστιο εύρος επιλογών... Προστατέψτε το σώμα σας, φορώντας τα σωστά ρούχα μοτοσυκλέτας

Όταν ο αναβάτης προμηθευτεί κυρίως το κράνος του και στη συνέχεια αποφασίσει να αγοράσει ρουχισμό για τη μοτοσυκλέτα του, έχει ένα τεράστιο εύρος επιλογών για να καταλήξει. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά υλικά, μορφές και σχέδια για τα ρούχα μοτοσυκλέτας. Ωστόσο υπάρχει ο βασικός ρουχισμός που θα πρέπει να μπει σε προτεραιότητα για αγορά όταν κάποιος θέλει να ασχοληθεί σοβαρά με το άθλημα.

Ας το δούμε από την άποψη καιρικών συνθηκών για να καταλήξουμε σε τι χρειαζόμαστε για μια καλή βόλτα με τη μηχανή. Ο πιο σημαντικός λοιπόν παράγοντας κατα την οδήγηση είναι ο καιρός. Αν βγούμε μια βόλτα με τη μηχανή και ο καιρός είναι ανοικτός και ηλιόλουστος, θα μπορούσε κάλλιστα να αλλάξει από ώρα σε ώρα σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, καθώς συνήθως υπάρχει μια αστάθεια. Για αυτόν τον λόγο θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι έχοντας τη κατάλληλη ενδυμασία. Στη μηχανή δεν έχεις τον ουρανό του αυτοκινήτου να σε προστατευσει. Θα πρέπει πάντα να είσαι προετοιμασμένος. Ειδικά αν βρίσκεσαι σε μεγάλη απόσταση από την αρχική σου βάση.

Το insurancemarket.gr είναι η μεγαλύτερη και πιο αποτελεσματική πλατφόρμα σύγκρισης ασφαλειών από την Νο1 εταιρεία online διαμεσολάβησης στην Ελλάδα

Ενδυμασία ανάλογα τον καιρό

Αν οι συνθήκες λοιπόν είναι θερμές, υγρές ή έχει πάρα πολύ κρύο θα πρέπει να έχετε το κατάλληλο εξοπλισμό που απαιτείται για τις ανάλογες συνθήκες. Κάποιο είδος αδιάβροχου ρούχου είναι σίγουρα κατι που θα χρειαστείτε για τη προστασία άμεσα από τη βροχή. Εϊναι καλό επίσης να γνωρίζουμε ποιες θα είναι ακριβώς οι καιρικές συνθήκες που θα συναντήσουμε στις περιοχές που θα επισκευτούμε κατα τη διάρκεια της ανάβασης έτσι ώστε να μπορούμε να προετοιμαστούμε προσεγγιστικά.

Το πιο βασικό κομμάτι του ρουχισμού για τη μηχανή είναι το μπουφαν μηχανης. Ενα μπουφαν μοτοσυκλέτας όχι μόνο θα σας κρατήσει ζεστό το σώμα, αλλά θα σας δώσει και κάποια υποτυπώδη προστασία σε περίπτωση πτώσης ή ελαφρού ατυχήματος. Το δερμάτινο μπουφάν μηχανής είναι ίσως το πιο δημοφιλες από όλα τα άλλα διαθέσιμα υφάσματα. Κυρίως λόγω της ποιότητας και της αντοχής που έχει το δέρμα στη διάρκεια του χρόνου. Πολλοί κατασκευαστές μπουφάν έχουν προβλέψει να ενσωματώσουν επιπλεον προστασία σε σημεία όπως οι αγκώνες, η πλάτη και και τα χέρια για να σας προστατευσουν σε περίπτωση ατυχήματος.

Μπουφάν και Μπότες

Επίσης το μπουφαν μηχανης θα πρέπει πριν το αγοράσετε να δοκιμάσετε ότι θα είστε ευέλικτοι στις κινήσεις σας. Το φοράτε και δοκιμάζετε το μπουφαν σαν να οδηγείτε. Μπορείτε να κάνετε όλες εκείνες τις κινήσεις που απαιτεί η οδήγηση; Για παράδειγμα είναι εύκολο με το μπουφαν που δοκιμάζετε να μπορέσετε να γυρίσετε τον κορμό σας έτσι ώστε να κοιτάξετε αν έρχεται κάποιος από πίσω; Θα πρέπει να νιώθετε άνετοι στην οδήγηση με το μπουφαν μηχανής αλλά το ίδιο και με τα γάντια. Είναι βασικό να μην εμποδίζεστε από τον εξοπλισμό και να μην ιδρώνει το σώμα, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει ατύχημα.

Με το pigogo.gr παίρνεις λεφτά πίσω από τις online αγορές σου στα πιο γνωστά καταστήματα

Στη συνέχεια, θα πρέπει να έχετε ένα καλό ζευγάρι μπότες. Θα πρέπει οι μπότες να κρατούν ζεστά τα πόδια σας στην οδήγηση, έτσι ώστε να μη παγώνουν τα πόδια και να μπορούν να αντιδράσουν σε αντανακλαστικές κινήσεις που θα απαιτήσει η οδήγηση. Επίσης οι μπότες μηχανής όπως και το παντελόνι για μηχανές δε θα πρέπει να σας ιδρώνουν γιατί στη συνέχεια το ιδρυμένο σώμα θα κρυώσει επίσης. Θα πρέπει λοιπόν να είναι από καλά υλικά και όχι από ψεύτικα νάιλον.

Μαζί με το παντελόνι που είναι ειδικό για μηχανές, θα πρέπει να έχετε κάποιου είδους προστατευτικά για τα γόνατα και οι μπότες να μπορούν να προστατεύσουν τους αστραγάλους και χαμηλότερες περιοχές του ποδιού από ενδεχόμενη πτώση ή από τις καυτές περιοχές της μηχανής όπως η εξάτμιση για να μη καεί το πόδι σας.

Και στη περίπτωση της μπότας πιο δημοφιλές είναι οι μπότες από δέρμα.

Παρέχουν προστασία λόγω της αποτελεσματικότητας του υφάσματος αλλά και προσδίδουν στυλ στον μηχανόβιο.

Το κλειδί για τη σωστή απόκτηση του ρουχισμού για μοτοσυκλέτα είναι πάντοτε, ανεξαρτήτως καιρού εσείς να νιώθετε έτοιμος ότι μπορείτε να ανταπεξέρθετε. Ο κατασκευαστής για τα ρούχα μοτοσυκλέτας σας είναι δική σας τελική επιλογή. Εξαρτάται από τα χρήματα που διαθέτετε (αν και πάντα πρέπει να διαθέτετε τα περισσότερα για την ασφάλειά σας) και τη σωστή έρευνα αγοράς που έχετε κάνει πριν αγοράσετε. Ωστόσο εάν ψαχτείτε πραγματικά και ρωτήσετε και τους γνωστούς σας με μηχανές, θα καταλήξετε στις μάρκες που οι περισσότεροι προτιμούν. Αξίζει όπως και να χει, να ελέγξετε σοβαρά πριν αγοράσετε και κυρίως το μπουφάν μηχανής που είναι το περισσότερο κοστοβόρο αλλά και σημαντικό για την ασφάλειά σας.