Youmag.gr
Βόλτα στην πόλη με το Citylifε Το Citylifε παρακολουθεί την παράσταση «Ματωμένος γάμος» στο Θέατρο Αποθήκη, αγοράζει βιολογικά τρόφιμα από το Farmers Republic, πηγαίνει...

Βόλτα στην πόλη με το Citylifε

Το Citylifε παρακολουθεί την παράσταση «Ματωμένος γάμος» στο Θέατρο Αποθήκη, αγοράζει βιολογικά τρόφιμα από το Farmers Republic, πηγαίνει στο Skrow Theater για το «Μπίλ και Λου», επιλέγει design προϊόντα από το Designshop και ακούει τον Θέμη Καραμουρατίδη στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Παρακολουθήστε εδώ το Citylifε
όπως προβάλλεται από
το κανάλι Novalifε της Nova!

Ματωμένος γάμος
Η Εβελίνα Παπούλια, η Λένα Παπαληγούρα και ο Δημήτρης Μοθωναίος παρουσιάζουν στη σκηνή του θεάτρου Αποθήκη το αριστούργημα του Λόρκα «Ματωμένος γάμος». Η Λένα Παπαληγούρα που υποδύεται τη Νύφη δηλώνει ότι «η παράσταση είναι σκληρή. Ο Κακλέας προσπαθεί να κοιτάξει τον Λόρκα στο βάθος, πέρα από το ισπανικό στοιχείο». Στο έργο η Μάνα, που ερμηνεύει η Εβελίνα Παπούλια, επιθυμεί να παντρέψει τον γιο της με μια κοπέλα από την περιοχή. Το πάθος όμως της Νύφης για τον παλιό της αγαπημένο Λεονάρντο την οδηγεί στο να εγκαταλείψει τον Γαμπρό αμέσως μετά τον γάμο και να κρυφτεί μαζί του στο δάσος. «Οι σχέσεις που παρουσιάζει ο Λόρκα είναι πολύπλοκες», παραδέχεται η Λένα που αποτελεί και την πέτρα του σκανδάλου. Ο ποιητής, βαθειά επηρεασμένος από τον σουρεαλισμό της εποχής αλλά και των στενών του φίλων (βλέπε Νταλί), δημιουργεί ιδαίτερες συνθήκες. «Είναι σα να συνομοτεί όλη η φύση για να μιλήσει για τον έρωτα και τον θάνατο», καταλήγει. Μία τραγωδία, λοιπόν, για τον πιο αμείλικτο δαίμονα: τον Έρωτα.

Plan b
Τέσσερα χρόνια μετά την παρουσίαση του «Εχω ένα σχέδιο», ο Θέμης Καραμουρατίδης παρουσιάζει το “Plan B” στις 22 Δεκεμβρίου στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Με επιπλέον σημαντικές συνεργασίες στο ενεργητικό τους, εκτός από τη μόνιμη καλλιτεχνική σχέση του με τη Νατάσσα Μποφίλιου και την επιτυχία του «καινούργιου φιλιού» με τη Γιώτα Νέγκα, πριν λίγες μέρες κυκλοφόρησε ο δίσκος «πρώτες λέξεις» σε στίχους Οδυσσέα Ιωάννου και ερμηνευτές τον Σωκράτη Μάλαμα και τη Νατάσσα Μποφίλιου. Στο “Plan B” ο συνθέτης αναλαμβάνει πρώτη φορά τον ρόλο του κεντρικού ερμηνευτή, έχοντας στο πλευρό του επί σκηνής ένα κουαρτέτο εγχόρδων που απαρτίζεται από εξαίρετους μουσικούς (Δημήτρης Κουζής και Θοδωρής Μουζακίτης στο βιολί, Ελευθερία Τόγια στη βιόλα και Άρης Ζερβας στο τσέλο αλλά και στη συνυπογραφή των ενορχηστρώσεων). Ετσι μας παρουσιάζει ολοκληρωμένο το καλλιτεχνικό του πορτραίτο, στηριζόμενος σε τρεις βασικούς άξονες:

  • Στα τραγούδια που υπογράφει ως δημιουργός, παρουσιάζοντας τα στην πρωτόλεια ακουστική μορφή τους πριν χαράξουν την πορεία τους και πριν τα αγαπήσουμε από τους ερμηνευτές τους
  • Στις ορχηστρικές συνθέσεις του για το Θέατρο
  • Στα τραγούδια άλλων δημιουργών, Ελλήνων και ξένων, που ο ίδιος αγαπά και θεωρεί μέρος της καλλιτεχνικής του διαμόρφωσης, σε άκρως ενδιαφέρουσες εκτελέσεις.

Farmers Republic
Το Farmers Republic δημιουργήθηκε από μία ομάδα νέων ανθρώπων, με στόχο και όραμα να προσφέρει ένα ξεχωριστό περιβάλλον διάθεσης τροφίμων τόσο για τους καταναλωτές όσο και για τους παραγωγούς. Δημιουργήθηκε στα πρότυπα των Farmer’s Markets, τα οποία κερδίζουν συνεχώς έδαφος διεθνώς – όπως η Borought Market στο Λονδίνο, που αποτελεί και διεθνές σημείο αναφοράς για αγοραστές υψηλών απαιτήσεων. Το Farmers Republic είναι μια νέα αντίληψη «Βιολογικής Αγοράς Παραγωγών» που, με το παντοπωλείο και το e-shop του, εξασφαλίζει στους καταναλωτές τα καλύτερα πιστοποιημένα βιολογικά και ολοκληρωμένης διαχείρισης παραδοσιακά προϊόντα (νωπά και τυποποιημένα), αλλά και στους παραγωγούς καλύτερες προϋποθέσεις ανάπτυξης.

Μπιλ και Λου
Mε αφορμή μία αληθινή ιστορία για μια ιδιαίτερη φιλία εξ’ αποστάσεως ο Δημήτρης Μπογδάνος σκηνοθετεί την παράσταση «Μπιλ και Λου» στο Skrow Theater. Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου και η Λυδία Τζανουδάκη ζωντανεύουν φέτος στη σκηνή τη σχέση δύο αγνώστων που έχτισαν μία δυνατή, εικοσαετή φιλία μέσω αλληλογραφίας. Η οκτάχρονη Λου από την Αυστραλία και ο Νεοϋορκέζος, υπέρβαρος μεσήλικας Μπιλ, εξιστορούν τις παράλληλες ζωές τους. Οι δύο βασανισμένοι ήρωες βρίσκουν ξαφνικά στα γράμματα που έρχονται από την άλλη άκρη του ωκεανού μία σανίδα σωτηρίας και τη μοναδική ελπίδα για πραγματική, ανθρώπινη επαφή. Με σαρκοβόρο χιούμορ και αφοπλιστική ωμότητα, το παραμύθι αυτό θίγει την παιδική παραμέληση, το bullying, τη μοναξιά, την αυτοεκτίμηση και την κοινωνική απομόνωση, αλλά πάνω απ’ όλα ανυψώνει τη φιλία και τον σεβασμό ως υπέρτατα αγαθά επιβίωσης. Το θεατρικό ανέβασμα επιδιώκει να φωτίσει τη συναισθηματική δυσλεξία της κοινωνίας μας αλλά κυρίως να την αντικρούσει χρησιμοποιώντας το ελπιδοφόρο παράδειγμα αυτών των δύο ανθρώπων.

Designshop
Το “Designshop – more design for more people”, ιδρύθηκε το 2008 από τους Βασίλη Ζαρόγγα και Δήμητρα Φρατζόγλου. Λειτουργεί σαν on-line shop, προσφέροντας design προϊόντα όπως έπιπλα, φωτιστικά, διάφορα αντικείμενα οικιακής και επαγγελματικής χρήσης κλπ, ενώ το κατάστημα της εταιρίας βρίσκεται στη Λεωφ. Κηφισίας 186 στο Ν. Ψυχικό. Οπως υποστηρίζουν οι ιδρυτές του, σκοπός του είναι να επικοινωνήσει την ιδέα του design σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους -more design for more people-. «Στοχεύουμε σε μια άμεση προσέγγιση με ένα διαφορετικό, φρέσκο, και ουσιαστικό τρόπο. Νοιαζόμαστε για τις επιδιώξεις και τα συναισθήματα των πελατών μας και μαζί τους χτίζουμε σχέσεις εμπιστοσύνης. Επιδίωξη μας είναι να επιλέξουν την καλύτερη λύση με βάση τις ανάγκες τους και γι’ αυτό προσφέρουμε προϊόντα που δεν έχουν απλά ωραία εμφάνιση αλλά ταυτόχρονα ικανοποιούν το σώμα μας και διεγείρουν το μυαλό μας», καταλήγουν.

www.protothema.gr

No comments so far.

Be first to leave comment below.