Youmag.gr
Είναι σίγουρο ότι όλες οι γυναίκες ξέρουν πάντα ποια είναι τα πιο όμορφα, trendy και μοδάτα παπούτσια στην αγορά και ποια πρέπει να βάλουν...

Είναι σίγουρο ότι όλες οι γυναίκες ξέρουν πάντα ποια είναι τα πιο όμορφα, trendy και μοδάτα παπούτσια στην αγορά και ποια πρέπει να βάλουν σε κάθε περίσταση. Αυτό είναι και λογικό, αφού τα παπούτσια είναι απλά αντικείμενο λατρείας για πολλές γυναίκες σε όλο τον κόσμο. Ακόμη όμως και οι πιο μεγάλες και αφοσιωμένες λάτρεις των παπουτσιών, φαίνεται πως κάνουν σημαντικά λάθη σε ένα πάρα πολύ σημαντικό τομέα όταν επιλέγουν γυναικεία παπούτσια: στο μέγεθος.

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, το να φοράτε λάθος νούμερο παπούτσι – δηλαδή αν τα παπούτσια σας είναι πολύ στενά ή φαρδιά – μπορεί να σας δημιουργήσει πολλά προβλήματα. Από σχετικά απλά αλλά επώδυνα, όπως είναι οι φουσκάλες, το χτύπημα στη φτέρνα και οι κάλοι, μέχρι σοβαρά προβλήματα που μπορεί να επηρεάσουν την στάση αλλά και τη γενικότερη υγεία σας. Ας δούμε λοιπόν τι πρέπει να ξέρετε για να επιλέξετε γυναικεία παπούτσια στο σωστό νούμερο.

1: Δεν ψωνίζουμε το πρωί

Πολλές γυναίκες επιλέγουν ο πρωί για να κάνουν τα ψώνια τους, καθώς τα μαγαζιά έχουν σχετικά λιγότερο κόσμο και γενικά είναι πιο εύκολο να εξυπηρετηθούν. Αυτό όμως δεν πρέπει να συμβαίνει με τα παπούτσια. Τα πόδια μας πρήζονται και μεγαλώνουν κατά τη διάρκεια της ημέρας και φθάνουν στο «ζενίθ» του μεγέθους τους το βράδυ. Αυτό σημαίνει ότι ένα παπούτσι που μας κάνει το πρωί, μπορεί να μας ενοχλεί ή να μη μας κάνει το βράδυ. Πάντα λοιπόν να ψωνίζετε παπούτσια το απόγευμα ή το βράδυ.

2: Το νούμερο είναι ένας απλός οδηγός

Πολλές γυναίκες, αλλά και άνδρες, απλά «σκαλώνουν» στο νούμερο τους με αποτέλεσμα να παίρνουν παπούτσια που τους είναι είτε στενά είτε φαρδιά με τη λογική ότι με τη πάροδο του χρόνου θα «προσαρμοστούν» απλά και μόνο επειδή γράφουν το νούμερο τους. Τα νούμερα είναι ενδεικτικά και μπορεί να υπάρχουν διαφορές από παπούτσι σε παπούτσι. Με άλλα λόγια, το ότι το τελευταίο παπούτσι που αγοράσετε ήταν νούμερο 37 δε σημαίνει ότι σας κάνουν ή θα σας κάνουν ΟΛΑ τα παπούτσια νούμερο 37. Πάντα να επιλέγετε παπούτσια με βάση το πώς τα νιώθετε στο πόδι σας και όχι το νούμερο που αναγράφουν.

3: Μην επιλέγετε παπούτσια «βάρκες».

Πολλές γυναίκες επιλέγουν παπούτσια ένα νούμερο μεγαλύτερα από αυτό που τους κάνει τέλεια για να είναι πιο άνετα στο πόδι τους. Αυτό φυσικά είναι ένα μεγάλο λάθος. Είναι κακό να τρίβεται η φτέρνα του ποδιού πάνω στη φτέρνα του παπουτσιού καθώς έτσι θα δημιουργηθούν πληγές ή και φουσκάλες. Το παπούτσι θα πρέπει να έχει λίγα περιθώρια κίνησης, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει όμως να βγαίνει η φτέρνα από το παπούτσι. Φανταστείτε να αγοράσετε ένα ζευγάρι καταπληκτικές γόβες και να μη κάθεται καλά στο πόδι σας – θα απογοητευτείτε πλήρως!

4: Τα στενά παπούτσια ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΟΥΝ

Αν κάποια δεν βρει το παπούτσι που της άρεσε στο νούμερο της, μπορεί να επιλέξει να τα αγοράσει στο αμέσως μικρότερο με τη λογική ότι το παπούτσι μετά από λίγο καιρό θα ανοίξει και θα της κάνει άνετα. Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να ανοίξει ένα στενό δερμάτινο παπούτσι τόσο που να γίνει άνετο. Μπορεί να γίνει λίγο λιγότερο στενό, αλλά δεν θα γίνει άνετο. Αν δεν υπάρχει ένα παπούτσι στο νούμερο σας, καλύτερα να το παραγγείλετε και να το περιμένετε από το να αγοράσετε μικρότερο ή μεγαλύτερο νούμερο.  

5: Περπατήστε το παπούτσι σας και μην ντραπείτε να τα επιστρέψετε

Είναι αδύνατον να καταλάβετε πόσο άνετο είναι πραγματικά ένα παπούτσι στο δοκιμαστήριο. Φορέστε τα παπούτσια που σας αρέσουν και περπατήστε στο κατάστημα και αν σας φαίνεται ότι σας κάνουν, πληρώστε τα και περπατήστε φορώντας τα και μέσα στο σπίτι σας. Αν εκεί σας φαίνονται πιο στενά ή πιο φαρδιά, μην ντραπείτε να τα επιστρέψετε και να δοκιμάσετε άλλο νούμερο ή άλλο μοντέλο.…