Youmag.gr
Τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά αποτελούν από τις ομορφότερες γιορτές ολόκληρης της χρονιάς. Τα παιδιά ανυπομονούν να δουν τι δώρα θα πάρουν από τους...

Τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά αποτελούν από τις ομορφότερες γιορτές ολόκληρης της χρονιάς. Τα παιδιά ανυπομονούν να δουν τι δώρα θα πάρουν από τους γονείς και τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Το πολύχρωμο περιτύλιγμα, οι σακούλες των πιο διάσημων καταστημάτων με παιχνίδια και η ατμόσφαιρα με το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, τις κάλτσες που κρέμονται και το αναμμένο τζάκι, όλα φαντάζουν ειδυλλιακά.

Μοναδικό εμπόδιο έρχεται να φανεί η απόγνωση των γονιών, των συγγενών και φίλων, σε σχέση με το τέλειο δώρο για παιδιά. Η μόνιμη απορία έχει να κάνει με την επιλογή του καλύτερου δώρου, που θα ενθουσιάσει τα παιδιά και θα τους χαρίσει το πιο πλατύ τους χαμόγελο. Αυτή άλλωστε είναι και η ανταμοιβή όσων αγοράζουν τα δώρα, σωστά;

Παρακάτω θα βρείτε ορισμένες εύκολες, οικονομικές και πάνω απ’ όλα συναρπαστικές επιλογές δώρων, ειδικά για παιδιά!

Ένα διαχρονικό δώρο για παιδιά είναι το βιβλίο. Σε έναν κόσμο όπου τα πάντα τείνουν να γίνουν ψηφιακά, η αξία ενός βιβλίου είναι κλασική και αξεπέραστη. Απλά φροντίστε να διαλέξετε το κατάλληλο βιβλίο για το κάθε παιδί. Στα καταστήματα θα βρείτε παιδικά βιβλία, χωρισμένα σε κατηγορίες ανάλογα με την ηλικία. Κάτι τέτοιο θα κάνει την αναζήτησή σας ακόμη πιο εύκολη. Σκεφτείτε τις προτιμήσεις του παιδιού και σίγουρα θα ανακαλύψετε ένα βιβλίο που θα λατρέψει.

Δείτε πως να πάτε στο supermarket, χωρίς να πάτε στο supermarket…e-Fresh.gr!

Επίσης, μπορείτε να βρείτε κάποιο σετ κατασκευών για το παιδί. Με αυτό τον τρόπο, θα οξύνετε την κριτική του ικανότητα και θα το βοηθήσετε να γίνει πιο δημιουργικό. Υπάρχουν σετ κατασκευών που σχετίζονται με κοσμήματα και διακοσμητικά, ρούχα και αξεσουάρ, κατασκευές με πηλό και πολλά ακόμη. Μια ακόμη καλή επιλογή αποτελούν τα επιτραπέζια παιχνίδια. Μάλιστα, είναι ακόμη πιο ωραίο να καθίσετε μαζί με τα παιδιά και να παίξετε όλοι γύρω από ένα τραπέζι. Τίποτε δεν φέρνει την οικογένεια και τους φίλους πιο κοντά, από ένα καλό και διασκεδαστικό επιτραπέζιο.

Εμπειρία ως δώρο

Αν θέλετε να πρωτοτυπήσετε, μπορείτε να επιλέξετε κάποια εμπειρία ως δώρο για τα παιδιά. Για παράδειγμα, μια επίσκεψη στο ζωολογικό κήπο με τη δυνατότητα αγοράς αναμνηστικών ή η συμμετοχή σε ένα εργαστήρι μαγειρικής για παιδιά. Τέτοιες εμπειρίες ενθουσιάζουν τα μικρά σας, καθώς τα φέρνουν σε επαφή με νέα ερεθίσματα, αλλά και με συνομηλίκους τους. Γι’ αυτό και αξίζουν μια θέση στην καρδιά σας, μιας και αποτελούν σημαντικές αφορμές γνώσεων και ψυχαγωγίας.

Στην περίπτωση που θέλετε να αγοράσετε κάποιο προϊόν τεχνολογίας για τα παιδιά, φροντίστε να είναι κατάλληλο για την ηλικία τους. Αν και οι απαιτήσεις εκ μέρους τους έχουν αυξηθεί, αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να υποκύπτετε χωρίς έρευνα ή κριτική σκέψη. Επιπλέον, θα μπορούσατε να επικεντρωθείτε σε δώρα τεχνολογίας με εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Αποφύγετε παιχνίδια που προωθούν τη βία ή την παραβατική συμπεριφορά και εστιάστε σε επιμορφωτικά παιχνίδια, εφαρμογές και συσκευές.

Ό,τι κι αν επιλέξετε να αγοράσετε για τα παιδιά αυτές τις γιορτές, σημασία έχει να τους τα χαρίσετε με αγάπη. Η προσοχή και το ενδιαφέρον, η φροντίδα και η αμεσότητα εκ μέρους σας είναι απείρως πιο σημαντικά. Τα παιδιά, εξάλλου, ξέρουν πώς να βλέπουν την αλήθεια και να αναγνωρίζουν το πραγματικό ενδιαφέρον τριγύρω τους. Καλές γιορτές!