Youmag.gr
Αστυπάλαια: Μία πεταλούδα στο Αιγαίο Αστυπάλαια: Μία πεταλούδα στο Αιγαίο
Η πρώτη εντύπωση που σχηματίζεται από σκέψεις είναι ο έντονος κυκλαδίτικος ρυθμός, Αν και δεν είναι πολύ αναπτυγμένη τουριστικά, λόγω της διαμόρφωσης του εδάφους... Αστυπάλαια: Μία πεταλούδα στο Αιγαίο

Η πρώτη εντύπωση που σχηματίζεται από σκέψεις είναι ο έντονος κυκλαδίτικος ρυθμός, Αν και δεν είναι πολύ αναπτυγμένη τουριστικά, λόγω της διαμόρφωσης του εδάφους της και του άγονου τοπίου της, προσφέρεται όμως και ξεκούραση και ήρεμες διακοπές. Η Αστυπάλαια πήρε το όνομα της από τη σύζυγο του Θεού Ποσειδώνα και βρίσκεται στη ΝΔ τμήμα των Δωδεκανήσων, πολύ κοντά στις Κυκλάδες. Έχει 1200 κατοίκους περίπου, βρίσκεται στα Νότια και είναι η πρωτεύουσα και το λιμάνι του νησιού.  είναι χτισμένη πάνω σε λόφο εγκαταλείφθηκαν τα σπίτια και η παραδοσιακή αρχιτεκτονική, η οποία της προσδίδει ένα ξεχωριστό χρώμα Κοίτα αυτό μετά από εκείνη των Δωδεκανήσων. την εικόνα στηρίζουν οι οκτώ ανεμόμυλοι, οι οποίοι άλλοτε εξυπηρέτησαν τους κατοίκους  μελετώντας τα σιτάρια τους, έως σήμερα αποτελούν τουριστικό αξιοθέατο του νησιού.

 Αξίζει να δεις 

Το βενετσιάνικο κάστρο,  το οποίο αποτελεί ένα χαρακτηριστικό δείγμα του νησιωτικού οχυρωμένου οικισμού, τους εξωτερικούς τοίχους των σπιτιών να σχηματίζουν τον περίβολο. Στο κάστρο βρίσκεται η εκκλησία της Παναγίας του Κάστρου και βυζαντινή Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου.

Aegean Airlines – Ο μεγαλύτερος ελληνικός αερομεταφορέας σας ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο με μοναδικές προσφορές!

Τη μοναδικής ομορφιάς εκκλησία της πορταΐτισσας, με τον ιδιόμορφο τρούλο, το Πέτρινο καμπαναριό και το διακοσμητικά ακροκέραμα. στο εσωτερικό της μπορείτε να θαυμάσετε το περίτεχνο επιχρυσωμένο εικονοστάσι με τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας. το μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη χτισμένο σε καταπληκτική θέα. Το μουσείο της χώρας και τη δημοτική βιβλιοθήκη. της εκκλησίες της ανάληψης, της Παναγίας πουλάριανης και της Αγίας Βαρβάρας .η Αγία Βαρβάρα έχει  χτιστεί πάνω σε αρχαίο Ναό της Αρτέμιδος, αρχιτεκτονικά μέλη του οποίου φαίνονται στο προαύλιο. μην παραλείψεις να δεις τα περίπτερα μωσαϊκά της Ελληνικής περιόδου που σώζονται σε πολύ καλή κατάσταση.

Που θα κολυμπήσεις

  • Πέρα γιαλό
  • Βάτσες
  • Παχιά Άμμο
  • Ανάληψη
  • Λιβάδι
  • Μάρμαρα
  • Καμινακια
  • Βαθύ

 Πού θα μείνεις

Το συγκρότημα των νέων παραθαλάσσιων πολυτελών ανεξάρτητων κατοικιών  aegean sea Villas  βρίσκεται στον παραδοσιακό οικισμό Λιβαδίου, χτισμένο σε μία πλαγιά βράχου με θέα το πανέμορφο ενετικό κάστρο και τη χώρα της Αστυπάλαιας ,Καθώς επίσης και την όμορφη παραλία του λιβαδιού. οι κατοικίες απέχουν μόλις 15 λεπτά με τα πόδια από την χώρα και ένα μόλις λεπτό με τα πόδια από την κοσμοπολίτικη παραλία του λιβαδιού. Οι κατοικίες είναι χτισμένες σύμφωνα με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική. Το λευκό και το μπλε κυριαρχούν εξωτερικά και εσωτερικά. η κάθε ανεξάρτητη κατοικία βρίσκεται σε διαφορετικό ύψος με αποκλειστικά δική της αυλή και είσοδο έτσι ώστε οι κατοικίες να θυμίζουν τα λευκά κυβικά σπιτάκια με τις ασβεστωμένες σκάλες που συμπληρώνουν την εικόνα του Κάστρου στο παραδοσιακό οικισμό της χώρας. ένας από τους στόχους του αρχιτέκτονα ήταν η αρμονική ένταξη του συγκροτήματος του τοπίου, με σεβασμό στον περιβάλλοντα χώρο και την ιδιαιτερότητα του Αστυπάλαιακου φυσικού τοπίου.

Όλοι οι χώροι των κατοικιών είναι αρετή και διακοσμημένη με γούστο σε απλές, ήττες γραμμές, και κάθε χώρο να έχει τον ιδιαίτερο, προσωπικό του χαρακτήρα. ιστορικοί χώροι είναι φωτεινή και ευρύχωρη, με πολλά παράθυρα που επιτρέπουν στον ήλιο να λούζει με φως σε όλους τους χώρους της κατοικίας. Η διακόσμηση είναι σύγχρονη με  με αναφορές στην Αστυπαλιτικη παράδοση. Η επίπλωση λιτή και νησιωτική. βασικά στοιχεία του σχεδιασμού ήταν η λειτουργικότητα των κατοικιών, η άνετη και ευχάριστη  διαμονή των επισκεπτών και για αυτό και έχουν επιλεγεί υλικά και προϊόντα από από κορυφαίες εταιρείες στον χώρο  του φωτισμού, του επίπλου, των ειδών υγιεινής και του στρώματος.

 Κάθε κατοικία  έχει το δικό της χαρακτήρα και χρώμα, Ακολουθώντας όμως πάντα τους κανόνες και την παράδοση της Αστυπαλίτικης αρχιτεκτονικής. κατοικίες ποικίλουν σε εμβαδόν και διαθεσιμότητα δωματίων και Λουτρών με αποτέλεσμα ανάλογα με την κατοικία θα μπορούν να φιλοξενηθούν από 2 έως και 5 άτομα. Επίσης, είναι η σόγια Ενώ οι άλλες εκτείνονται σε δύο ορόφους  μεζονέτα οι οποίοι συνδέονται με παραδοσιακή ξύλινη σκάλα.

Όλες οι κατοικίες είναι πλήρως εξοπλισμένες ώστε να Παρέχουν όλες τις ανέσεις για μία όμορφη και ευχάριστη διαμονή. κοινό στοιχείο όλων είναι η  revoil θέα προς το Αιγαίο πέλαγος με τη δική του ξεχωριστή αυλή στον εξώστη, προς το ενετικό κάστρο και τον παραδοσιακό οικισμό της χώρας και Βεβαίως προς την παραλία του λιβαδιού που απέχει μόλις 1 με τα πόδια. η χώρα απέχει μόλις 15 λεπτά με τα πόδια.

Η τοποθεσία των κατοικιών είναι τέτοιο ώστε να επιτρέπει ξεκούραση και αρμονική χαλάρωση, και ταυτόχρονα εύκολη σύνδεση με παραδοσιακές ταβέρνες και καφετέριες, Καθώς επίσης και με μίνι μάρκετ στα οποία μπορεί κανείς να βρει όχι μόνο φρέσκα τρόφιμα και λαχανικά αλλά και βιβλία, περιοδικά και εφημερίδες, μόλις η απόσταση ένα με δύο λεπτών με τα πόδια.