Youmag.gr
Μητροπολίτης Αργολίδας:«Nα έρθει η ώρα να σταματήσει ο όρκος » Μητροπολίτης Αργολίδας:«Nα έρθει η ώρα να σταματήσει ο όρκος »
Μετά τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως, Άνθιμο, που τάχθηκε με την κατάργηση του θρησκευτικού όρκου τόσο στην ανάληψη των καθηκόντων των αιρετών ή των υπαλλήλων αλλά... Μητροπολίτης Αργολίδας:«Nα έρθει η ώρα να σταματήσει ο όρκος »

Μετά τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως, Άνθιμο, που τάχθηκε με την κατάργηση του θρησκευτικού όρκου τόσο στην ανάληψη των καθηκόντων των αιρετών ή των υπαλλήλων αλλά και στα δικαστήρια, άλλος ένας Μητροπολίτης, ο Αργολίδας κ. Νεκτάριος, είπε πως «πολύ καλά έκανε ο Πρωθυπουργός και δεν ορκίστηκε».
Ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως, Άνθιμος, δήλωσε αναλυτικά:

«Ο όρκος είναι φοβερό πράγμα, για όποιον πιστεύει. Για όποιον δεν πιστεύει είναι παρωδία. Όμως εμένα με απασχολεί η αμαρτία την οποία φορτώνεται εκείνος που ορκίζεται. Να καταργηθεί, λοιπόν και από τα δικαστήρια και από την ανάληψη των καθηκόντων των αιρετών ή των υπαλλήλων» σημειώνει μεταξύ άλλων.

«Νιώθω ενοχή όταν αναγκάζω βουλευτές, περιφερειάρχες και δημάρχους να επιορκήσουν» αναφέρει και αντί του όρκου στο Ευαγγέλιο, ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως προτείνει «να ορκιζόμαστε στην τιμή και στη συνείδησή μας, που ή τα έχει κανείς ή δεν τα έχει» και τα οποία μας τα ενέπνευσε ή όχι η Δημοκρατία.
Ενώ ο Μητροπολίτης Αργολίδας κ. Νεκτάριος, ανέφερε πως «πολύ καλά έκανε ο Πρωθυπουργός και δεν ορκίστηκε».

Ο κ. Νεκτάριος είπε ότι το να ορκιζόμαστε είναι «απαράδεκτο», σημειώνοντας ότι ο ίδιος είναι κατά της θρησκευτικής ορκωμοσίας όχι μόνο στην Βουλή, όχι μόνο στις υπηρεσίες, αλλά και στα δικαστήρια.

«Είναι απαράδεκτο να ορκιζόμαστε στο Ευαγγέλιο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο μητροπολίτης Αργολίδας και τόνισε πως πολύ καλά έκανε ο κ. πρωθυπουργός που δεν ορκίστηκε, ενώ ευχήθηκε «να έρθει η ώρα να σταματήσει ο όρκος».

«Ας βρεθεί κάτι άλλο», υπογράμμισε ο κ. Νεκτάριος.

No comments so far.

Be first to leave comment below.