Youmag.gr
Τα τελευταία χρόνια μεγάλος αριθμός ανθρώπων έχει στρέψει την προσοχή του στα φυσικά συμπληρώματα διατροφής και στα οφέλη που μπορεί κάποιος να αποκομίσει μέσω...

Τα τελευταία χρόνια μεγάλος αριθμός ανθρώπων έχει στρέψει την προσοχή του στα φυσικά συμπληρώματα διατροφής και στα οφέλη που μπορεί κάποιος να αποκομίσει μέσω της λήψης αυτών. Αυτό γίνεται κυρίως εξαιτίας της αλλαγής του τρόπου διατροφής και της ποιότητας των τροφίμων που καταναλώνονται καθημερινά.

Ο γρήγοροι ρυθμοί ζωής έχουν οδηγήσει πολλούς στο να μην λαμβάνουν όλα τα γεύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας, με αποτέλεσμα οι βιταμίνες  που λαμβάνονται μέσω της τροφής να είναι περιορισμένες, ενώ πολλές φορές εξαιτίας της κακής ποιότητας των τροφίμων που καταναλώνονται λαμβάνονται μόνο λιπαρά τα οποία προκαλούν σημαντικά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού.

Αυτό έχει οδηγήσει πολλούς ανθρώπους στο να λαμβάνουν καθημερινά πλέον συμπληρώματα διατροφής που μπορεί να καλύψουν τα κενά που υπάρχουν σε βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και άλλα θρεπτικά στοιχεία. Ένα από τα σημαντικότερα και παράλληλα γνωστότερα συμπληρώματα διατροφής είναι το ιπποφαές, το οποίο δημιουργείται από το έλαιο του καρπού αυτού.

Το στιγμιαίο ρόφημα Purple Mangosteen μπορεί να λιώσει έως 10kg λίπους σε 2 εβδομάδες.

Το ιπποφαές είναι ένα από τα αρχαιότερα φυτά που βρίσκονται στον πλανήτη και το οποίο έχει χαρακτηριστεί για τα πολλά οφέλη που μπορεί να προσφέρει σε όσους το καταναλώνουν.

Είναι γνωστή η ιστορία που αναφέρει ότι τα άλογα του Μεγάλου Αλεξάνδρου όταν κατανάλωναν καρπούς από το θάμνο αυτό, είχα μεγαλύτερες αντοχές και μπορούσαν πιο γρήγορα να ξεπεράσουν κάποιον τραυματισμό που μπορεί να είχαν. Παρόλο όμως την αναγνώριση που είχε ως φυτό, μόνο τα τελευταία χρόνια έχει μελετηθεί διεξοδικά ώστε να παρουσιαστούν όλα τα θρεπτικά του συστατικά και τα οφέλη που μπορεί κάποιος να αποκομίσει μέσα από τη λήψη του.

Μέσα λοιπόν από τις αναλύσεις παρουσιάστηκε να διαθέτει τουλάχιστον 190 θρεπτικά συστατικά, όλα τους απαραίτητα για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού. Είναι πλούσια πηγή βιταμινών, καθώς διαθέτει τις περισσότερες, λιπαρών οξέων και αμινοξέων ενώ περιέχει και τα περισσότερα μεταλλικά στοιχεία. Όλα αυτά τα θρεπτικά συστατικά έχουν κάνει το ιπποφαές να είναι ένα ξεχωριστό φυσικό συμπλήρωμα διατροφής το οποίο μπορεί να προσφέρει σημαντικά οφέλη σε πολλούς τομείς.

Μειώστε την χοληστερίνη σε 60 ημέρες με φυσικό τρόπο

Είναι εξαιρετική πηγή ενέργειας, προκαλώντας ένα αίσθημα ευεξίας καθώς και ένα συστατικό που μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα αντοχής του οργανισμού. Παράλληλα, διαθέτει στοιχεία που μπορεί να ενισχύσουν την εμφάνιση του δέρματος, των νυχιών και των μαλλιών κάνοντάς τα πιο δυνατά και λαμπερά.

Ενώ, η δράση του στη καλή λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος είναι αποδεδειγμένη αφού λειτουργεί ως ένα συστατικό που ρυθμίζει τα επίπεδα της χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων, τα υψηλά επίπεδα των οποίων μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα. Επίσης σημαντική είναι και η ενίσχυση που προσφέρει στη φυσιολογική εγκεφαλική λειτουργία αφού διαθέτει όλα τα απαραίτητα λιπαρά οξέα τα οποία είναι σημαντικά κυρίως στον τομέα της μνήμης. 

Το ιπποφαές γενικότερα μπορεί να θεωρηθεί ως ένα συμπλήρωμα πολλαπλής χρήσης, αφού η δράση του δεν περιορίζεται μόνο σε ένα κομμάτι αλλά βοηθά γενικότερα στην εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού.