Youmag.gr
Παρασημοφορήθηκαν οι 42 Έλληνες διασώστες του Norman Atlantic. Παρασημοφορήθηκαν οι 42 Έλληνες διασώστες του Norman Atlantic.
Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, απένειμαν Μετάλλια Εξόχου Πράξεως σε 42 στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων... Παρασημοφορήθηκαν οι 42 Έλληνες διασώστες του Norman Atlantic.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, απένειμαν Μετάλλια Εξόχου Πράξεως σε 42 στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας και του Λιμενικού Σώματος –Ελληνικής Ακτοφυλακής, αντιστοίχως, που αποτέλεσαν τα πληρώματα των ελικοπτέρων του Π.Ν. και της Π.Α. που συμμετείχαν στη διάσωση των επιβατών του “Norman Atlantic” στην Αδριατική θάλασσα από τις 28 ως τις 30 Δεκεμβρίου, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

«Στην επιχείρηση αυτή οι Ένοπλες Δυνάμεις μας και το Λιμενικό Σώμα έδειξαν για άλλη μια φορά το υψηλό επίπεδο επιχειρησιακής ετοιμότητας, επαγγελματισμού, ικανοτήτων και αίσθησης καθήκοντος που διαθέτουν» δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας.

«Η φρεγάτα “Ναβαρίνο” και τα ιπτάμενα μέσα που διαθέσαμε ως ελληνική Πολιτεία ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα και συνεργάστηκαν εξαιρετικά για τον κοινό σκοπό, σε μια γιγάντια επιχείρηση έρευνας και διάσωσης. Με σκοπό να σώσουν ανθρώπινες ζωές, αψήφησαν κάθε κίνδυνο, μέσα σε αδιανόητα δύσκολες καιρικές συνθήκες» πρόσθεσε.

Τόνισε ακόμα πως «ο ελληνικός λαός πρέπει να αισθάνεται υπερήφανος για τους άνδρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας»

Από την πλευρά του, ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης ανέφερε ότι η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης των επιβατών του «Norman Atlantic» ακόμη συνεχίζεται, υπό την καθοδήγηση των ιταλικών Αρχών και με τη συνδρομή των ελληνικών μέσων,  «διότι θεωρούμε ότι πρέπει να δοθεί στους οικείους των αγνοουμένων μία σαφής απάντηση για τους δικούς τους».

Η Ελλάδα, σύμφωνα με τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, «παρά το μέγεθος των περικοπών στους προϋπολογισμούς των υπουργείων Άμυνας και Ναυτιλίας, συνέχισε να επιτηρεί με ασφάλεια όλο τον εκτεταμένο χώρο που έχει αναλάβει ως διεθνή υποχρέωση, να επιτηρεί για έρευνα και διάσωση τόσο στο Αιγαίο, όσο και στο Ιόνιο και νοτίως της Κρήτης».

Στην τελετή παρευρέθηκαν η Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώφη Γεννηματά και ο Γ.Γ. του ΥΠΕΘΑ, Αντώνης Οικονόμου.

Επίσης, στην τελετή παρασημοφόρησης παρέστησαν ο Α/ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, ο Α/ΓΕΑ (Ι) Αντιπτέραρχος Ευάγγελος Τουρνάς, ο Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χρίστος Μανωλάς και ο Α/Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αθανάσιος Αθανασόπουλος.

Στη θέση του απουσιάζοντος Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Μιχαήλ Κωσταράκου παραβρέθηκε ο Υπαρχηγός Αντιναύαρχος Αλέξανδρος Θεοδοσίου ΠΝ, καθώς και συγγενείς των τιμηθέντων.

No comments so far.

Be first to leave comment below.