Youmag.gr
10+1 απορίες για την κρυολιπόλυση 10+1 απορίες για την κρυολιπόλυση
Η ανώδυνη και αναίμακτη απαλλαγή από το τοπικό πάχος αποτελεί το όνειρο χιλιάδων γυναικών- ιδίως στη χώρα μας, όπου ο μεσογειακός σωματότυπος χαρακτηρίζεται από... 10+1 απορίες για την κρυολιπόλυση

Η ανώδυνη και αναίμακτη απαλλαγή από το τοπικό πάχος αποτελεί το όνειρο χιλιάδων γυναικών- ιδίως στη χώρα μας, όπου ο μεσογειακός σωματότυπος χαρακτηρίζεται από συγκέντρωση λίπους στην περιοχή των γοφών. Αν νομίζατε ότι η λύση είναι μόνο το νυστέρι, η τεχνολογία έρχεται να μας συστήσει την κρυολιπόλυση, τη νέα μέθοδο που …εξαφανίζει το λίπος.

Τι είναι η κρυολιπόλυση;

Είναι μια νέα, πρωτοποριακή μέθοδος, που βοηθά κάποιον να απαλλαγεί από το πλεονάζον λίπος χωρίς πόνο, τομές και ράμματα. Το χαρακτηριστικό της τεχνολογίας της κρυολιπόλυσης είναι ότι καταστρέφει τα λιποκύτταρα με τη βοήθεια του ψύχους. Αντί λοιπόν να χρησιμοποιούμε λέιζερ για να τα κάψουμε ή να τα καταστρέψουμε με τη βοήθεια μιας κάνουλας χειρουργικά, τα παγώνουμε με μια χειρολαβή. Η τεχνική είναι 100% αναίμακτη και ανώδυνη και δεν απαιτεί τοπική αναισθησία.

Στο www.cosmoteinsurance.gr, οι πελάτες μπορούν να συγκρίνουν τιμές και καλύψεις μέσα από μεγάλο εύρος ασφαλιστικών εταιριών

Πόσο αποτελεσματική είναι;

Σύμφωνα με μελέτη που εκπόνησαν ερευνητές στο Ιατρικό Κέντρο Queen’s του Πανεπιστημίου του Νότιγχαμ (2014), οι χαμηλές θερμοκρασίες δίνουν σήμα στον οργανισμό μας να αρχίσει να καίει το λίπος για να ζεσταθεί. Με απλά λόγια, όταν κρυώνουμε, καίμε θερμίδες!

Σχετικά με την κρυολιπόλυση, επιστήμονες του πανεπιστημίου Χάρβαρντ και του γενικού νοσοκομείου της Μασαχουσέτης απέδειξαν ότι αν υποβάλουμε τα λιποκύτταρα σε συνθήκες υπό το μηδέν, δηλαδή τα παγώσουμε, αυτά θα οδηγηθούν στην απόπτωση, δηλαδή στον θάνατο. Με αυτό τον τρόπο άρχισαν να κατασκευάζονται συσκευές που προσφέρουν κρυολιπόλυση τοπικά, με στόχο ένα καλλίγραμμο σώμα. Το αποτέλεσμα εξαρτάται από τις παραμέτρους κάθε συσκευής. Σύμφωνα με μελέτες, κάποιος μπορεί να χάσει μέσα σε μία συνεδρία μέχρι και το 26% του λίπους μιας περιοχής.

Πώς λειτουργεί;

Το μηχάνημα διαθέτει μια χειρολαβή που ο γιατρός εφαρμόζει στην περιοχή από όπου θέλουμε να χάσουμε πόντους. Την αφήνει εκεί για κάποια ώρα και η θερμοκρασία που αναπτύσσεται κάτω από το δέρμα και φτάνει στα λιποκύτταρα φτάνει τους -15°C. Ωστόσο το ψύχος δεν επιδρά πάνω στην επιδερμίδα ούτε στα αγγεία και τα νεύρα. Οι περισσότερες συσκευές διαθέτουν επίσης υπερήχους και ραδιοσυχνότητες για επιπλέον λιπόλυση και σύσφιγξη.

Μπορώ με αυτή τη μέθοδο να αντικαταστήσω τη δίαιτα;

Γενικά, πάντα προτείνουμε συνδυασμό της σωστής διατροφής με οποιαδήποτε ιατρική θεραπεία. Ωστόσο, κάθε άνθρωπος έχει διαφορετική προδιάθεση για την εμφάνιση τοπικού πάχους και διαφορετικό αριθμό λιποκυττάρων στις λιποαποθήκες του. Όταν λοιπόν υπάρχει γενετική προδιάθεση να έχει περίσσεια λιποκυττάρων σε συγκεκριμένα σημεία (π.χ. στην κοιλιά ή στα ψωμάκια), είναι σχεδόν απίθανο να χάσει όλο το περιττό λίπος από εκεί.

Το insurancemarket.gr είναι η μεγαλύτερη και πιο αποτελεσματική πλατφόρμα σύγκρισης ασφαλειών από την Νο1 εταιρεία online διαμεσολάβησης στην Ελλάδα

Τις περισσότερες φορές, η ισορροπημένη διατροφή δεν επαρκεί για την εξάλειψη του τοπικού πάχους, μπορεί όμως να βοηθήσει. Τα λιποκύτταρα απλώς συρρικνώνονται και μικραίνουν, εξακολουθούν όμως να βρίσκονται στις λιποαποθήκες. Με το παραμικρό ατόπημα λοιπόν, μεγαλώνουν και το πρόβλημα μεγεθύνεται.

Ωστόσο, σε ανθρώπους που έχουν περιττά κιλά προτείνουμε πάντα δίαιτα. Επίσης, μετά τη συνεδρία, η καλή διατροφή θα παίξει ρόλο ώστε να μην παχύνετε.

Σε τι διαφέρει η κρυολιπόλυση από τη λιποαναρρόφηση;

Η κρυολιπόλυση πραγματοποιείται στο ιατρείο και δεν απαιτεί παραμονή στο νοσοκομείο. Σε αντίθεση με την κλασική λιποαναρρόφηση, όπου ο χρόνος αποθεραπείας μπορεί να φτάσει και τον ένα μήνα (τόσο διάστημα θα φοράτε τον κορσέ), στην κρυολιπόλυση δεν υπάρχει χρόνος ανάρρωσης. Δεν υπάρχει οίδημα, αιμορραγία, μώλωπες και δεν χρειάζεται να υποβληθείτε σε τοπική αναισθησία. Την ίδια μέρα μπορείτε να πάτε στη θάλασσα και να κάνετε διάδρομο στο γυμναστήριο. Μάλιστα, είναι ιδανικό να περπατήσετε και να πιείτε άφθονο νερό για να βοηθήσετε το λεμφικό σας σύστημα να αποβάλλει τα κατεστραμμένα λιποκύτταρα.

Ποιοι είναι οι ιδανικοί υποψήφιοι;

Όλοι όσοι έχουν τοπικό πάχος και καλή υγεία. Για καλύτερα αποτελέσματα απώλειας τοπικού πάχους, το ιδανικό είναι να μην έχετε πολλά παραπανίσια κιλά. Επίσης, όσο διάστημα διαρκούν οι συνεδρίες, είναι σημαντικό να μην πάρετε επιπλέον βάρος και να προσέχετε τη διατροφή σας.

Είναι ασφαλής;

Η διαδικασία είναι αναίμακτη, δεν απαιτεί να γίνουν ράμματα και τομές και μπορείτε να επιστρέψετε αμέσως στο σπίτι σας. Μετά τη διαδικασία δεν θα έχετε μώλωπες και αιμορραγία ή ανομοιόμορφη υφή και λακούβες. Το μόνο που μπορεί να αισθανθείτε είναι ένα προσωρινό μούδιασμα και κοκκινίλα στην περιοχή όπου έγινε η θεραπεία. Ωστόσο, μετά από λίγες ώρες αυτά θα υποχωρήσουν.

Σε ποιες περιοχές μπορεί να γίνει;

Η κρυολιπόλυση μπορεί να εφαρμοστεί στην κοιλιά για να απαλλαγείτε από το λεγόμενο σωσίβιο, στα ψωμάκια, τους έσω μηρούς, ακόμη και στα γόνατα και στα μπράτσα.

Το αποτέλεσμα είναι μόνιμο;

Ναι, τα λιποκύτταρα που καταστρέφονται δεν αναγεννώνται ούτε ξαναδημιουργούνται στο ίδιο σημείο – αποβάλλονται για πάντα από το σώμα! Ωστόσο, είναι σημαντικό κάποιος να μην πάρει βάρος, γιατί οι λιποαποθήκες μπορεί να μεγαλώσουν σε άλλες περιοχές.

Γιατί κάποιοι γιατροί συστήνουν μία συνεδρία και άλλοι πέντε;

Σε κάθε συνεδρία καταστρέφεται συγκεκριμένος αριθμός λιποκυττάρων. Σε κάθε περίπτωση, το αποτέλεσμα της λιπόλυσης δεν ολοκληρώνεται αμέσως, επειδή η αποβολή του λίπους απαιτεί κάποιο χρονικό διάστημα. Μπορεί να χρειαστούν περίπου 2-3 μήνες και έως 5 συνεδρίες.

Πόσο κοστίζει;

Το μέσο κόστος στην αγορά είναι γύρω στα € 300 ανά περιοχή, αλλά η τιμή εξαρτάται από τον αριθμό των συνεδριών και την τεχνολογία που θα χρησιμοποιηθεί.