Youmag.gr
Το παράθυρο του νοσοκομείου. Το παράθυρο του νοσοκομείου.
Η ιστορία διαδραματίζεται σε ένα δωμάτιο νοσοκομείου, όπου υπάρχου δύο άντρες ασθενείς, ο ένας δεν βλέπει έχοντας τα μάτια του δεμένα ενώ ο άλλος... Το παράθυρο του νοσοκομείου.

Η ιστορία διαδραματίζεται σε ένα δωμάτιο νοσοκομείου, όπου υπάρχου δύο άντρες ασθενείς, ο ένας δεν βλέπει έχοντας τα μάτια του δεμένα ενώ ο άλλος περιμένει να κάνει μία σοβαρή επέμβαση. Στο δωμάτιο υπάρχει ένα παράθυρο.

Ο άντρας που θα κάνει την επέμβαση, οποίος είναι μεγαλύτερος σε ηλικία, περιγράφει στον άλλο τι βλέπει από το παράθυρο του δωματίου, αφού ο έτερος άντρας δεν μπορεί να δει. Οι δύο άντρες συζητούν για ένα ζευγάρι. Κάποια στιγμή έφτασε η ώρα ο ένας άνδρας να φύγει την επέμβαση. Την επόμενη μέρα, μία νοσοκόμα πάει να φροντίσει το δωμάτιο και ειδοποιεί τον άνδρα ότι ο άλλος άνδρας δεν τα κατάφερε κατά την διάρκεια της επέμβασης. Τότε, της ζητά μία χάρη, να του πει τι βλέπει από το παράθυρο του δωματίου, αφού το έμαθε στην αρχή συγκινείται αλλά στην συνέχεια ξεσπά σε γέλια.

Δείτε την ιστορία στο video μέχρι το τέλος, πατήστε το button για υπότιτλους.

Δεν κατάφερα να γελάσω, όπως ο πρωταγωνιστής μας, αλλά από την αρχή ένιωσα μία συγκίνηση και αμέσως μου ήρθε στο μυαλό η φράση του μεγαλύτερου Έλληνα συγγραφέα, του Νίκου Καζαντζάκη, που είναι: ‘’ Έχεις τα πινέλα, έχεις τα χρώματα, ζωγράφισε τον παράδεισο και μπες μέσα.’’ . Είναι μία φράση που πάντα προσπαθώ να την έχω στο μυαλό μου και να την τηρώ.

Ο παράδεισος δεν είναι ίδιος για όλους, ο καθένας έχει το δικό του και απαιτείται να τον δημιουργεί.

No comments so far.

Be first to leave comment below.