Youmag.gr
Επιλέγοντας επαγγελματικό εξοπλισμό Επιλέγοντας επαγγελματικό εξοπλισμό
Εαν πήρατε τη μεγάλη απόφαση να ξεκινήσετε ένα κατάστημα εστίασης, τότε συγχαρητήρια! Αφού ξεπεράσετε την αρχική χαρά, πρέπει να αρχίσετε να σκέφτεστε πως θα... Επιλέγοντας επαγγελματικό εξοπλισμό

Εαν πήρατε τη μεγάλη απόφαση να ξεκινήσετε ένα κατάστημα εστίασης, τότε συγχαρητήρια! Αφού ξεπεράσετε την αρχική χαρά, πρέπει να αρχίσετε να σκέφτεστε πως θα στήσετε το κατάστημα, τον επαγγελματικό εξοπλισμό που θα χρειαστείτε, τα περιφερειακά ήδη, τα λογισμικά για τα συστήματα διαχείρισης, τη στέλεχωση του καταστήματος, τους προμηθευτές,κ.ο.κ. Ενώ δεν μπορούμε να σας δώσουμε αναλυτικές πληροφορίες γύρω από τους υπαλλήλους που θα χρειαστείτε – εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως το κατάστημα, τα διαθέσιμα τ.μ.,τη περιοχή, το ωράριο λειτουργίας,κτλ, παρ’όλα αυτά μπορούμε να σας κατευθύνουμε όσον αφορά τον εξοπλισμό εστίασης που θα χρειαστείτε.

Ο επαγγελματικός εξοπλισμός χωρίζεται σε κατηγορίες, ανάλογα το κατάστημα που θέλετε να φτιάξετε καθώς και τι προϊόντα θέλετε να εισάγετε. Θα ασχοληθούμε με μικρά σνακ καταστήματα που θέλουν να προσφέρουν ροφήματα καθώς και γλυκά στους πελάτες.

ΤopHost από τις δυναμικότερα αναπτυσσόμενες εταιρίες hosting στην Ελλάδα, με χιλιάδες μικρούς και μεγάλους πελάτες

Βάφλες

Οι βάφλες είναι ένα ιδιαίτερο και εύκολο προϊόν. Γνωρίζει ιδιαίτερα ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια και είναι πολύ αγαπητό στον κόσμο. Μια βαφλιέρα δεν έχει ιδιαίτερο κόστος και η απόσβεσή της είναι σχεδόν άμεση. Με κόστος βαφλιέρας περί τα 200-400€, η απόσβεση σε ένα κατάστημα που σερβίρει 10 βάφλες την ημέρα, είναι περίπου στις 20 ημέρες. Το κόστος της βάφλας είναι επίσης πολύ χαμηλό και είναι περίπου στα 50-70 λεπτά ανά μερίδα – κόστος που συμπεριλαμβάνει τη πραλίνα σοκολάτα που μπαίνει από πάνω. Οι βάφλες μπορούν να συνδυαστούν με παγωτό, με πραλίνες, με ξηρούς καρπούς, με ζαχαρώδη και ό,τι η φαντασία σας μπορεί να δημιουργήσει!

Επαγγελματικές παγωτομηχανές

Οι επαγγελματικές παγωτομηχανές δεν έχουν καμία σχέση με τις οικιακές. Πρόκειται για στιβαρά μηχανήματα που σκοπό έχουν να παράγουν συνέχεια παγωτό δίχως διακοπή και δίχως να “αφήσουν” ένα κατάστημα χωρίς προϊόν. Το κόστος για μια παγωτομηχανή επαγγελματική ξεκινάει από 3000€ και ανεβαίνει ανάλογα τις δυνατότητες της μηχανής, το εργοστάσιο κατασκευής,κ.α. Οι πιο συνηθισμένες μάρκες για παγωτομηχανές είναι οι Gelmatic και οι Taylor. Οι πρώτες είναι Ιταλικές ενώ οι δεύτερες Αμερικάνικες. Επίσης τα τελευταία χρόνια μεγάλη άνθηση γνωρίζουν και οι μηχανές παγωτού που εισάγονται από την Κίνα, καθώς τα εργοστάσια εκεί έχουν πλέον πολύ μεγάλη ποιότητα στις κατασκευές τους.

Οι μηχανές παγωτού για παγωτό χωνάκι παράγουν συνήθως 1 ή 2 γεύσεις. Εαν έχουν 2 γεύσεις τότε υπάρχει και η δυνατότητα της μίξης(ανάμεικτο). Έτσι μπορείτε να σερβίρετε στους πελάτες σας παγωτό με γεύση κρέμα ή σοκολάτα ή ανάμεικτο αυτών των 2!

Άλλα προϊόντα

Ένα κατάστημα εστίασης μπορεί να προσφέρει αρκετά προϊόντα προς τους πελάτες του, με λίγο μόνο επαγγελματικός εξοπλισμός. Ο εξοπλισμός καφετέριας έχει έναν μακρύ κατάλογο και σίγουρα όλα τα πράγματα δεν μπορούν να μπούν σε ένα μόνο κατάστημα. Κάθε κατάστημα επιλέγει αυτά που ταιριάζουν στις ανάγκες του και φυσικά στο διαθέσιμο budget που θέλει να δαπανήσει. Πρέπει πάντα να προσέχετε ο εξοπλισμός εστίασης που θα επιλέξετε να είναι ποιοτικός και φυσικά να σας αποδώσει την αντίστοιχη απόσβεση. Μην επιλέγετε μεταχειρισμένα προϊόντα καθώς είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα τα πληρώσετε διπλά στο τέλος.…