Youmag.gr
* Αναγνώστρια γράφει στον pitsiriko και αυτός σχολιάζει στο τέλος. Γεια σου Πιτσιρίκο ! Θα σου πω σκέψεις που τελευταία μου ταλανίζουν το μυαλό....

* Αναγνώστρια γράφει στον pitsiriko και αυτός σχολιάζει στο τέλος.

Γεια σου Πιτσιρίκο ! Θα σου πω σκέψεις που τελευταία μου ταλανίζουν το μυαλό. Πιστεύω ότι για πολλούς διαφαίνονται τα αδιέξοδα εντός ευρώ και ΕΕ. Αλλά και για τους υπόλοιπους πια είναι καιρός να ξεπεράσουμε θέματα ταμπού και να μιλήσουμε ρεαλιστικά ξεκάθαρα και κατανοητά ακόμα και για τον πιο απαίδευτο Έλληνα στο θέμα αυτό.

Αν πραγματικά θέλουμε να βοηθήσουμε την κατάσταση, πρέπει να πάμε ένα βήμα πέρα από το «κατηγορώ», που σωστά γίνεται αλλά τείνει να γίνει κακός αυτισμός χωρίς προτάσεις.

Να ανοίξει λοιπόν διάλογος και ενημέρωση από όσους υποστηρίζουν τον δρόμο της εθνικής ανεξαρτησίας, της διαγραφής χρέους και του εθνικού νομίσματος.

Από οικονομολόγους, συνταγματολόγους, ανθρώπους που γνωρίζουν τις διεθνείς ισορροπίες των συσχετισμών των κρατών και άλλους σχετικούς επιστήμονες.

Για τα βήματα εξόδου από το ευρώ, τα πρακτικά βήματα μετάβασης στο εθνικό νόμισμα, τι θα αντιμετωπίσουμε σε οικονομικό πολιτικό, διπλωματικό επίπεδο, πώς θα σταθούμε στις προκλήσεις στις προσπάθειες αποσταθεροποίησης και πιθανών κυρώσεων, αν υπάρξουν.

Με ανάλογα παραδείγματα από άλλες χώρες που βρέθηκαν σε παρόμοια θέση για το πώς χειρίστηκαν την κατάσταση.

Επίσης, για την παραγωγική ανασυγκρότηση και την καταναλωτική δυνατότητα, τι κακοτοπιές και τι συνέπειες και πώς μπορούν να εξομαλυνθούν προς όφελός μας, τι χρονοδιάγραμμα υπάρχει.

Σίγουρα τα οφέλη είναι πολλά από μια παρθένα οικονομία που επανεκκινείται και ανοίγει σε άλλους πιο επικερδείς συσχετισμούς αλλά εγώ σου λέω τα χειρότερα σενάρια για να είμαστε καλυμμένοι και προετοιμασμένοι.

Δηλαδή, να ξέρει ο κόσμος τι θα συμβεί αν συνεχίσουμε την πορεία αυτή -αυτό λίγο πολύ το καταλαβαίνει-, με ένα χρέος που δεν μπορεί να αποπληρωθεί και που εξαθλιώνει τους κατοίκους, και τι θα συμβεί αν ακολουθήσουμε την άλλη πορεία.

Στην τελική, ας ενημερωθεί και ας αποφασίσει και να πάρει τις ευθύνες της απόφασής του ο λαός χωρίς γκρίνιες.

Πιθανόν με φόρουμ, όπου να γίνονται ερωτήσεις από τον κόσμο, με κουβέντες στις πλατείες και σε εκδηλώσεις, στα μη καθεστωτικά ΜΜΕ, στη νέα ΕΡΤ, αν πράγματι είναι ανοιχτή στους πολίτες.

Επίσης, ο κόσμος ας έρθει προ των ευθυνών του να ξέρει ότι πρέπει να χρειαστεί να θυσιάσει την καταναλωτική του μανία, προκειμένου να σταθούμε στα πόδια μας με αξιοπρέπεια.

Δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα δικά μας και να αλλάξουν τα πράγματα και να μην αλλάξουμε εμείς, ούτε μόνο να περιμένουμε από μια ομάδα της κυβέρνησης να βγάζει το φίδι από την τρύπα χωρίς εμάς για εμάς.

Με διάθεση ρεαλισμού, χωρίς ωραιοποίηση αλλά και χωρίς εκφοβισμό, ώστε να ξέρουμε πού βρισκόμαστε και τι προοπτικές ανοίγονται με τον άλλο δρόμο.

Ο κόσμος έχει άγνοια, θολούρα ή φόβο, καιρός να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Για έναν λαό που είναι ενωμένος και ενημερωμένος και που είναι αποφασισμένος να συνεχίσει να διαγράφει την ιστορική του συνέχεια στο χρόνο με αξιοπρέπεια, τίποτα δεν είναι αδύνατο.

Να είσαι καλά

Καλλιρρόη

(Αγαπητή Καλλιρρόη, οι πολίτες έκαναν πάλι ανάθεση. «Λύσε εσύ κυβέρνηση τα προβλήματα, κι εμείς θα κοιτάμε». Αυτό το μοντέλο δεν δουλεύει -για την ακρίβεια, έχει αποδειχτεί καταστροφικό για τη χώρα- αλλά οι Έλληνες επιμένουν. Οι πολίτες ξέρουν τα πάντα -σήμερα δεν δικαιολογείσαι να μην ξέρεις- αλλά και δεν θέλουν να ξέρουν. Οι πολίτες δεν θέλουν Μνημόνια αλλά θέλουν και ευρώ. Ε, αυτά δεν μπορούν να γίνουν μαζί. Από την άλλη, το μεγάλο πρόβλημα της χώρας δεν είναι το ευρώ ή ή δραχμή. Υπάρχουν χρόνια προβλήματα στην Ελλάδα, όπως Δικαιοσύνη, Ολιγαρχία και διαχωρισμός Κράτους-Εκκλησίας, που, αν δεν λυθούν, αυτή η χώρα δεν θα σηκώσει κεφάλι με κανένα νόμισμα. Οι περισσότεροι Έλληνες θέλουν φράγκα, δεν θέλουν Δημοκρατία και Δικαιοσύνη. Και δεν τα θέλουν για όλους, τα θέλουν για την πάρτη τους. Το κακό είναι ότι οι νέοι άνθρωποι -που μπορούν να αλλάξουν την κατάσταση- είτε απέχουν, είτε φεύγουν στο εξωτερικό. Εγώ έχω αρχίσει να αισθάνομαι γραφικός στις διαδηλώσεις, όταν διαπιστώνω πως οι νέοι απουσιάζουν. Καλλιρρόη, η συζήτηση έχει γίνει στην ελληνική κοινωνία -θυμήσου τον Ιούνιο του 2011 με εξαίρετους οικονομολόγους να αναλύουν τα πάντα στην πλατεία Συντάγματος και σε πολλές άλλες πλατείες σε όλη τη χώρα-, αλλά μετά οι Έλληνες έκαναν κυβέρνηση τον Σαμαρά. Να σου θυμίσω ακόμα πως η ΕΡΤ άνοιξε στους πολίτες, μόνο αφού την έκλεισε η κυβέρνηση Σαμαρά. Θα φτάσουμε στη συζήτηση που ζητάς αλλά μάλλον η χώρα θα έχει πέσει εντελώς πρώτα. Δεν θέλουμε να ξέρουμε. Δεν θέλουμε να μάθουμε. Ωραία είναι αυτά με τους ενωμένους λαούς αλλά να βλέπουμε και την πραγματικότητα. Η πραγματικότητα είναι πως οι Έλληνες έκαναν κυβέρνηση τον ΣΥΡΙΖΑ αφενός επειδή απελπίστηκαν -με καθυστέρηση πέντε χρόνων-, και αφετέρου για να γλιτώσουν τον ΕΝΦΙΑ. Μπορούν να υπάρξουν μικρές δράσεις -εγώ συμμετέχω σε κάποιες- αλλά βλέπω πως αφορούν τους ίδιους και τους ίδιους ανθρώπους. Η μόνη λύση είναι να έρθουν και άλλοι, και να υπάρξουν ακόμα περισσότερες δράσεις και συλλογικότητες. Ξεκίνα λοιπόν. Να είσαι καλά, Καλλιρρόη.)

No comments so far.

Be first to leave comment below.